Type to search

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρόμα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2: Με Καβάνι-Ντε Χέα η ήττα είναι γλυκιά

Share

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από τέσσερα χρόνια με τον Ντε Χέα και τον Καβάνι να καθαρίζουν την υπόθεση πρόκριση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε τα εύκολα δύσκολα στο Ολίμπικο. Χρειάστηκε όμως, τον εκπληκτικό Ντε Χέα να την κρατήσει στο παιχνίδι και τον Καβάνι να τιμωρήσει το κακό αμυντικό τρανζίσιον της Ρόμα. Οι «Τζιαλορόσι» πήραν την νίκη γοήτρου με την Γιουνάιτεντ να παίρνει την πρόκριση, με συνολικό σκορ… 8-5, για τον τελικό του Γκντανσκ στις 26 Μαΐου.

Όποιος χάνει ευκαιρίες…

Η Ρόμα μπήκε δυνατά και ήταν δραστήρια στο ματς από τα πρώτα λέπτα. Οι Ρωμαίοι απείλησαν με την κεφαλιά του Χένρικ Μκχιταριάν και το σουτ του Λορέντζο Πελεγκρίνι να μην βρίσκουν στόχο. Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Πέδρο να ψάξει το γκολ, αλλά ο Καταλανός από ευνοϊκή θέση έστειλε την μπάλα άουτ.

Μετά το πρώτο τέταρτο κυριαρχίας των Ρωμαίων η Μάντσεστερ βγήκε από το καβούκι της και άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις με πρωταγωνιστή τον Έντισον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και έξω στο 20ο λεπτό και πέντε λεπτά αργότερα νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Αντόνιο Μιράντε, ο οποίος απέκρουσε με το πρόσωπο.

Στο 35’ ανέλαβε δράση και ο Νταβίντ Ντε Χέα με τον Ισπανό κίπερ να σταματάει, το δυνατό σουτ του Πελεγκρίνι, από κοντινή απόσταση. Ο Καβάνι, ήταν ευγενικός με τους οικοδεσπότες, αλλά η τρίτη ευκαιρία που του δόθηκε ήταν και η φαρμακερή, με τον «Ματαντόρ» να τιμωρεί την κακή αμυντική μετάβαση της άμυνας της Ρόμα. Με τις άμυνες να πηγαίνουν περίπατο και στο δεύτερο παιχνίδι, ήρθε η σειρά των Ρωμαίων να χτυπήσουν στην κόντρα με τον Ντε Χέα να δηλώνει παρών στο πλασέ του Μκχιταριάν και να κρατάει το 0-1 για την Γιουνάιτεντ, μέχρι και την ανάπαυλα.

Είχε μάχη μέσα της η Ρόμα.

Στην επανάληψη, ο πιο δραστήριος και επικίνδυνος παίκτης των «Τζιαλορόσι», ο Πελεγκρίνι, δοκίμασε ξανά τα ριφλέξ του Ντε Χέα, με τον Μαδριλένο να βάζει ακόμη ένα στοπ. Την κλειδαρότρυπα κατάφερε να ανοίξει τελικά ο συνήθης ύποπτος, Έντιν Τζέκο (57′) με πλασέ εξ επαφής μετά από σέντρα του Πέδρο. Το γκολ του Βόσνιου έβαλε φωτιά στο παιχνίδι, κυρίως όμως στην μηχανή της Ρόμα, η οποία σκόραρε ξανά και πήρε προβάδισμα με τον Μπράιαν Κριστάντε (60′).

Η τρικυμία στην άμυνα των «Κόκκινων Διαβόλων» συνεχίστηκε με τον Ντε Χέα να κρατάει το 2-1, και τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να μετανιώνει την διπλή αλλαγή στα άκρα της άμυνας, η οποία απορρύθμισε την λειτουργία της. Ο Νορβηγός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Νεμάνια Μάτιτς και επανέφερε το κέντρο του γηπέδου στην κατοχή της Γιουνάιτεντ. Τις τρεις τεράστιες χαμένες ευκαιρίες της οικοδεσπότριας ήρθε να τιμωρήσει, ξανά, ο Καβάνι στο 69ο λεπτό μετά από ασίστ του Μπρούνο Φερνάντες. Στο 82′ ο 19χρονος Νίκολα Ζαλέφσκι σκόραρε, για το 3-2 της Ρόμα, στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, με το παιχνίδι να λήγει με ”θετική” χροιά και για τις δύο ομάδες.

Με την πρόκριση να έχει κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρόμα ξεκίνησε την αναμέτρηση χωρίς άγχος δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν ήταν αποτελεσματική. Το γκολ ήρθε τελικά για τους Άγγλους από τον Καβάνι στέλνοντας και τυπικά την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στον τελικό του Γκντανσκ. Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό άλλαξε, η Γιουνάιτεντ ήταν πελαγωμένη η Ρόμα πήρε προβάδισμα, όμως ο Ντε Χέα κράτησε το παιχνίδι στο χέρια των φιλοξενούμενων, με τον Καβάνι να κόβει ξανά τα φτερά της «Λύκαινας». Ο Ζαλέφσκι τελικά έδωσε την νίκη γοήτρου στην συγκινητική Ρόμα.

Συνθέσεις:

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Μιράντε, Κάρσντορπ, Σμόλινγκ (30’ Νταρμπόε), Ιμπάνιεθ, Πέρες (70′ Σαντόν), Κριστάντε, Μαντσίνι, Πέδρο (76′ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι, Μκχιταριάν, Τζέκο (76′ Μαγιοράλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Μπαϊγί, Μαγκουάιρ, Γουάν-Μπισάκα (46’ Γουίλιαμς), Σο (46’ Άλεξ Τέλες), Πόγκμπα (64′ Μάτιτς) , Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, Φαν ντε Μπέικ, Γκρίνγουντ, Καβάνι (72′ Ράσφορντ)

Επιμέλεια άρθρου: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *