Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νεϊμάρ: «Ο ρατσισμός υπάρχει αλλά οφείλουμε να τον σταματήσουμε. Φτάνει!»

Share

Ο Νεϊμάρ αναφέρθηκε με ποστάρισμά του στο περιστατικό που είχε με τον Άλβαρο Γκονθάλεθ στο Παρί Σεν Ζερμέν-Μαρσέιγ, το οποίο προκάλεσε την αποβολή του, κάνοντας ειδική αναφορά στον ρατσισμό.

Την ήττα με 1-0 αντίκρισε η Παρί Σεν Ζερμέν από την Μαρσέιγ, στην 2η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Τα βλέμματα βέβαια δεν τράβηξε το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το περιστατικό στη λήξη της αναμέτρησης που ήταν ο λόγος να αντικρίσουν 12 παίκτες κίτρινη κάρτα και 5 παίκτες κόκκινη.

“Πρωταγωνιστές” του περιστατικού ήταν ο Νεϊμάρ και ο Άλβαρο Γκονθάλεθ, με τον «Νέι» να χτυπάει στο κεφάλι τον αντίπαλό του λέγοντας ότι του επιτέθηκε ρατσιστικά.

Σχεδόν μία ημέρα αργότερα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Παρί θέλησε να μιλήσει ανοιχτά για το περιστατικό στα social media όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα του ρατσισμού που πρέπει να εκλείψει από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα:

“Χθες το βράδυ ξέφυγα. Τιμωρήθηκα με κόκκινη κάρτα επειδή ήθελα να χτυπήσω κάποιον που με προσέβαλε. Σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να αποχωρήσω δίχως να κάνω κάτι, διότι συνειδητοποίησα ότι οι υπεύθυνοι δεν θα έκαναν τίποτα. Δεν παρατήρησαν ή το αγνόησαν. Μέσα στο παιχνίδι ήθελα να απαντήσω όπως πάντα. Παίζοντας ποδόσφαιρο. Τα δεδομένα δείχνουν πως δεν τα κατάφερα. Ξέφυγα.

Στο άθλημά μας, οι επιθέσεις, οι προσβολές, οι βρισιές είναι μέρος του παιχνιδιού, του ανταγωνισμού. Δεν μπορείς να είσαι συμπονετικός. Καταλαβαίνω αυτόν τον τύπο εν μέρει (σ.σ. τον Άλβαρο Γκονθάλεθ). Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι.

Αλλά ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι μη αποδεκτά. Είμαι μαύρος, γιος μαύρου, εγγονός και δισέγγονος μαύρου επίσης. Είμαι υπερήφανος και δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από κανέναν. Χθες ήθελα αυτοί που έχουν τη δικαιοδοσία στο ματς (διαιτητοί, επόπτες) να πάρουν θέση αμερόληπτα και να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει πια χώρος για προκατειλημμένη συμπεριφορά.

Βλέποντας όλο το θόρυβο που σημειώθηκε, θλίβομαι από τα αισθήματα μίσους που μπορούμε να προκαλέσουμε πάνω στην ένταση της στιγμής. Θα έπρεπε να το αγνοήσω; Δεν το ξέρω ακόμη. Σήμερα, με καθαρό μυαλό, λέω ναι. Αλλά στη διάρκεια του αγώνα εγώ και οι συμπαίκτες μου ζητήσαμε από τους διαιτητές βοήθεια και μας αγνόησαν. Αυτό είναι το θέμα!

Δέχομαι την τιμωρία μου επειδή θα έπρεπε να είχα ακολουθήσει το μονοπάτι του καθαρού ποδοσφαίρου. Εύχομαι επίσης να τιμωρηθεί και αυτός που με προσέβαλε. Ο ρατσισμός υπάρχει αλλά οφείλουμε να τον σταματήσουμε. Φτάνει! Ο τύπος ήταν ανόητος. Και εγώ επίσης φέρθηκα ανότητα που έμπλεξα σε αυτό…

Θα ξανασυναντηθούμε και θα το κάνουμε με τον δικό μου τρόπο. Παίζοντας ποδόσφαιρο… Ειρήνη. Ξέρεις τι είπες, ξέρω τι έκανα. Περισσότερη αγάπη στον κόσμο”.

 

View this post on Instagram

 

Mais Amor ao Mundo! More love to the World! #noracism #saynotoracism #racismoaquinão

A post shared by ene10ta Érre ?? ? neymarjr (@neymarjr) on

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *