Type to search

ΤΕΝΝΙΣ

Τελικός US Open: Πρώτος Grand Slam τίτλος για τον Τιμ

Share

Ο Ντομικνίκ Τιμ κατέκτησε το US Open με αντίπαλο τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ έπειτα από μεγάλη ανατροπή.

Το πρώτο Grand Slam της καριέρας του κατέκτησε ο Αυστριακός Ντομινίκ Τιμ, στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν κόντρα στον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο 27χρονος κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ χάνοντας 2-6 στο πρώτο και 4-6 στο δεύτερο σετ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει ολόκληρο το ματς παίρνοντας τα επόμενα τρία σετ με 6-4, 6-3 και 7-6(6)!

Ο αγώνας διήρκεσε 4 και πλέον ώρες και ήταν γεμάτος άγχος, φανταστικές εναλλαγές και ανάμεικτα συναισθήματα για τους δύο αθλητές.

Ο Ντομινίκ Τιμ παρέμεινε στην 3η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της ATP με 9.125 πόντους, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ στην 7η θέση με 4.650.

Μεταξύ άλλων ο φετινός νικητής του τροπαίου δήλωσε: «Ήταν μεγάλη ανακούφιση. Είναι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορείς να καταφέρεις στο τένις. Ολοκλήρωσα ένα όνειρο ζωής, ένα όνειρο που είχα για πολλά πολλά χρόνια. Είχα αυτό το όνειρο από τα παιδικά μου χρόνια, όταν ξεκίνησα να παίζω τένις. Τότε, όμως, έμοιαζε πολύ μακρινό. Πριν μερικά χρόνια, συνειδητοποίησα καλύτερα ότι μια μέρα μπορώ να κατακτήσω έναν από τους μεγάλους τίτλους. Αφιέρωσα πολύ χρόνο και δούλεψα σκληρά γι’αυτό το όνειρο. Βασικά, αφιέρωσα τη ζωή μου για να κερδίσω ένα από τα τέσσερα Majors.Τώρα τα κατάφερα.»

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *