Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Κυπέλλου: Βάφτηκε κόκκινη η κούπα

Share

Κυπελλούχος και παράλληλα νταμπλούχος στέφθηκε ο Ολυμπιακός έπειτα από την νίκη του επί της ΑΕΚ με 1-0 στον τελικό του Βόλου.

Έπειτα από 48 ημέρες από την προγραμματισμένη ημερομηνία (26/07), ο ταλαιπωρημένος τελικός κατάφερε να λάβει χώρα στο Πανθεσσαλικό στάδιο, όπου ο Ολυμπιακός σήκωσε εν τέλει την κούπα.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε την νίκη από τα χέρια της ΑΕΚ με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λάζαρ Ραντέλοβιτς στο 9ο λεπτό ενώ στην προηγούμενη φάση η «Ένωση» είχε μια σημαντική ευκαιρία με τον Ολιβέιρα, την οποία απέκρουσε ο Μπα και κράτησε το σκορ στο μηδέν. Οι Πειραιώτες είχαν την ευκαιρία να σημειώσουν το 2-0 με τον Ελ Αραμπί τόσο στο 34′, με προσωπική του ενέργεια η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ, όσο και στο 57′, με εκτέλεση πέναλτι την οποία όμως απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Με την κατάκτηση αυτή, ο Ολυμπιακός κάνει δικό του το Κύπελλο Ελλάδας ύστερα από 5 χρόνια και για 28η φορά. Επίσης, καταγράφει μετά από 5 χρόνια το 18ο του ντάμπλ.

Στην μνήμη του Σάββα Θεοδωρίδη και στον Βασίλη Τοροσίδη αφιέρωσε ο Πέδρο Μαρτίνς την κατάκτηση του κυπέλλου δηλώνοντας: «Πολλές φορές δεν παίζαμε καλά, αλλά δίναμε την ψυχή μας και το αξίζουμε. Αφιερώνουμε  το Κύπελλο στον Σάββα και τον Τοροσίδη. Ο Τοροσίδης είναι ένας ηγέτης της ομάδας. Θα είναι στην ομάδα από άλλο πόστο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να δούμε πολλά και να συνεχίσουμε δυνατά».

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *