Type to search

ΑΡΗΣ Κεντρική ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ισοπαλία με γεύση ήττας για τον Άρη

Share

Στο 1-1 έμειναν Άρης και Ολυμπιακός στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε ένα χορταστικό παιχνίδι για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague Interwe. Οι «θεσσαλονικείς» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τρείς υπερπολύτιμους βαθμούς απέναντι στους, παραταγμένους με πολλές αλλαγές, «πειραιώτες».

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και Ολυμπιακό, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τους «κιτρινόμαυρους» στην προσπάθεια τους να κατακτήσουν την 2η θέση στα πλέι οφ. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά την  αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν μετά από γύρισμα του Ντράγκερ ο Μπεναλουάν στην προσπάθεια του ν΄απομακρύνει έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Κουέστα, ο οποίος μπλόκαρε στην επαναφορά. Στο 14′ ο Άρης ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, όταν μετά από γύρισμα του Σάσα, ο Μάνος πλάσαρε μέσα από την μικρή περιοχή τον Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε σε πρώτο χρόνο όμως η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του επιθετικού των «θεσσαλονικειών» και κατέληξε στα δίχτυα.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Κάϊπερς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και αφού απέφυγε και τον Κουέστα έστειλε από πλάγια θέση την μπάλα στο κάθετο δοκάρι, με τον Σούντγκρεν να απομακρύνει πριν αυτή περάσει την γραμμή.  Στο 39′ ο Δεληζήσης αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Ρός.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη με τον Ραντζέλοβιτς να μην μπορεί να νικήσει τον Κουέστα από θέση τετ α τετ. Στο 71′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Σάσα να στέλνει την μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Τζολάκη. Η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 82ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ραντζέλοβιτς που έσπασε στην πλάτη του Σάσα, η μπάλα κατέληξε στον Χασάν κι εκείνος τροφοδότησε με μαγικό τρόπο τον Φορτούνη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν΄αντιδράσει Κουέστα.

Στο 88΄ ο Ματέο Γκαρσία με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή των «πειραιωτών» και ο Τιάγκο Σίλβα τον ανέτρεψε, με τον Ισραηλινό διαιτητή να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπρούνο Γκάμα στέλνωντας την μπάλα αουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης από τα όρια της περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Τζολάκη, με ένα αριστοτεχνικό πλασέ το οποίο λίγο έλειψε να χαρίσει την νίκη στην ομάδα του Άρη.

Που κρίθηκε: Το χαμένο πέναλτι του Γκάμα ήταν η σημαντικότερη ευκαιρία του Άρη να πάρει την νίκη και τους τρείς πολύτιμους για την συνέχεια βαθμούς.

Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του νεαρού Καλογερόπουλου για τον Ολυμπιακό και η παρουσία στην βασική ενδεκάδα του επίσης νεαρού Σουρλή.

Άρης:(Μάντζιος)- Κουέστα, Δεληζήσης (39′ Ρός),Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Γκάμα, Μαντσίνι(79′ Ιωάννου), Μπερτόγλιο( 69′ Σίλβα), Τζέγκο ( 79′ Ματέο Γκαρσία),  Σάσα, Μάνος (69′ Ματίγια)

Ολυμπιακός: ( Μάρτινς)- Τζολάκης, Μ’ Βιλά, Σεμέδο, Ρέαμπτσουκ, Βρουσάϊ ( 68′ Χασάν), Βαλμπουενά (68′ Φορτούνης), Τιάγκο Σίλβα,Ντράγκερ ( 77′ Καλογερόπουλος), Σουρλής ( 77′ Μπουχαλάκης), Κάϊπερς ( 76′ Ελ Αραμπί), Ραντζέλοβιτς.

Μιχάλης Παυλόπουλος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *