Type to search

F1 Κεντρική ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΣ

Δοκιμές με Μερσέντες στο Πολ Ρικάρ o Γκροζάν!

Share

Ο Ρομέιν Γκροζάν αναμένεται να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 τον επόμενο μήνα, όταν και θα ολοκληρώσει μια μέρα δοκιμών στο Πολ Ρικάρ, επτά μήνες μετά το τρομακτικό του ατύχημα στο Μπαχρέιν.

Συγκεκριμένα, ο Γκροζάν θα κάνει δοκιμές με το μονοθέσιο του 2019, την πρωταθλήτρια W10, στις 29 Ιουνίου ενώ θα κάνει και κάποιους γύρους επίδειξης στην πίστα, λίγες μέρες πριν το Γαλλικό Σιρκουί.

Οι προετοιμασίες για τις δοκιμές ξεκίνησαν ανεπίσημα ήδη από τον Μάρτιο, όταν ο Γάλλος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Γερμανικής ομάδας στο Μπράκλει ώστε να του φτιάξουν το δικό του κάθισμα και να κάνει μερικούς γύρους στον προσομοιωτή, με βάση τα πρότυπα του IndyCar, όπου αυτή τη στιγμή τρέχει στους αγώνες δρόμων πόλης και πιστών με την Dale Coyne Racing.

“Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που θα μπω πάλι σε μονοθέσιο της F1! Θα είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία για μένα και το να οδηγήσω μια πρωταθλήτρια θα είναι μοναδική εμπειρία”, οι πρώτες δηλώσεις του Γάλλου.

“Είμαι πολύ ευγνώμων στην ομάδα της Μερσέντες και τον Τότο Βόλφ για την ευκαιρία. Άκουσα για πρώτη φορά για την ευκαιρία να οδηγήσω μια Μερσέντες όταν ήμουν στο κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μπαχρέιν και ο Τότο μιλούσε στα μίντια και έκανε την πρόσκληση. Διαβάζοντας τα νέα αυτά μου ανέβηκε πολύ η διάθεση”.

“Η F1 δεν μπόρεσε να τρέξει στη Γαλλία το 2020 εξαιτίας του COVID, έτσι η είδηση να οδηγήσω μια Mercedes στο Γαλλικό Γκραν Πρι του 2021 και να ολοκληρώσω μετά τις δοκιμές στην πίστα του Πολ Ρικάρ, την πίστα της χώρας μου, θα είναι τόσο ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να περιμένω να ρθει η μέρα αυτή”.

Ηλίας Σιαφάκας

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *