Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρμάνι – Μπάγερν 92-89: Έδωσε τέλος στα 29 χρόνια φαγούρας

Share

Με απόλυτο πρωταγωνιστή, και παραλίγο μοιραίο, τον Σαβόν Σιλντς που πέτυχε 34 πόντους, η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι την Μπάγερν Μονάχου με 92-89 και πήρε την πρόκριση για το Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μετά το 1992. 

29 χρόνια ήταν πολλά για την Αρμανί Μιλάνο μακριά από το Φάινολ-4 της Ευρωλίγκας. Η φαγούρα όμως έλαβε τέλος μετά τη σημερινή (4/5) επικράτηση απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου με 92-89 στο πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι της σειράς των πλέι-οφ.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν ο Σαβόν Σιλντς που πέτυχε 34 πόντους, αλλά λίγο έλειψε στο τέλος να γίνει ο μοιραίος για την Αρμάνι με τα συνεχόμενα λάθη του που έδωσαν στους Βαυαρούς την ευκαιρία να πλησιάσουν στο σκορ. Οι Ιταλοί έκαναν γενικά τα εύκολα δύσκολα, καθώς προηγήθηκαν ακόμα και με 17 πόντους, αλλά κυρίως με δώδεκα, 1:18 για το τέλος αλλά είδαν την Μπάγερν να πλησιάζει στο καλάθι και χρειάστηκαν την συμβολή του Χάινς, ο οποίος σταμάτησε με εντυπωσιακό μπλοκ τον Μπόλντγουιν από την ισοφάριση.

Τα είδαν όλα οι Ιταλοί στο τέλος αλλά προκρίθηκαν

Η Μπάγερν μπήκε καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκε με 2-8 αναγκάζοντας τον Μεσίνα να καλέσει τάιμ-άουτ. Ο Ντιλέινι σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους, αλλά ήρθε ο Τζόνσον με τέσσερις δικούς του να κρατήσει τους Βαυαρούς μπροστά με 9-14. Εκεί εμφανίστηκε ο Σιλντς που με δύο τρίποντα και δέκα συνολικά πόντους μέχρι το τέλος της περιόδου, βοήθησε την Αρμάνι να την κλείσει προηγούμενη με 24-22.

Από το δεύτερο δεκάλεπτο, οι Ιταλοί άρχισαν να δημιουργούν διψήφιες διαφορές, ξεκινώντας με ένα σερί 9-0 που έκανε το σκορ 33-22 και την έφτασαν μέχρι τους 13 για το 42-29. Η Μπάγερν αντέδρασε και μείωσε την απόσταση στους έξι, για να τελειώσει το ημίχρονο με την Αρμάνι να προηγείται με 50-40.

Ο Σιλντς πήρε το όπλο του και πάλι στην τρίτη περίοδο, εκεί όπου η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ήταν συνεχώς μπροστά με μεγάλες διαφορές. Η μέγιστη έφτασε το +17 (70-53) με τους πρώτους πόντους του Πάντερ στο παιχνίδι, αλλά ο Σίλεϊ με τρίποντο στη λήξη κράτησε τις όποιες ελπίδες της Μπάγερν ζωντανές, μειώνοντας σε 72-58.

Μπήκαμε έτσι στην τελευταίο περίοδο με την Αρμάνι να είναι άνετα μπροστά και ταυτόχρονα το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Ωστόσο, η Μπάγερν αρνήθηκε να παραδοθεί και μας πρόσφερε ένα συγκλονιστικό φινάλε. Μείωσε από τους 16 στους έξι με δύο καλάθια του Μπάλντγουιν και τρίποντο του Σίσκο (83-77) αλλά είδε και πάλι τους Ιταλούς να ξεφεύγουν με δώδεκα (91-79) 78 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Επέστρεψαν και πάλι όμως με σερί 8-0, χάρη σε πέντε πόντους του Ρέινολντς και τρεις του Λούτσιτς, και μείωσαν στους τέσσερις (91-87) με 15 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι.

Εκεί ο Σιλντς παραλίγο να μετατραπεί από ωραίος σε μοιραίος καθώς υπέπεσε σε δύο λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις και έδωσε την ευκαιρία στους Βαυαρούς να ισοφαρίσουν. Τελικά μίλησε ο Χάινς που σταμάτησε τον Μπόλντγουιν σε προσπάθει για λέι-απ και στη συνέχεια ο Σιλντ έγραψε από τη γραμμή των βολών το τελικό 92-89 που έστειλε την Αρμάνι στο Φάιναλ-4, με την Μπάγερν να χάνει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα που κερδίζει σειρά των πλέι-οφ , βρισκόμενη με 2-0 πίσω στο σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 50-40, 72-58, 92-89

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *