Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Παναθηναϊκός: Ο Αστέρας του κάνει τη ζωή δύσκολη

Share

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης (5/5, 19:30) σε ένα παιχνίδι που θέλει μόνο τη νίκη, την οποία αγνοεί εδώ και τέσσερα ματς απέναντι στους Αρκάδες, το χειρότερο σερί του ενάντια στην ομάδα της Πελοποννήσου. 

Ο Παναθηναϊκός έχει βρει το δάσκαλο του απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες έχουν πάντα το τρόπο να μην χάνουν από τους πράσινους στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια που τους έχουν αντιμετωπίσει. Είναι η μοναδική ομάδα που συμμετεχεί στα πλέι-οφ και την οποία οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι δεν έχουν κερδίσει ούτε μία φορά φέτος.

Αποτελεί το χειρότερο σερί του τριφυλλιού απέναντι στον Αστέρα, με το προηγούμενο να είναι τρεις αγώνες – δύο τη σεζόν 2008-09 και ένας σε αυτή του 2009-10 – όπου είχαν λήξει ισόπαλοι με 1-1, όπως επίσης και την χρονιά 2017-18 και 2018-19, με τους Αρκάδες να κερδίζουν έναν και μένουν στο 1-1 στους άλλους δύο.

Αυτό το αρνητικό ρεκόρ έχει πλέον επεκταθεί και τη θέση του πήραν τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια – ένα το 2019-20 και τρεις τη φετινή σεζόν.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των τεσσάρων αγώνων: 

Σεζόν 2019-20

25η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1

Σεζόν 2020-21

1η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-0

14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0

1η αγωνιστική πλέι-οφ: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 2-2

Ειδικά το παιχνίδι για τα πλέι-οφ ήταν συναρπαστικό και συνάμα η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να σπάσει το σερί, αλλά ο Αστέρας επέστρεψε από το 2-0 και με γκολ του τερματοφύλακά του Παπαδόπουλου ισοφάρισε στη τελευταία φάση του ματς.

Γενικά τα βρίσκει σκούρα απέναντι στην ομάδα της Τριπολής, καθώς μετρά μόλις τρεις νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια.

Αυτές είναι οι εξής: 

Σεζόν 2016-17

Κύπελλο Ελλάδας – Προημιτελικά: Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-1

Σεζόν 2018-19

21η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Σεζόν 2019-20

12η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Χωρίς νίκη και ο Λάζλο Μπόλονι με τον Αστέρα

Την ίδια μοίρα με τον Παναθηναϊκό έχει και ο προπονητής του, Λάζλο Μπόλονι, με τον Ρουμάνο να έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές τον Αστέρα – δύο με τους πράσινους και δύο με τον Π.Α.Ο.Κ – και να έχει απολογισμό δύο ήττες και δύο ισοπαλίες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Μπόλονι απέναντι στον Αστέρα στον πάγκο του Π.Α.Ο.Κ: 

Σεζόν 2011-12

9η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ 1-0

24η αγωνιστική: Π.Α.Ο.Κ – Αστερας Τρίπολης 2-3

Ο Παναθηναϊκός καλείται, λοιπόν, να ξεπεράσει και το ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, καθώς σε περίπτωση μη νίκης δεν θα επεκτείνει μόνο το αρνητικό σερί με τους Αρκάδες, αλλά το κυριότερο, θα δει τις ελπίδες του για την κατάληψη μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη να περιορίζονται επικίνδυνα.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *