Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Ζοσέ Μουρίνιο: Στη Ρόμα τη νέα σεζόν

Share

Ο Μουρίνιο απολύθηκε από την Τότεναμ τον Απρίλιο μετά από μόλις 17 μήνες. Ο Πορτογάλος επιστρέφει στη Serie A έχοντας κερδίσει διαδοχικούς τίτλους με την Ίντερ πριν αναχωρήσει για τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2010.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο διορίστηκε προπονητής της Ρόμα σε μια συμφωνία τριών ετών που θα ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης σεζόν. Ο Μουρίνιο απολύθηκε από την Τότεναμ τον Απρίλιο μετά από μόλις 17 μήνες. Η ανακοίνωση του διορισμού του από τη Ρόμα έγινε λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του συλλόγου ότι ο σημερινός προπονητής Πάουλο Φονσέκα θα αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς.

Θα είναι η επιστροφή του Πορτογάλου κόουτς στη Serie A, αφού πέρασε δύο σεζόν με την Ίντερ πριν φύγει για να ενταχθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2010. “Μετά από συναντήσεις με την ιδιοκτησία και τον Tiago Pinto, κατάλαβα αμέσως την πλήρη έκταση των φιλοδοξιών τους για την Ρόμα”, δήλωσε ο Μουρίνιο στον ιστότοπο του συλλόγου. “Είναι η ίδια φιλοδοξία και κίνητρο που με παρακίνησε πάντα και μαζί θέλουμε να χτίσουμε ένα κερδοφόρο πρότζεκτ τα επόμενα χρόνια.

Ο Μουρίνιο κέρδισε διαδοχικούς τίτλους της Serie A με την Ίντερ, συμπεριλαμβανομένου του τρεμπλ  στην τελευταία του σεζόν με τον σύλλογο. Ο Μουρίνιο απολύθηκε από την Τότεναμ τον Απρίλιο. “Όταν ο Ζοσέ έγινε διαθέσιμος, αρπάξαμε αμέσως στην ευκαιρία να μιλήσουμε με έναν από τους μεγαλύτερους προπονητές όλων των εποχών”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ρόμα Tiago Pinto. «Απογοητευτήκαμε από την επιθυμία του Ζοσέ να κερδίσει και το πάθος του για το παιχνίδι: ανεξάρτητα από το πόσα τρόπαια έχει κερδίσει, η κύρια εστίασή του είναι πάντα στο επόμενο. Έχει τη γνώση, την εμπειρία και την ηγεσία για να ανταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα.

“Γνωρίζουμε ότι για να οικοδομήσουμε ένα επιτυχημένο αθλητικό έργο χρειάζεται χρόνος, υπομονή και οι σωστοί άνθρωποι στις σωστές θέσεις. Έχουμε πειστεί ότι ο Ζοσέ θα είναι ο τέλειος προπονητής για το έργο μας, τόσο για το άμεσο όσο και για το μακροπρόθεσμο μέλλον μας “.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *