Type to search

ΒΟΛΕΪ Κεντρική ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών: Η Εγκόνου χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Κονελιάνο

Share

Μια Εγκόνου από άλλη πλανήτη (41 πόντοι) χάρισε στην Κονελιάνο το πρώτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, καθώς η ιταλική ομάδα επικράτησε με 3-2 σετ της τουρκικής Βάκιφμπανκ στον τελικό της Βερόνα και διατήρησε ένα αήττητο σερί 64 αγώνων. 

Οι προσωπικότητες είναι αυτές που μπορούν να κρίνουν τους τελικούς και να χαρίσουν τρόπαια στις ομάδες τους. Η Κονελιάνο βρήκε στο πρόσωπο της Εγκόνου την παίκτρια που θα την οδηγήσει στην κορυφή της Ευρώπης και η Ιταλίδα δεν απογοήτευσε. Με 41 πόντους οδήγησε τον ιταλικό σύλλογο στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας του, καθώς επικράτησε με 3-2 σετ (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12) της Βάκιφμπανκ στον τελικό της Βερόνα.

Η Κονελιάνο επέκτεινε το αήττητο σερί της στους 64 αγώνες, ενώ έκανε και το τρεμπλ, καθώς είχε ήδη κατακτήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ιταλίας. Από την άλλη, η τουρκική Βάκιφμπανκ έμεινε στα τέσσερα ευρωπαϊκά τρόπαια, αν και προηγήθηκε με 2-1 στα σετ και 23-22 στο τέταρτο.

Μάχη μέχρι τέλους και τίτλος μέσω VAR 

Το πρώτο σετ ήταν τουρκική υπόθεση, με την Βάκιφμπανκ να φτάνει σε προβάδισμα πέντε πόντων (19-14) και στο τέλος να το κατακτά με 25-22.

Το δεύτερο εξελίχθηκε σε προσωπική μονομαχία της Εγκόνου με την Χαακ, με την Ιταλίδα να βγαίνει νικήτρια στο τέλος. Με έντεκα πόντους (έναντι δέκα της αντιπάλου της) οδήγησε την Κονελιάνο στην ισοφάριση, κλείνοντας με άσο το σετ με 25-23.

Η Ολλανδέζα απάντησε στο τρίτο, σημειώνοντας και πάλι δέκα πόντους, και έδωσε εκ νέου τα ηνία στην ομάδα της. Η Βάκιφμπανκ είδε την Κονελιάνο να προηγείται με 17-15, αλλά γρήγορα επανέκτησε την πρωτοκαθεδρία στο σκορ και έκλεισε το σετ με 25-23.

Το τέταρτο σετ ήταν και πάλι συναρπαστικό. Η Κονελιάνο πήρε δύο φορές προβάδισμα τεσσάρων πόντων, αλλά είδε την Βάκιφμπανκ να φτάνει στο 23-22 και να θέλει δύο πόντους για να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Χιλ όμως ανέτρεψε την κατάσταση και το άστοχο χτύπημα της Χαακ έστειλε το παιχνίδι σε τάι-μπρεϊκ.

Εκεί η τουρκική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 4-0. Η Κανελιάνο, όμως, με πρωταγωνίστρια την Εγκόνου (σημείωσε 10 από τους 15 πόντους της ομάδας της) έκανε την ανατροπή και άλλαξε πλευρά με προβάδισμα δύο πόντων (9-7). Διατήρησε τα ηνία και έφτασε σε τέσσερα ματς-πόιντ. Η Βάκιφμπανκ αρνήθηκε τα δύο πρώτα και χρειάστηκε η παρέμβαση του video checking για να κερδίσει εν τέλει η Κονελιάνο. Η Εγκόνου έκανε το καρφί και ο διαιτητής υπέδειξε άουτ. Όμως μετά από έλεγχο του βίντεο, διαπιστώθηκε πως η μπάλα είχε βρει στα ακροδάχτυλα της Χαακ.

Έτσι οι παίκτριες της ιταλικής ομάδας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς και ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρική χρονιά.

Διαιτητές: Μίσλικ-Ντόμπρεβ

Τα σετ: 3-2 (22-25, 25-22, 23-25, 25-23, 15-12)

Kονελιάνο (Σανταρέλι): Ντε Κρούιφ 11, Φολί 9, Βόλοζ 4, Χιλ 9, Σύλλα 4, Εγκόνου 41, Ντε Τζενάρο (λ) Άνταμς 10, Τζενάρι, Καραβέλο

Βάκιφμπανκ (Γκουιντέτι): Γκιμαράες 14, Χαακ 33, Μπατς-Χακλεϊ 13, Ράσιτς 6, Ογκνιένοβιτς 1, Γκιουνέζ 11, Ορεγί (λ), Αϊκατς (λ), Οζμπέϊ, Ισμαϊλογλου, Γιλμάζ

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *