Type to search

ΒΟΛΕΪ Κεντρική ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών: Υπερβατική Ζάκσα, πρώτη ευρωπαϊκή κούπα στην ιστορία της

Share

Η Ζάκσα ολοκλήρωσε το θαύμα, κερδίζοντας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Βερόνα, το απόλυτο φαβορί Τρεντίνο με 3-1 σετ και έγινε η πρώτη πολωνική ομάδα που ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης. 

Στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Αυτό αποδείχθηκε για άλλη μια φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ του ανδρικού βόλεϊ με την Πολωνική Ζάκσα να κερδίζει με 3-1 σετ (25-22, 25-22, 21-25, 28-26) την γεμάτη αστέρια ομάδα της Τρεντίνο και να κατακτά το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της χώρας.

Ένας τελικός που είχε έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Νώντας Γεροθόδωρος.

Πρόκειται για την απόλυτη υπέρβαση της Ζάκσα, η οποία έφτασε μέχρι το τέλος αποκλείοντας τεράστια μεγέθη του ευρωπαϊκού βόλεϊ, όπως η τέως πρωταθλήτρια Ζενίτ Καζάν και η νταμπλούχος Ιταλίας Λούμπε και έφτασε στην κορυφή στην πρώτη της παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης.

Είχε τις απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα σημεία

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για την Τρεντίνο που πήρε το προβάδισμα με 5-2. Στη συνέχεια όμως η Ζάκσα ισορρόπησε και έτσι φτάσαμε στο 21-21. Εκεί η πολωνική ομάδα αντέδρασε καλύτερα και με το καρφί του Κάσμαρτσεκ έκανε το 1-0 με 25-22.

Ίδιο ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, με τους Ιταλούς να προηγούνται 3-0, αλλά την Ζάκσα να ανατρέπει σιγά και σταθερά την κατάσταση. Με το σκορ στο 13-13, οι Πολωνοί έτρεξαν ένα σερί 4-0 και δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, κάνοντας το 2-0 και πάλι με 25-22.

Με τα περιθώρια να έχουν στενέψει επικίνδυνα, η Τρεντίνο μπήκε εκ νέου φουριόζα και προηγήθηκε με 4-0. Αυτή τη φορά, όμως, μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα και με τους Νίμιρ και Ρικάρντο να κυριαρχούν σε μπλοκ και επίθεση μείωσε σε 2-1 στα σετ με 25-21.

Φτάσαμε έτσι στο τέταρτο και καθοριστικό σετ, εκεί όπου το επίπεδο ανταγωνισμού πήγε σε άλλα επίπεδα. Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν συνεχώς στην πρωτοπορία του σκορ, με την μέγιστη διαφορά σε πόντους να κυμαίνεται από δύο έως τρεις. Η Τρεντίνο είχε απάντηση σε τρία ματς πόιντ της Ζάκσα, αλλά το τέταρτο αποδείχθηκε και φαρμακερό για τους Πολωνούς, οι οποίοι με τον άσο του Κάσμαρτσεκ έκαναν το 3-1 με 28-26 και ολοκλήρωσαν ένα θαύμα, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Σιμόνοβιτς

Τα σετ: 3-1 (25-22, 25-22, 20-25, 28-26)

Ζάκσα (Νίκολς Γκρίμπιτς): Κάσμαρτσεκ 15, Κοτσανόφσκι 7, Τονιουτί, Σλίβκα 18, Σέμενιουκ 15, Σμιθ 9 / Ζατόρσκι (λ, 50% υπ.).

Τρεντίνο (Άντζελο Λορεντζέτι): Λουκαρέλι 13, Τζιανέλι 2, Κόι 6, Αμπντέλ Αζίλ 21, Ποντρασκάνιν 9, Λίσινατς 11 / Ροσίνι (λ, 63% υπ.), Αργκέντα, Μιτσιελέτο 5, Σπερότο, Σόσα.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *