Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΠΟΛΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ 7-6: Οι θρυλικές «γοργόνες» στην κορυφή της Ευρώπης

Share

Ο Θρύλος της Ευρώπης σε μία ακόμα κορυφή! Ο Ολυμπιακός νίκησε με 7-6 την Ντουναϊσβάρος στον τελικό της Ευρωλίγκας του γυναικείου πόλο και ανέβηκε στο ευρωπαϊκό Έβερερτ για δεύτερη φορά στην ιστορία του. 

Θρύλος όνομα και πράγμα! Ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και με τη βούλα. Οι «γοργόνες» του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν με 7-6 επί της Ντουναϊσβάρος στον τελικό της Ευρωλίγκας, που φιλοξενήθηκε στη Βουδαπέστη και σήκωσαν τη δεύτερη κούπα της ιστορίας τους στην διοργάνωση, μετά από εκείνη του 2015.

Ένα κατόρθωμα που ξεπερνάει τα όρια της λογικής αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε στο ρόστερ του μόνο Ελληνίδες αθλήτριες, ενώ παρέμεινε μακριά από την αγωνιστική δράση για τουλάχιστον τέσσερις μήνες εξαιτίας του λοκντάουν. Ταυτόχρονα κέρδισε τη κούπα, κερδίζοντας στο Final 4 της Βουδαπέστης, δύο ουγγρικές ομάδες.

Διάνθισε έτσι την τροπαιοθήκη του στο πόλο γυναικών με έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο, μετρώντας πλέον δύο Ευρωλίγκες (2015, 2021), ένα Σούπερ Καπ Ευρώπης (2015) και ένα Λεν Τρόφι (2014). Στη πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην Ελλάδα βρίσκεται η Βουλιαγμένη με πέντε τρόπαια, με την Γλυφάδα να μετρά δύο και τον Εθνικό Πειραιώς ένα.

Συναρπαστικός τελικός με ερυθρόλευκη επικράτηση

Το πρώτο οκτάλεπτο έκλεισε με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 3-2. Οι ερυθρόλευκες εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την παίκτρια παραπάνω, καθώς έτσι προήλθαν και τα τρία γκολ της περιόδου, με την Ντουναϊσβάρος να σκοράρει δις με την Γκάρντα.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η ουγγρική ομάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με 4-3 χάρη σε τέρμα της Ζίλαγκι, αλλά το ημίχρονο βρήκε το σύνολο του Χάρη Παυλίδη μπροστά με 5-4, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αβραμίδου, 16΄΄ πριν το τέλος.

Συναρπαστικό και το τρίτο οκτάλεπτο, εκεί όπου η Ντουναϊσβάρος ισοφάρισε σε 5-5 με την Γκάρντα και η Αβραμίδου νικήθηκε αυτή τη φορά από την Μάγιαρι σε εκτέλεση πέναλτι. Διαφορετική ήταν η κατάληξη για την ουγγρική ομάδα, που πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 6-5 και πάλι με γκολ της Γκάρντα. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός με τέρμα της Τσουκαλά έφερε το παιχνίδι στα ίσια και έγραψε το 6-6, που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στο τελευταίο και καθοριστικό οκτάλεπτο έγιναν ομηρικές μάχες στην άμυνα, με τον Ολυμπιακό όμως να εκμεταλλεύται μια επίθεση με παίκτρια παραπάνω και να παίρνει τα ηνία στο σκορ, που δεν έμελλε να χάσει ποτέ ξανά. Συγκεκριμένα, 2:39 πριν τη λήξη, η Βάσω Πλευρίτου με εξαιρετικό σουτ έγραψε το 7-6, με την Ντουναϊσβάρος να πέφτει πάνω σε ερυθρόλευκο τοίχος στα εναπομείναντα λεπτά.

Έτσι, οι «γοργόνες» του Χάρη Παυλίδη ανέβηκαν στο ευρωπαϊκό Έβερεστ του γυναικείου πόλο, ολοκληρώντας ένα μικρο θαύμα, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες της φετινής σεζόν.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-2, 1-2, 1-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Πλευρίτου Μ 1, Τορνάρου, Πλευρίτου Β 3, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΝΤΟΥΝΑΪΣΒΑΡΟΣ (Μίχοκ): Μάγκιαρι , Ζίλαγκι 2, Παλ, Γκουρισάτι, Χόρβατ, Μαγιό, Σάμπο, Γκάρντα 4, Ζιέγκλερ, Μούσκι, Μπρεζόβσκι, Ζέλακ, Σάιμπεν

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *