Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κελεχί Ιενάτσο: Οδηγεί την Λέστερ στα αστέρια κάνοντας τον φύλακα άγγελο του να χαμογελά.

Share

Ο Κελεχί Ιενάτσο  που δεν είχε πετύχει ούτε ένα τέρμα μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οδηγεί  την Λέστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφιερώνοντας το στον φύλακα άγγελο του. 

 << Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την περίσταση για να αφιερώσω το γκολ στις μανάδες όλου του κόσμου, αυτές που πάντα μας προσέχουν…Χαρούμενη γιορτή της μητέρας σε όλες>> ξεστόμιζε με τρεμάμενη φωνή ο Νιγηριανός στράικερ μετά την επίτευξή του χατ-τρίκ κόντρα στην Σελφίντ Γιουνάιτεντ στα  μέσα του περασμένου Μάρτιου. 

Ο Ιενάτσο που με εκείνη την δήλωση του συγκίνησε του πάντες ήθελε με αυτά λίγα λόγια του να δείξει την αγάπη του και την ευγνωμοσύνη και στην δική του μαμά, τον φύλακα άγγελο του που δεν είναι πια στο πλευρό του. 

Έχουν περάσει δέκα ολόκληρα χρόνια(2011) από την στιγμή που η μητέρα του έφυγε αιφνίδια από την ζωή έπειτα από μάχη με την ασθένεια. O Ιενάτσο ήταν μόλις 14 ετών, όταν η ζωή αποφάσισε να του δείξει την σκληρή της πλευρά. 

Μαζί με τον πατέρα του κλήθηκαν να αναλάβουν την φροντίδα της οικογένειας, και την διαπαιδαγώγηση των τριών μικρότερων αδερφών του.  

<< Ο πατέρας μου έμεινε πίσω να τους βοηθάει και εγώ πήγα στο Μάντσεστερ μόνος μου…Ήμουν περήφανος που στα 19 μου κατάφερα να φύγω και να μείνω μόνος μου. Είχα πίστη στον ευατό μου. Με βοήθησαν και τα αδέρφια μου να σταθώ ψυχολογικά. Ότι κάνω είναι για την μητέρα μου και την οικογένεια μου>> έχει δηλώσει.  

Το ταξίδι προς το όνειρο 

Ο Κελεχί Ιενάτσο το 2013 συμμετείχε με την Εθνική Νιγηρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κ17. Στόχος του Νιγηριανού πέρα φυσικά από το να εκπροσωπήσει όσο καλύτερα μπορεί την πατρίδα του, ήταν και το να αποδείξει σε όλους το ταλέντο του αγωνιζόμενος με σκοπό την επιβίωση του ίδιου και τις οικογένεια του. 

Ο 24χρόνος με τις εμφανίσεις του στο συγκεκριμένο τουρνουά άρχισε να ξεδιπλώνει πτυχές του ταλέντου του στο χορτάρι, μπαίνοντας στα μπλοκάκια διάφορων μάνατζερ. 

Έτσι στα τέλη του ίδιου έτους ταξίδεψε στο Μάντσεστερ ώστε να υπογράψει προσύμφωνο με την Σίτι 

Με του πολίτες πραγματοποίησε 64 εμφανίσεις, σκοράροντας 21 τέρματα. 

Όμως ο Νιγηριανός δεν πηρέ τις συμμετοχές που δεν φανταζόταν με την φανέλα των <<πολιτών>> και τον Αύγουστο του 2017 μεταγράφηκε στην Λέστερ έναντι 30 εκατομμυρίων ευρώ ευελπιστώντας το restart της καριέρας του με τις <<αλεπούδες>>. 

 

Η εκτόξευση του από τις αρχές Φλεβάρη  

Ο Κελεχί Ιενάτσο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου δεν είχε τινάξει ούτε μια φορά τα αντίπαλα δίχτυα, για την ακρίβεια είχε 14 μήνες να γευτεί του συναίσθημα του σκόρερ.  

Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει το τελευταίο τρίμηνο με τον Νιγηριανό στραίκερ να μοιάζει με μηχανή των γκολ, σκοράροντας με οποιαδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε στιγμή βιώνοντας την καλύτερη περίοδο στην ποδοσφαιρική του καριέρα. 

Eίναι ο άνθρωπος  που αυτή την στιγμή έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέρματα για την ομάδα του πίσω από τον Χάρι Κείν, έχει συμβολή σε 14 γκολ με τον Άγγλο να έχει σε 18. 

Από την 1η Μαρτίου και έπειτα έχει τα περισσότερα ΄τέρματα στην Πρέμιερ έχοντας βρει δίχτυα 10 φορές έναντι των 7 του Κείν, και των 6 που έχουν οι Λίγκραντ και Γούντ. 

Στις 14 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις του με την φανέλα της Λέστερ έχει σκοράρει ισάριθμες φορές, την στιγμή που στο παρελθόν για να φτάσει σε ανάλογο αριθμό τερμάτων χρειάστηκαν να περάσουν 76 αναμετρήσεις. 

Ενώ με δικό του γκολ στον ημιτελικό με την Σαουθάμπτον, η Λέστερ θα αγωνιστεί σε τελικό κυπέλλου στο Γουέμπλεϊ μετά από 52 χρόνια απέναντι στην Τσέλσι στις 15 Μαϊου. 

Φυσικά ο πανηγυρισμός για όλα αυτά δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από μια μόνιμη αφιέρωση στην μητέρα του. Τον φύλακα άγγελο του που φέγγει τον δρόμο του όσο εκείνος την κάνει να χαμογελά… 

Eπιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *