Type to search

ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εurocup Oύνικς Καζάν-Μονακό 83-86: «Πριγκιπικός» τίτλος σε ένα παιχνίδι θρίλερ.

Share

Σε ένα παιχνίδι στo «Basket Hall-Kazan» με πάνω από 7.000 κόσμο και παρουσία του προέδρου της Εuroleague Tζόρντι Μπερτομέου, η Μονακό κατάφερε να κάνει το 2-0 και να κατακτήσει τον πολυπόθητο τίτλο.

Η αναμέτρηση τα είχε όλα πίεση, αγωνιά, ανατροπές με καμία ομάδα να μην θέλει να χάσει και να μάχεται μέχρι τέλους με όλες τις δυνάμεις η Μονακό κατάφερε στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα να κερδίσει ένα χρυσό έμμεσο τρίποντο με τον Τζέι Ο¨ Μπρίεν να αναδεικνύεται σωτήριος και την Γαλλική ομάδα να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλος της στο Εurocup.

Η 1η περίοδος ξεκίνησε δυναμικά

Ενα παιχνίδι που έτσι όπως εκτυλίχθηκε δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει σε τίποτα από τo επίπεδο της Εuroleague (από την επόμενη χρόνια Ούνικς Καζάν και Μονακό θα βρεθούν αντιμέτωπες στην Εuroleague αφού πήραν την Wild Card), οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυναμικά με την Ούνικς να δείχνει αρχικά πως δεν θα αφήσει εύκολα το παιχνίδι με επιμέρους σκορ 7-2.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στόχευε κυρίως κάτω από τα καλάθι γνωρίζοντας την αδυναμία της Μόνακο.

Ωστόσο μέσα σε διάστημα τριών λεπτόν η διαφορά κατέβηκε στους δυο (10-8) με την Ούνικς να προηγείται και ενώ το παιχνίδι άλλαζε συνεχώς σκορ η Μονακό έκανε μια μικρή αντίδραση (12-16) με τον Τζέι Ο’ Mπρίεν με ένα έμμεσο τρίποντο. Οι πολύ καλές άμυνες και οι γρήγορες επιστροφές και από τις δυο ομάδες έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο 26-24.

Στην 2η περίοδο η Μονακό έδειξε και εκείνη τα δόντια της

Όπως ξεκίνησε η Ούνικς με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και η Μονακό, η οποία άρχισε να χτυπάει στην αδυναμία της ρώσικης ομάδας να αμυνθεί στα γρήγορα σκρίν που άφηναν ακάλυπτους τους περιφερερειακούς της Μονακό και χωρίς δισταγμό έκαναν ένα επιμέρους σκορ (3-8) από εκεί και πέρα το παιχνίδι συνέχιζε να αλλάζει συνεχώς ρυθμό με δυο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν πάνω από τους 6 πόντους και να αρχίζουν να φορτώνουν με φάουλ. Τα 4 συνεχόμενα απανωτά τρίποντα (2 Μονακό 2 Ούνικς) έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα πάνε έτσι μέχρι τέλους.

Ενα αμφίρροπο τέλος

Οπως και έτσι και έγινε μέχρι το τέλος με την κούραση να αυξάνεται στα πόδια των παιχτών αλλά το αγωνιστικό πάθος να παραμένει με την Ούνικς να μειώνει το ποσοστό της στο τρίποντο χαρακτηριστικό είναι πως συνολικά έβαλε 6/22 τρίποντα ενώ η Μόνακο μόλις 8/18.

Για την Μονακό δεν στοίχισε καθώς το μακρίνο σούτ ήταν εκείνο που την έσωσε. Αξίζει να σημειωθεί το δίποντο «μαχαιριά» με 1.38 να απομένουν για την λήξη του παιχνιδιού με τον Μπρίεν που έκανε το 73-79.

Αυτός που πήγε να γίνει σωτήρας από πλευράς Ούνικς ήταν ο Σμίθ, ο οποίος με 10 συνεχόμενους πόντους έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 83-81 αλλά το φάουλ μαχαιριά που έστειλε τον Ο¨Μπρίεν στις βολές, όπως προαναφέραμε αλλά και το χαμένο δύσκολο τρίποντο του Σμίθ ήταν και το καθοριστικό σημείο για την έκβαση του αποτελέσματος.

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 47-48, 67-66, 83-86

ΜVP του παιχνίδιου ήταν ο Ρομπ Γκρέι από πλευράς Μονακό, ο οποίος τελείωσε με 25 πόντους έχοντας 3/9 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 7/8 βολές.

Αναλυτικά στατιστικά:

https://www.eurocupbasketball.com/eurocup/games/results/showgame?gamecode=185&seasoncode=U2020

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *