Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

UEFA και Premier League κατά του ρατσισμού

Share

Ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή (30/4), το μποϊκοτάζ της UEFA στα social media, έως και την Δευτέρα (3/5) στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να καταπολεμηθεί ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός.

Οι βρισιές, οι προσβολές, οι ρατσιστικές επιθέσεις και ο εκφοβισμός έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας των feed σε όλα τα social media. Αυτό το γεγονός επηρεάζει και τον αθλητισμό, ο οποίος κατά πολλούς είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας. Στο στόχαστρο τέτοιων επιθέσεων έχουν βρεθεί αθλητές, προπονητές, μέλη των staff των ομάδων.

Η UEFA στο πλαίσιο της κοινωνικής της ευθύνης θέλει να στείλει ένα μήνυμα κατά αυτών των συμπεριφορών. Με γνώμονα αυτό, από το απόγευμα της Παρασκευής (30/4) μέχρι και την Δευτέρα (3/5) αποφασίσε να μποϊκοτάρει τα social media και να μην αναρτήσει τίποτα στους λογαριασμούς τους οποίους διαχειρίζεται.

«Το να αφήνουμε την κουλτούρα του μίσους να μεγαλώνει είναι επικίνδυνο, όχι μόνο για τον αθλητισμό, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε αυτή την κίνηση. Ήρθε η ώρα το ποδόσφαιρο να πάρει θέση» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Με αυτό τον τρόπο η UEFA στέκεται στο πλευρό της Αγγλικής Ομοσπονδίας (FA), η οποία επίσης στο επόμενο 4ήμερο δεν θα δημοσιεύσει στα social media. Με την Premier League να συμμετέχει και αυτή ενεργά σε αυτήν την κίνηση.

Μεταξύ άλλων η Premier League ανακοινωνεί:

«Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να κάνουν περισσότερα για να σταματήσουν τον εκφοβισμό στο διαδίκτυο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το Σαββατοκύριακο, η Premier League και οι σύλλογοί μας θα ενταχθούν σε άλλα πρωταθλήματα, κυβερνητικά όργανα και οργανισμούς σε όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο και ευρύτερα αθλήματα για να μποϊκοτάρουν τα κοινωνικά μέσα και να απαιτήσουν αλλαγή.

Η Premier League και οι σύλλογοί μας θα απενεργοποιήσουν τους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Instagram σε ένα πλήρες πρόγραμμα, από τις 15:00, ώρα Βρετανίας, την Παρασκευή 30 Απριλίου έως τις 23:59 τη Δευτέρα 3 Μαΐου.

Το πρωτάθλημα θα σταματήσει επίσης τις δημοσιεύσεις στο κανάλι του στο YouTube κατά τη διάρκεια του μποϊκοτάζ…».

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση:

 

Επιμέλεια άρθρου: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *