Type to search

Κεντρική ΠΟΛΟ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΥΙΠΕΣΤ 9-8: Στον τελικό της Ευρωλίγκας τα «θρυλικά» κορίτσια

Share

Τα θρυλικά κορίτσια του Ολυμπιακού απέκλεισαν στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας την οικοδέσποινα Ούιπεστ με 9-8 και θα διεκδικήσουν αύριο (30/4) την δεύτερη κούπα στην ιστορία τους.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού το έκαναν ξανά! Οι «ερυθρόλευκες» υπέταξαν με 9-8 την οικοδέσποινα Ούιπεστ στον ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας που διεξάγεται στην Βουδαπέστη και αύριο (1/5) στις 21:15 θα τα δώσουν όλα για να κατακτήσουν τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία τους.

Θυμίζουμε πως το 2015 ο Ολυμπιακός έφτασε για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ έχει κατακτήσει επίσης το Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς και το Λεν Τρόφι το 2014.

Ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» θα προκύψει από την νικήτρια του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ντουναϊσβάρος και την Ουραλότσκα.

Ισορροπημένο παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός, που αγωνίζεται εξ ολοκλήρου με Ελληνίδες αθλήτριες, έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο στο ισόπαλο 2-2, ισοφαρίζοντας και τις δύο φορές το προβάδισμα της Ούιπεστ. Στο δεύτερο, πήρε τα ηνία με γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου, ωστόσο η ουγγρική ομάδα έκανε την ανατροπή, πριν η Μυριοκεφαλιτάκη γράψει το 4-4, που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η ισορροπία διατηρήθηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Ούιπεστ να το κλείνει προηγούμενη με 7-6, γυρίζοντας το παιχνίδι από το 6-5 υπέρ του Ολυμπιακού. Έτσι μπήκαμε στη τελευταία και καθοριστική περίοδο, όπου όλα κρέμονταν σε μια κλωστή και ο νικητής θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν το προβάδισμα με 8-7 με τέρματα των Ελευθεριάδου και Μυριοκεφαλιτάκη, με την Παρκς να ισοφαρίζει για την Ούιπεστ 4:48 για το τέλος. Το παιχνίδι και η πρόκριση πήγε στα χέρια των «θρυλικών» κοριτσιών με γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου 3:23 πριν τη λήξη με παίκτρια παραπάνω. Το 9-8 έμελλε να είναι το τελικό σκορ, με τον Ολυμπιακό να προστατεύει το προβάδισμα του χάρη στις εξαιρετικές άμυνες και να κλείνει ραντεβού με την ιστορία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 3-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Σταματοπούλου

Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ – Αντάλ 1, Πάρκες 1, Σουκς, Κέστελι 1, Μπάκσα 1, Φάραγκο 1, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα 1, Τέλεκ 1, Περεστέγκι 1, Κάκας

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *