Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντόλου Εφές 82-76: Είναι πολύ βαριά η φανέλα!

Share

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βαλθεί να τρελάνει όλη την μπασκετική Ευρώπη αφού κατάφερε να επιστρέψει μέσα σε τρία βράδια από το 0-2 και να φέρει τη σειρά με την Εφές στα ίσα νικώντας την εκ νέου με 82-76 και πλέον πάει στην Κωνσταντινούπολη ευελπιστώντας να ολοκληρώσει το μεγάλο μπασκετικό θαύμα!

Το επίτευγμα ήταν εξαρχής δύσκολο για τους Μαδριλένους όμως κατάφεραν με μπροστάρη τον ασυναγώνιστο Ουσμάν Γκαρούμπα να νικήσουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την Αναντόλου Εφές η οποία ήταν συνειδητοποιημένη μετά την αυτοκτονία της προ δύο ημερών όμως η έδρα της Μαδρίτης φάνηκε για αυτήν απροσπέλαστη και πλέον όλα οδηγούνται στο Game 5 της Κωνσταντινούπολης όπου θα κριθεί η υπόθεση πρόκριση!

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το ξεκίνημα των γηπεδούχων ήταν ιδανικό και εκρηκτικό αφού ευτύχησαν να προηγηθούν με 17-0 στο 6′ εκμεταλλευόμενοι τα αλλεπάλληλα λάθη των αντιπάλων τους και την “καυτή” αρχή του Τζέισι Κάρολ. Ωστόσο, η απάντηση της Εφές ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρή. Ο Εργκίν Αταμάν δε σταματούσε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του σε κάθε φάση, αυτοί απέκτησαν την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, έσφιξαν την άμυνά τους και με ένα εντυπωσιακό σερί 2-21(!), πήραν το προβάδισμα στο 11′. Οι Τούρκοι είχαν επιστρέψει και με μπροστάρη τον Ρόντριγκ Μπομπουά που “πετούσε φωτιές” από την περιφέρεια (4/4 τρίποντα), ανέκτησαν για τα καλά τον έλεγχο του αγώνα και πήγαν τα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ τους στο 36-47

Στην επανάληψη, οι ήδη θετικοί Κάρολ και Γκαρούμπα συνέχισαν να κουβαλούν στις πλάτες τους την ισπανική ομάδα μειώνοντας ακόμα και στους 4 πόντους (51-55) όμως η Εφές είχε σπουδαία αντίδραση σε κάθε προσπάθεια των Μαδριλένων και με τα ποσοστά ευστοχίας της να παραμένουν υψηλά, έφτασε να προηγείται και με 15 πόντους στο 27′ (51-66). Η Ρεάλ δε τα παρατούσε. Μπήκε στην τελευταία περίοδο υπολειπόμενη 9 πόντων (57-66), ένα προβάδισμα που ήταν αναστρέψιμο όμως η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έδειχνε αποφασισμένη να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση στην Ισπανία.

Το σύνολο του Πάμπλο Λάσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Παρόλο που βρέθηκε στο -13 (59-72) 7 λεπτά πριν το τέλος, έβγαλε σπουδαίες άμυνες και σε συνδυασμό με την συγκινητικό Γκαρούμπα, έφερε το ματς στον πόντο (71-73 στο 38′) πρώτου περάσει μπροστά με μεγάλο τρίποντο του Αμπάλντε από τη γωνία. Ο Μίσιτς με 1/2 βολές έφερε το ματς στα ίσα (74-74), όμως ο Γιουλ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους “Καστιγιάνους” με 2/2 βολές, 1 λεπτό πριν το τέλος. Ακολούθησαν άστοχες επιθέσεις κι από τις δύο ομάδες και στη συνέχεια εύστοχα ζευγάρια βολών κατά σειρά από Φερνάντεθ και Λάρκιν για το 78-76. Οι Ισπανοί συνέχισαν να είναι ψύχραιμοι στη γραμμή της φιλανθρωπίας (2/2 από Γιουλ και Γκαρούμπα αντίστοιχα) και έφτασαν στο τελικό 82-76 φέρνοντας τη σειρά στα ίσα και η οποία πλέον επιστρέφει στην Πόλη για το πέμπτο ματς όπου θα κριθεί το εισιτήριο της πρόκρισης στο Φάιναλ Φορ!

Που κρίθηκε το ματς: Στο γεγονός πως οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ουδέποτε παράτησαν το ματς όταν βρέθηκαν να χάνουν σε διάφορες καταστάσεις με διψήφια τιμή και βγάζοντας περίσσεια αυτοπεποίθηση, ενέργεια αλλά και ψυχραιμία στο παρκέ, έφτασαν στην νίκη. Η υπεροχή σε ριμπάουντ (33 έναντι 23), ασίστ (25-17) και βολές (19/22) επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

MVP: Ο 19χρονος Ουσμάν Γκαρούμπα είναι το next big thing των Ισπανών και σε αυτό το κομβικής σημασίας παιχνίδι έδειξε το ταλέντο και την μεγάλη αγωνιστική ωριμότητα που έχει για την ηλικία του απέναντι στους ψηλούς της Εφές, δικαιώνοντας και τον Πάμπλο Λάσο. Ολοκλήρωσε το ματς με 24 πόντους, 12 ριμπάουντ, 7/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα και 7/8 βολές.

 

Δείτε εδώ τα στατιστικά της αναμέτρησης: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=321&seasoncode=E2020

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *