Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Φενέρμπαχτσε – Τσσκα Μόσχας 68-85: Την “σκούπισε” και έφυγε για Κολωνία

Share

Με τον Γουίλ Κλάιμπερν να κάνει απίστευτο ματς, σημειώνοντας 34 πόντους σε 32’ συμμετοχής, η Τσσκα Μόσχας επικράτησε εύκολα με σκορ 85-68 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, έκανε το 3-0 στη μεταξύ τους σειρά και προκρίθηκε στο Final Four της Κολωνίας με επιβλητικό τρόπο.

Παρόλο που ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα εις βάρος της 12-0, η Τσσκα έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα μέτρα της και με εκπληκτικό μπάσκετ στη 2η και 3η περίοδο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Φενέρ.

Οι Ρώσοι ήταν για ακόμα ένα ματς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Κορυφαίος για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν, με μια εξωπραγματική εμφάνιση, η οποία σταμάτησε στους 34 πόντους (9/14 σουτ), με 7 ριμπάουντ και μόλις 1 λάθος σε 32’ συμμετοχής. Πολύ καλός ήταν και ο Ίφε Λούντμπεργκ, ο οποίος ερχόμενος από τον πάγκο σημείωσε 22 πόντους με 9/12 σουτ, ενώ ταυτόχρονα είχε 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από την πλευρά της η Φενέρ δεν μπόρεσε να βρει τις αντοχές και τη συγκέντρωση, ώστε να ακολουθήσει το τέμπο της Τσσκα και υποχρεώθηκε στον αποκλεισμό της από τα playoffs της Ευρωλίγκα. Ο μόνος που ξεχώρισε για την ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ (δεν ήταν στον πάγκο) ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 22 πόντους στα 30’ που αγωνίστηκε, ενώ ο Γιαν Βέσελι έδειξε ανέτοιμος, λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπώρησε και αγωνίστηκε μόλις για 15’.

Πλέον η Τσσκα θα απολαύσει τον επιπλέον χρόνο ξεκούρασης που θα έχει, περιμένοντας τα υπόλοιπα ζευγάρια των playoffs να ολοκληρώσουν τους αγώνες τους. Από την άλλη, η Φενέρ στρέφεται στις εγχώριες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της Τουρκίας, με την επόμενη αγωνιστική να τη φέρνει αντιμέτωπη με την Εφές, την οποία υποδέχεται στο γήπεδό της στις 2 Μαΐου.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *