Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Άλμα προς το όνειρο με μαγική ανατροπή

Share

Τεράστιο βήμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Μάντσεστερ Σίτι, καθώς στον πρώτο ημιτελικό επικράτησε με 2-1 εκτός έδρας της Παρί Σεν Ζερμέν με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και πηγαίνει στην ρεβάνς της Αγγλίας με ισχυρό προβάδισμα.

Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και η Σίτι έχει βάλει στόχο να επιβεβαιώσει την ρήση. Οι «Πολίτες» έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-1 επί της Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον στον επαναληπτικό της Αγγλίας στις 4 Μαΐου, καλούνται να προφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα και να κλείσουν το εισιτήριο για το μεγάλο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης. Η Παρί πήρε τα ηνία στο σκορ με το γκολ του Μαρκίνιος στο 15΄, ωστόσο με μαγική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι έφερε τούμπα το ματς. Ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε με τυχερό τρόπο στο 64΄ και εφτά λεπτά μετά ο Μαχρέζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το τελικό σκορ. Έτσι οι σίτιζενς έμειναν για τρίτο σερί παιχνίδι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αήττητοι από τους Παριζιάνους και παράλληλα διεύρυναν το εκτός έδρας σερί τους μακριά από την ήττα στα 18 φετινά παιχνίδια.

Πιο επικίνδυνη η Παρί, πλήρωσε την έλλειψη καθαρού φορ η Σίτι

Ο Γκουαρδιόλα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα χρησιμοποιώντας τον Μπερνάντο Σίλβα ως ψευτοεννιάρι, αφήνοντας στον πάγκο τόσο τον Αγκουέρο όσο και τον Ζεσούς. Αυτή η έλλειψη ενός καθαρού φορ έγινε αισθητή και στον αγωνιστικό χώρο, καθώς με εξαίρεση μια φάση στο 42΄, οι «Πολίτες» δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, κυκλοφορώντας ως συνήθως εξαιρετικά την μπάλα, αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά, η Παρί ανέβαινε στο γήπεδο και απειλούσε με μεγαλύτερη συχνότητα. Πριν προηγηθεί στο 15΄, είχε προειδοποιήσει δύο λεπτά νωρίτερα μετά από εξαιρετικό ένα-δύο του Βεράτι με τον Νεϊμάρ αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τον Έντερσον. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο Μαρκίνιος, μπόρεσε να νικήσει τον συμπατριώτη του. Μετά από το χτύπημα του κόρνερ από τον Ντι Μαρία, ο αρχηγός της Παρί ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και άνοιξε το σκορ με δυνατή κεφαλιά. Η Σίτι δεν μπορούσε να ψάξει με αξιώσεις την ισοφάριση και κατέγραψε ως πρώτη τελική, μια δύσκολη προβολή του Μπερνάντο Σίλβα, από φανταστική μπαλιά του Κανσέλο, που όμως δεν αιφνιδίασε τον Νάβας. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει έναν καλό ρυθμό, στον οποίο συνέβαλλε και ο διαιτητής που σφύριζε μόνο όταν έπρεπε. Οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να φτάσουν πιο κοντά στο γκολ και πάλι από κόρνερ αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του Παρέδες έφυγε λίγο άουτ. Φτάνοντας προς τη λήξη του ημιχρόνου, ο αγώνας απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με την μπάλα να πάει πάνω κάτω αλλά και τις δύο ομάδες να τα χαλάνε στην τελική ενέργεια. Η τελευταία ευκαιρία ανήκει στην Σίτι καθώς τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 45΄, η μπάλα έφτασε στα πόδια του ξεμαρκάριστου Φόντεν αλλά το σουτ του από καλή θέση πήγε κατευθείαν πάνω στον Νάβας.

Άλλη Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο, αποδιοργάνωσε πλήρως την Παρί

Η Σίτι βγήκε στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο και επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της. Κυκλοφορούσε καλύτερα και πιο γρήγορα την μπάλα, πίεζε στο επιθετικό της τρίτο και δεν άφηνε την Παρί να αναπτύξει τις επιθέσεις της, ανακτώντας παράλληλα κατευθείαν την κατοχή. Ωστόσο, οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 55΄, με τον Εμπαπέ να μπαίνει στην περιοχή, να κάνει την παράλληλη πάσα αλλά ο Βεράτι δεν πρόλαβε για λίγο να σκοράρει με προβολή. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, οι «Πολίτες» δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία που λειτούργησε σαν προειδοποιητική βολή, όταν το γυριστό του Ντε Μπρόινε έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Στο 64΄ όμως ο Βέλγος πήρε το αίμα του πίσω με έναν τυχερό όμως τρόπο. Στο γέμισμα που επιχείρησε προς την περιοχή, η μπάλα πέρασε από όλους, αιφνιδίασε τον Νάβας και κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό το γκολ έδωσε στην ομάδα του Γκουαρδιόλα μεγαλύτερη ώθηση, ενώ από την άλλη η Παρί είχε βγει εντελώς εκτός αγώνα, έχοντας υιοθετήσει έναν παθητικό ρόλο, καθώς ουσιαστικά παρακολουθούσε τους σίτιζενς να κυκλοφορούν την μπάλα. Στο 71΄ ήρθε και το δεύτερο χτύπημα από τους «Πολίτες», αυτή τη φορά από τον Μαχρέζ. Ο Αλγερινός ανέλαβε να εκτελέσει το φάουλ που είχε κερδίσει ο Ντε Μπρόινε και το έκανε με μεγάλη επιτυχία, περνώντας τη μπάλα ανάμεσα από το τοίχος και γράφοντας το 2-1 με ανατροπή. Αυτή η εξέλιξη αποτελείωσε την Παρί που πλέον έβγαζε στο γήπεδο και τρομερό εκνευρισμό που έμελλε να τις στοιχίσει, όταν στο 77΄ ο Γκέιγ έκανε ένα πολύ σκληρό φάουλ πάνω στον Γκουντογκάν και ο διαιτητής τον απέβαλλε με απευθείας κόκκινη. Πλέον το κύριο μέλημα για τον Ποτσετίνο δεν ήταν να βρει τρόπο για να φτάσει η ομάδα του στην ισοφάριση αλλά στο να περιορίσει την ζημιά. Εκ του αποτελέσματος τα κατάφερε, καθώς η Σίτι ήταν πλέον το απόλυτο αφεντικό στον αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ που θα της έδινε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό. Βέβαια, και με το 2-1 υπέρ της θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να δώσει το παρόν στο μεγάλο ραντεβού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Κέιλορ Νάβας, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Φλορέντσι, Γκέιγ, Παρέδες(83΄Ερέρα), Βεράτι, Ντι Μαρία(80΄Ντανίλο), Νεϊμάρ, Εμπαπέ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Ντίας, Γουόκερ, Κανσέλο(61΄Ζιντσένκο), Ρόδρι, Γκουντογκάν, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Μαχρέζ, Μπερνάντο Σίλβα

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *