Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι: Η πρώτη μάχη ενόψει Κωνσταντινούπολης

Share

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι “διασταυρώνουν” τα ξίφη τους απόψε (22:00) στο στάδιο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού μεταξύ των δύο ομάδων με φόντο τον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επιδίωξε μέσω των δηλώσεών του να παραμείνει στο αγωνιστικό κομμάτι και να μην επικεντρωθεί στα όσα φημολογούνται περί τιμωρίας της UEFA προς τους “Μαδριλένους” λόγω European Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γάλλου τεχνικού:

«Ο διαιτητής θα κάνει τη δουλειά του κι εμείς θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Αν πιστέψουμε ότι θα μας βλάψουν εξωτερικοί παράγοντες, την πατήσαμε!

Είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι δεν θα είμαστε στο επόμενο Champions League. Απ΄έξω λέγονται πολλά, αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, εστιάζουμε στον αγώνα. Η γνώμη μου είναι ότι όλοι θέλουμε να βλέπουμε τη Ρεάλ στο Champions League.

Είναι ένας ημιτελικός και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Νομίζω ότι θα είναι μία ομάδα που θα επιτίθεται και θα αμύνεται. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να αμυνθούμε καλά και, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Χρειαζόμαστε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε ζημιά στην Τσέλσι.

Δεν πρόκειται να διαλέξουμε κάποιον από τους δύο τίτλους όπου διεκδικούμε. Είμαστε ζωντανοί και στις δύο διοργανώσεις. Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα και θα αγωνιστούμε ως το τέλος, ό,τι κι αν συμβεί. Φυσικά θα έχουμε δυσκολίες, όπως απέναντι στην Μπέτις, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες».

 

Από την πλευρά του, ο Τόμας Τούχελ τόνισε πως θα χρειαστεί παιχνίδι υψηλού επιπέδου κόντρα στην ισπανική ομάδα προκειμένου οι Λονδρέζοι να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά από το νικηφόρο 2012.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Παίζουμε με τους καλύτερους στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής πάντα τα έχουμε πάει καλά εναντίον της Ατλέτικο, της Λίβερπουλ, της Τότεναμ … και τώρα μας έτυχε αυτό. Είναι μια νέα εμπειρία και έχουμε ενότητα γιατί πρέπει να παίξουμε παιχνίδι υψηλού επιπέδου εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης για να φτάσουμε στον τελικό. Το “κλειδί” για την επιτυχία απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι να μην ρίξεις το επίπεδό σου. Μερικές φορές, όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα τόσο ισχυρή όσο η Ρεάλ Μαδρίτης, ίσως το καλύτερο είναι να δείξεις το επίπεδό σου. Είμαστε σε θέση να παίζουμε σε καλό επίπεδο τακτικά σε επίθεση, άμυνα και μεταβάσεις.

Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο σε κάθε παιχνίδι και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, μπορούμε να εμποδίσουμε τον αντίπαλο να το κάνει εκείνος. Οι παίκτες είναι πρόθυμοι να εργαστούν και να… υποφέρουν μαζί. Εάν πρέπει να τρέξουν… τρέχουν, εάν χρειάζεται να πάρουμε θέσεις, το κάνουμε. Δίνουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να αμυνθούμε είναι η κατοχή, η άμυνα ψηλά. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απίστευτα πράγματα, αλλά έχουμε εμπειρία και είχαμε δύσκολα παιχνίδια και πιστεύουμε ότι είναι καλή στιγμή να παίξουμε αυτό το παιχνίδι».

 

Για λογαριασμό των γηπεδούχων δεν υπολογίζονται οι Φερλάν Μεντί, Σέρχιο Ράμος, Λούκας Βάθκεθ και Φεδερίκο Βαλβέρδε με τον Τόνι Κρόος να τίθεται στη διάθεση του προπονητή του ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν. Για τους Άγγλους, μοναδικός απών είναι ο Ματέο Κόβασιτς.

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *