Type to search

Κεντρική ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1: Διαφορά βασκικής ποιότητας

Share

Η Έιμπαρ ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη στο μίνι βασκικό ντέρμπι, αλλά η κυνική Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε με 1-0 (Ίσακ 26΄) από το «Ιπουρούα» και βύθισε και άλλο την ουραγό αντίπαλο της.

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά δεκαέξι συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από τη νίκη μετράει πλέον η Έιμπαρ, με την Ρεάλ Σοσιεδάδ να είναι ο τελευταίος θύτης απέναντι σε αυτό το ανυπεράσπιστο από παντού θύμα. Οι τσούρι ουρντίν πέρασαν από το «Ιπουρούα», νικώντας στο μίνι βασκικό ντέρμπι με 1-0 χάρις σε τέρμα του Ίσακ στο 26΄ , εκμεταλλευόμενοι την διαφορά ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η ομάδα από το Σαν Σεμπαστιάν ανέβηκε στους 53 βαθμούς, σπάζοντας ένα σερί τριών εκτός έδρας αγώνων χωρίς τρίποντο, παρέμεινε πέμπτη και ισχυροποίησε τη θέση της για την έξοδο στην Ευρώπη. Από την άλλη, οι αρμέρος συνέχισαν χωρίς ροζ φύλλο αγώνα στο δεύτερο γύρο (μοναδικοί στο πρωτάθλημα), έμειναν στους 23 βαθμούς και στο -7 από την σωτηρία, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος.

 Ο Ίσακ «σκότωσε» την ήδη εύθραυστη ψυχολογία της Έιμπαρ

Η βαθμολογική θέση των αρμέρος δεν τους επέτρεπε να βγουν στον αγωνιστικό χώρο και να πιέσουν, παίρνοντας παράλληλα τα αντίστοιχα ρίσκα. Για το λόγο αυτό πήγαν πιο συντηρητικά, δίνοντας περισσότερη βάση στα μετόπισθεν, όπου για ένα μεγάλο διάστημα είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς απενεργοποίησαν επιθετικά την Σοσιεδάδ. Απείλησαν μάλιστα πρώτοι, όταν στο 7΄ ο Μπράιαν Χιλ εκμεταλλεύθηκε την λάθος πάσα του Γκεβάρα, μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά ο Ρεμίρο τον σταμάτησε κλείνοντας την γωνία του. Από την πλευρά τους οι τσούρι ουρντίν μπήκαν κάπως νωχελικά στο ματς και έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 26΄ με το σουτ του Ίσακ να κοντράρει στον Ολιβέιρα και να καταλήγει κόρνερ. Από αυτή τη στημένη φάση άνοιξαν και το σκορ οι φιλοξενούμενοι. Ο Ογιαρθάμπαλ σημάδεψε το κεφάλι του Λε Νορμάντ, αυτός έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Ίσακ και ο Σουηδός δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να κάνει το 1-0. Κάπου εκεί η όποια ψυχολογία της Έιμπαρ διαλύθηκε και άρχισαν τα νεύρα. Είναι χαρακτηριστικό πως δέχθηκαν ταυτόχρονα κίτρινη κάρτα δύο ποδοσφαιριστές της, σε φάση που η ομάδα τους είχε κερδίσει το φάουλ. Η Σοσιεδάδ ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, έχασε με τον Ίσακ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει το προβάδισμα της (τον σταμάτησε ο Ντμίτροβιτς σε σουτ από κοντινή απόσταση) και δεν απειλήθηκε επουδενί μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Καθοριστικός παράγοντας για να συμβεί αυτό, πέρα από τον εκνευρισμό των αρμέρος, ήταν και το καταπληκτικό μαρκάρισμα του Γκοροσάμπελ πάνω στον πιο ποιοτικό παίκτη της Έιμπαρ, τον Μπράιαν Χιλ, καθώς δεν τον άφηνε σε πολλές περιπτώσεις να ανασάνει.

 Ήθελε αλλά δεν μπορούσε η Έιμπαρ

Ήταν φυσικό οι γηπεδούχοι να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια για νέες απώλειες. Η Σοσιεδάδ έμεινε πίσω από την μπάλα, έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις για να τελειώσει το ματς. Ένα σχέδιο που σχεδόν δούλεψε, διότι δημιουργήθηκαν συνθήκες ιδανικής αντεπίθεσης που δεν κατέληξε σε γκολ. Συγκεκριμένα στο 53΄ ο Ίσακ έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και βγήκε σε κατάσταση τετ-α-τετ, αντί όμως να εκτελέσει τον Ντμίτροβιτς, προσπάθησε να τον περάσει και ο Σέρβος τερματοφύλακας τον σταμάτησε. Ο χρόνος περνούσε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους τσούρι ουρντίν, με την Έιμπαρ να θέλει αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ρεμίρο. Μέχρι το 70΄ είχε δημιουργήσει μόλις τρεις τελικές, από τις οποίες καμία δεν ανησύχησε τον Ισπανό πορτιέρε. Ο Αλγκουαθίλ προσπάθησε με την είσοδο του Γκουρίντι να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή, ενώ από την άλλη ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Μούτο και τον Ένριτς παίζοντας τα όλα για όλα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, όλο το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο αμυντικό τρίτο της Σοσιεδάδ, η οποία όμως άντεξε μέχρι το τέλος. Δύο ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες κινδύνεψε με ισοφάριση, αλλά είχε πάντα τις σωστές αντιδράσεις. Η πρώτη αφορούσε μια τριπλή ευκαιρία των αρμέρος, με τον Εσπόσιτο να κάνει το πρώτο σουτ, τον Ρεμίρο να αποκρούει, στην επαναφορά ο Μούτο σούταρε πάνω στον Θουμπέλδια, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπράιαν Χιλ. Η δεύτερη και τελευταία περίπτωση προήλθε από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αρμπίγια στο 87΄ , με τον Ρεμίρο να απογειώνεται και να αποκρούει εντυπωσιακά. Στα εναπομείναντα λεπτά η Έιμπαρ δεν απείλησε με αξιώσεις και μοιραία έφυγε για ένα ακόμη παιχνίδι με σκυμμένο το κεφάλι.

 ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Έιμπαρ (Μεντιλίμπαρ): Ντμίτροβιτς, Κότε, Αρμπίγια, Ολιβέιρα, Πόθο(32΄Κορέα), Ρέθιο, Ατιένθα(80΄Ένριτς), Ντιόπ(68΄Μούτο), Μπράιαν Χιλ, Λεόν(46΄Εσπόσιτο), Κίκε

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Αλγκουαθίλ): Ρεμίρο, Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Μονρεάλ, Γκοροσάμπελ(85΄Θαλδούα), Γκεβάρα, Θουμπιμέντι, Μπαρενετσέα(63΄Γκουρίντι), Ογιαρθάμπαλ(85΄Μερκελάνθ), Πόρτου(73΄Μπαουτίστα), Ίσακ(73΄Γιανουζάι)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 32ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 24 Απριλίου

Έλτσε – Λεβάντε 1-0 (32΄Μπογιέ)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Κάντιθ 1-1 (14΄Πλάνο – 64΄Κάλα)

Βαλένθια – Αλαβές 1-1 (89΄Γκαγιά – 84΄Γκουιντέτι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Μπέτις 0-0

Κυριακή 25 Απριλίου

Ουέσκα – Χετάφε 0-2 (20΄, 52΄Ουνάλ)

Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 1-2 (26΄Τσουκουέζε – 28΄,35΄Γκριεζμάν)

Θέλτα – Οσασούνα 2-1 (42΄Άσπας, 64΄Μουρίγιο – 77΄Τόρες)

Σεβίλλη – Γρανάδα 2-1 (16΄πεν. Ράκιτιτς, 46΄Οκάμπος – 90΄πεν. Σολδάδο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (8΄Μπερενγκέρ, 86΄Μαρτίνεθ – 77΄Σάβιτς)

Δευτέρα 26 Απριλίου

Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1 (26΄Ίσακ)

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ

  1. Μέσσι 25
  2. Μπενζεμά 21
  3. Μορένο 20
  4. Σουάρες 19
  5. Εν Νεσύρι 17

 

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 34η

Παρασκευή 30 Απριλίου

22:00 Θέλτα – Λεβάντε

Σάββατο 1 Μαΐου

15:00 Έιμπαρ – Αλαβές

17:15 Έλτσε – Ατλέτικο Μαδρίτης

19:30 Ουέσκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Οσασούνα

Κυριακή 2 Μαΐου

15:00 Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Ρεάλ Μπέτις

17:15 Βιγιαρεάλ – Χετάφε

19:30 Γρανάδα – Κάντιθ

22:00 Βαλένθια – Μπαρτσελόνα

Δευτέρα 3 Μαΐου

22:00 Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *