Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Ατρόμητος: Ξεπέρασε τον – αρνητικό – εαυτό του μετά από μια δεκαετία

Share

Η φετινή πορεία του Ατρομήτου μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή της σεζόν 2010-11, αναδεικνύοντας το πρόβλημα της ομάδας όταν αλλάζει η δεκαετία.

Ο φετινός Ατρόμητος δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που έμπαινε στο γήπεδο και σου έδινε την εντύπωση πως δύσκολα θα χάσει. Συνεχόμενες σεζόν που κατέληγαν με ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχουν πλέον κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν θα ήταν πολλοί αυτοί που θα φαντάζονταν πως αυτή τη στιγμή οι Περιστεριώτες θα μετρούσαν έντεκα συνεχόμενα ματς μακριά από την νίκη και θα βρίσκονταν στην δέκατη θέση του πρωταθλήματος. Το πιθανότερο θα ήταν να περνούσαν για τρελό στην αρχή της χρονιάς, όποιον τολμούσε να ξεστομίσει μια τέτοια πιθανότητα.

Η επιστροφή στον πάγκο, του απόλυτα επιτυχημένου στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα, Νταμίρ Κάναντι προμήνυε πως ο Ατρόμητος θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Οχτώ μήνες μετά και μια αλλαγή προπονητή όλα μοιάζουν σαν ένα ψέμα.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ η ομάδα του Περιστερίου τρέχει το χειρότερο σερί από την επιστροφή της στην Σούπερλιγκ τη σεζόν 2009-10. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική χρονιά (2010-11) μέτρησε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και από τότε το μεγαλύτερο διάστημα έφτασε τους έξι αγώνες (2015-16, δύο φορές το 2016-17, 2019-20).

Μπορούμε λοιπόν να διαπιστώσουμε πως με την αυγή μιας νέας δεκαετίας (2010-11 – 2020-21), ο Ατρόμητος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες στην Σούπερλιγκ, που όμως δεν του έχουν στοιχίσει σε τίποτα το σημαντικό.

Σεζόν 2010-11

 

Ο Ατρόμητος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στα μεγάλα σαλόνια. Μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πολλά σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματα της ομάδας και στην οποία υπήρχε και ένα σερί εννιά αγώνων μακριά από τη νίκη.

Στις 23 Ιανουαρίου, οι Περιστεριώτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό για την 19η αγωνιστική της Σούπερλιγκ. Με γκολ του Αναστασάκου στο 81΄ θα φύγουν με το διπλό και θα ανέβουν στην έβδομη θέση. Ωστόσο θα ακολουθήσουν, με αφετηρία την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, εννιά συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, που θα σπάσουν με την νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1. Το τέλος του πρωταθλήματος θα τους βρει στην ενδέκατη θέση, που αποτελεί τον χειρότερο τερματισμό του Ατρομήτου από την επιστροφή του.

Τα αποτελέσματα των εννέα αγώνων:

 20η αγωνιστική

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 0-0

21η αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου – Ατρόμητος 2-0

22η αγωνιστική

Σκόντα Ξάνθη – Ατρόμητος 3-0

23η αγωνιστική

Ατρόμητος – Άρης 0-0

24η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-1

25η αγωνιστική

Ατρόμητος – Πανιώνιος 1-2

26η αγωνιστική

Εργοτέλης – Ατρόμητος 1-1

27η αγωνιστική

Ατρόμητος – Π.Α.Ο.Κ 2-2

28η αγωνιστική

Α.Ε.Κ – Ατρόμητος 1-0

 

Σεζόν 2020-21

Ο Ατρόμητος βρίσκεται στο ίδιο και χειρότερο έργο θεατής, καθώς η χρονιά εξελίσσεται με έναν αναπάντεχα αρνητικό τρόπο. Μια σεζόν που έχει πάρα πολλά κοινά στοιχεία με αυτή μια δεκαετία πίσω. Έλλειψη σταθερότητας στα αποτελέσματα και ένα σερί που δεν τιμά κανέναν στην ομάδα.

Στις 31 Ιανουαρίου αντιμετωπίζει στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 20η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και φεύγει με το διπλό χάρις σε γκολ του Αγκάγιεφ στο 5΄. Εκείνη η νίκη έσπασε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς τρίποντο (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες) και έδινε το έναυσμα για μια τελευταία προσπάθεια να προλάβει το τρένο των πλέι-οφ.

Η συνέχεια όμως επεφύλασσε ένα δυσάρεστο δώρο στην ομάδα του Περιστερίου, καθώς η εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 3-2 θα γίνει η αφετηρία για ένα αρνητικό σερί που έχει φτάσει αισίως στα έντεκα παιχνίδια χωρίς τρίποντο (πέντε ήττες, έξι ισοπαλίες). Μένει να φανεί αν το τέλος των πλέι-άουτ τους βρει να διευρύνουν και άλλο τα αρνητικά αποτελέσματα και να τερματίσουν στη χειρότερη θέση της τελευταίας δεκαετίας (δέκατος αυτή τη στιγμή).

Τα αποτελέσματα των έντεκα αγώνων:

21η αγωνιστική

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 2-3

22η αγωνιστική

Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος 2-1

23η αγωνιστική

Ατρόμητος – Α.Ε.Λ 1-1

24η αγωνιστική

Άρης – Ατρόμητος 3-0

25η αγωνιστική

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης 1-1

26η αγωνιστική

Λαμία – Ατρόμητος 0-0

1η αγωνιστική – πλέι-άουτ

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-0

2η αγωνιστική – πλέι-άουτ

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 1-1

3η αγωνιστική – πλέι-άουτ

Ατρόμητος – Α.Ε.Λ 0-1

4η αγωνιστική – πλέι-άουτ

Ο.Φ.Η – Ατρόμητος 1-1

5η αγωνιστική – πλέι-άουτ

Ατρόμητος – Λαμία 0-0

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *