Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Premier League Hall of Fame: «ποδαρικό» με Ανρί και Σίρερ.

Share

Ο άλλοτε θρύλος της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί, με τον Άλαν Σίρερ ,που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την φανέλα της Νιούκαστλ. είναι οι δύο πρώτοι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο κλαμπ του Hall of Fame της Premier League.

«Το να είμαι μαζί με τον Άλαν και να συμπεριλαμβάνομαι στους δύο πρώτους συμμετέχοντες είναι κάτι παραπάνω από ξεχωριστό. Είναι μια απίστευτη τιμή για μένα», δήλωσε ο 43χρονος πια Τιερί Ανρί. O Γάλλος στράικερ σκόραρε 175 φορές με την φανέλα της Άρσεναλ στην Premier League σε 258 εμφανίσεις. Με τους «γκάνερς» κέρδισε 2 φορές το πρωτάθλημα στο νησί και ήταν μέλος της χρυσής ομάδας της σεζόν 2003/2004, όπου η Άρσεναλ στέφθηκε πρωταθλήτρια δίχως να έχει γνωρίσει το αίσθημα της ήττας, έχοντας ρεκόρ 26 νικών και 12 ισοπαλιών. Ο πρωταθλητής κόσμου το 1998 με την Εθνική Γαλλίας κατέγραψε επίσης 83 ασίστ αγωνιζόμενος 8 χρονιές στο Βόρειο Λονδίνο, μέσα στις οποίες κέρδισε το βραβείο του χρυσού παπουτσιού 4 φορές. Η πρώτη έλαβε χώρα τη σεζόν 01/02 για να ακολουθήσουν 3 διαδοχικές το 03/04, 04/05 και 05/06, ενώ παράλληλα διακρίθηκε ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς το 02/03 και το 03/04. «Όταν ήμουν μικρός, απλά προσπαθούσα να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια και τώρα μιλάμε για το Hall of Fame», συμπλήρωσε ο Ανρί.

Περνώντας στον δεύτερο συμμετέχοντα, για τον Άλαν Σίρερ δεν χρειάζονται (επίσης) ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ όλων των εποχών στον θεσμό της Premier League με 260 γκολ. Πανηγύρισε τα 148 από αυτά με την φανέλα της Νιούκαστλ, ενώ τα άλλα 112 με αυτή της Μπλάκμπερν με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα το 1995. Ο Σίρερ ήταν μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που έφτασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ κατέκτησε 3 συνεχόμενες χρονιές το χρυσό παπούτσι (‘94/’95, ‘95/’96 και ‘96/’97).

 

 

Μία λίστα από 23 πρώην ποδοσφαιριστές αναμένεται να ανακοινωθεί, με τους 6 από αυτούς να γίνονται γνωστοί και να εντάσσονται στο Hall of Fame του 2021, με τους οπαδούς να μπορούν μάλιστα να ψηφίσουν και να καθορίσουν τις τελικές επιλογές.

 

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *