Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Μοίρασαν βαθμούς και ενέργεια Αστέρας και Άρης

Share

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Άρη, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες με 1-1, φτάνοντας αμφότερες κοντά στη νίκη, χωρίς όμως να έρθει το “χρυσό” γκολ.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοίραστηκαν μεταξύ τους ο Αστέρας Τρίπολης και ο Άρης, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 1-1 για την 6η αγωνιστική των playoffs της Super League. Μέτριο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος του, όμως η επανάληψη είχε σασπένς, ένταση, γκολ και αρκετή δουλειά για τους διαιτητές. Ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ με τον Δημήτρη Μάνο στο 74′, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με αυτογκόλ ο Ροζ και ενώ ο “αειθαλής” Χερόνιμο Μπαράλες είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα..

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης έφτασε στους 58 βαθμούς και παραμένει ισόβαθμος με τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ στη 2η θέση, ενώ ο Αστέρας διατηρείται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 45 βαθμούς.

Το Ματς

Το α’ ημίχρονο του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν μεν όρεξη, αλλά δεν έβρισκαν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν δραστικά τις αντίπαλες άμυνες. Ο Άρης ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα, όμως ο Αστέρας αμυνόταν έξυπνα, με αποτέλεσμα να μην απειληθεί ουσιαστικά από τους Θεσσαλονικείς. Η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους άνηκε στον Ριέρα, με τον Ισπανό να βρίσκεται τετ α τετ με τον Κουέστα, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντέδρασε με τρόπο τέτοιο που απέτρεψε τον κίνδυνο. Γενικότερα, οι τελικές προσπάθειες έλειψαν, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Στο β’ ημίχρονο αυξήθηκε η ένταση, με τον Άρη να έχει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ζητά πέναλτι στο 51′, όμως ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στον αγώνα. Ο Ριέρα προσπάθησε και πάλι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στο 58′, όμως η λόμπα που δοκίμασε δεν κατέληξε στα δίχτυα, με τον Κουέστα να φωνάζει ξανά “παρών”. Ο Μαντσίνι ήταν αυτός που έλυσε το… γόρδιο δεσμό της άμυνας του Αστέρα, με τον Μπρούνο Γκάμα να του προσφέρει μαγική ασίστ και ο Αργεντινός πλάσαρε τον Τσιφτσή στο 74′ για το 1-0. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, με τον Αστέρα να ξεχύνεται στην αντεπίθεση με τον Κώτσιρα και τον Τιλίκα, με τον δεύτερο να σεντράρει για τον Μπαράλες και ο Αργεντινός πλάσαρε, με τη μπάλα να βρίσκει στον Ροζ και αυτή με τη σειρά της να καταλήγει στα δίχτυα. Μάλιστα, ο Αργεντινός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν η κεφαλιά του πήγε προς την εστία, ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς και απομάκρυνε τη μπάλα πριν καταλήξει στα δίχτυα. Το τέλος του αγώνα βρήκε τον Άρη να παλεύει για το… χρυσό γκολ, με τον Μπερτόγλιο να ανατρέπεται στην περιοχή, όμως ο διαιτητής δεν είδε κάποιο αντικανονικό μαρκάρισμα και κάπου εκεί ήρθε και το φινάλε της αναμέτρησης.

MVP: Ο Χούλιαν Κουέστα ήταν αυτός που με την απόκρουση του στο 88′ στην κεφαλιά του Μπαράλες έσωσε τον Άρη από μία δεύτερη συνεχόμενη ήττα.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρεζ, Χριστόπουλος, Σουάρεθ (39’ Πασαλίδης), Βαλιέντε (60’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Τιλίκα (90’ Κρεσπί), Σίτο (61’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (61’ Γκόμεζ) , Μπαράλες.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια (63’ Τζέγκο), Γκαρσία (63’ Σίλβα), Γκάμα (89’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι, Μάνος.

Επιμέλεια: Μάριος Μπούλης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *