Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: (Χ)αράμισε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο κόλπο της Ευρώπης

Share

Σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λίγες φάσεις, αλλά με συναρπαστικό φινάλε, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι στo γήπεδο της Τούμπας χωρίς τέρματα (0-0) για την 6η αγωνιστική των play-offs της Super League 1. H φάση που ξεχώρισε ήταν αυτή στο 78ο λεπτό όταν ο Μακέντα σκόραρε για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γκεστράνιους σφύριξε φάουλ δευτερόλεπτα πριν, μην αφήνοντας το πλεονέκτημα. Οι πράσινοι είχαν μάλιστα τεράστια ευκαιρία με τον Καρλίτος στις καθυστερήσεις, ενώ στην προηγούμενη φάση ο Κρμέντσικ ζήτησε πέναλτι σε επαφή με τον Βέλεθ.

Με το αποψινό αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη δεύτερη θέση με 58 βαθμούς έχοντας όμως ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Άρη και την ΑΕΚ που ακολουθούν. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός είναι ο χαμένος της υπόθεσης, καθώς παρέμεινε στην πέμπτη θέση με 51 βαθμούς βλέποντας το τρένο της Ευρώπης και η έξοδος στο Conference League να δυσκολεύει επικίνδυνα.

Το ματς:

Ορεξάτος μπήκε ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει την κατοχή και να πατάει δύο φορές περιοχή με τον Τζόλη (7′,9′), αλλά να αδυνατεί να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, έδωσε έμφαση στο κλείσιμο των χώρων ψάχνοντας κυρίως κάποια γρήγορη αντεπίθεση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Λάζλο Μπόλονι άλλαζε το σύστημα από 4-3-3 σε 4-1-4-1 όταν αμυνόταν η ομάδα του.

Μετά το πρώτο 15λεπτο, οι “πράσινοι” κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και άρχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα, χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν απειλητικοί. Οι γηπεδούχοι από την άλλη προσπαθούσαν μόνο μέσω ατομικών ενεργειών να επιτεθούν, με την μοναδική ουσιαστική φάση του σε όλο το πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία να έρχεται στο στο 25′ με το σουτ του Ελ Καντουρί, που μπλόκαρε με τη δεύτερη ο Διούδης.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, έψαξε το γκολ και έφτασε κοντά στο 51′ όταν έπειτα από μπαλιά του Μαουρίσιο, ο Μακέντα έκανε κάθετη κίνηση χωρίς την μπάλα, με τον Πασχαλάκη να βγαίνει εγκαίρως όμως και να μπλοκάρει.

Ο Λάζλο Μπόλονι στο 56′ λεπτό πέρασε στο παιχνίδι τον Ενγκμπακοτό αντί του Σανκαρέ, αλλάζοντας τον σχηματισμό, με τον Κονγκολέζο να πηγαίνει δεξιά, τον Ιωαννίδη να πηγαίνει αριστερά και τον Βιγιαφάνιες στον άξονα.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, δεν είχε προκύψει κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ, με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά να δυσκολεύεται να απειλήσει. Στο μεταξύ, στο 65′ ο Γκαρσία προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Λάμπρου να παίρνει τη θέση του Ελ Καντουρί ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό.

Παρά τις διορθωτικές κινήσεις των δύο προπονητών, δεν έδειχνε να αλλάζει κάτι μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο τέταρτο όπου το παιχνίδι πήρε φωτιά. Αρχικά στο 78′ μετά από κάθετη του Καμπετσή προς τον Μακέντα, ο δεύτερος νίκησε τον Πασχαλάκη, ωστόσο για εκατοστά του δευτερολέπτου πριν, είχε σφυρίξει φάουλ υπέρ των πρασίνων ο Γκεστράνιους, μην δίνοντας πλεονέκτημα. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκό πως έκανε λάθος.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει κοντά στο γκολ στο 87′, αλλά τον Βαρέλα να σώζει σωτήρια σε νέα προσπάθεια του Μακέντα. Στο επόμενο λεπτό μάλιστα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει τα καρέ του Διούδη, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μουργκ από το δεξιά, η κεφαλιά-ψαράκι του Σβαμπ πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κρμέντσικ βρέθηκε κι αυτός σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. Για να φτάσουμε τέλος στη πολύ μεγάλη φάση του 96ου λεπτού, όταν ο νεοεισελθών Καρλίτος πλάσαρε, ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια απόκρουση και στη συνέχεια η άμυνα του ΠΑΟΚ έδιωξε προ του Ενγκμπακοτό που ήταν έτοιμος να σκοράρει. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη φάση, ο Κρμέντσικ ζήτησε πέναλτι σε πτώση του έπειτα από μονομαχία με τον Βέλεθ.

MVP

Αναμφίβολα ο Πασχαλάκης ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, καθώς με την φοβερή επέμβαση που πραγματοποίησε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από μια ήττα που θα τον ξαναέβαζε σε μπελάδες αναφορικά με την παρουσία του στην Ευρώπη.

Ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Λύρατζης (80’ Ίνγκασον), Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Μπάμπα, Τζόλης (55’ Μουργκ), Σβιντέρσκι (46’ Κρμέντσικ), Ελ Καντουρί (65’ Λάμπρου).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιάς, Σανκαρέ (57’ Ενγκμπακοτό), Μαουρίσιο, Ιωαννίδης (69’ Καμπετσής), Μακέντα (88’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες.

Επιμέλεια: Ιπποκράτης Φινδάνης

 

 

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *