Type to search

Τσέφεριν για ESL: «Θα υπάρξουν συνέπειες»

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσέφεριν για ESL: «Θα υπάρξουν συνέπειες»

Share

Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι για τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, τα γεγονότα γύρω από την European Super League. Με νέες δηλώσεις του, διατήρησε την σκληρή του στάση, έκανε λόγο για…flat-earthers και προανήγγειλε τιμωρίες!

Η απόπειρα απόσχισης των 12 ομάδων από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, φαίνεται πως δεν θα πέρασει στα «ψιλά». Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στη Daily Mail, προανήγγειλε κυρώσεις που δεν θα είναι, ωστόσο, ίδιες για όλα τα κλαμπ, αλλά σαφώς σκληρότερες για τις ομάδες που επιμένουν στο εγχείρημα. «Φωτογράφισε», εν ολίγοις, τη Ρεάλ, τη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, τις οποίες και παρομοίασε με τους flat-earthers!

Αναλυτικά όσα ανέφερε για:

-το πώς αντιμετώπισε τις εξελίξεις: «Ήμουν έτοιμος για την ομιλία μου για την αναδόμηση του Champions League. Ευχαριστούσα σε αυτή και τον Ανιέλι. Όμως έπρεπε να αλλάξω τον λόγο μου τέσσερις φορές. Κάποιοι προετοίμαζαν πράγματα που δεν μου έλεγαν. Ο Ανιέλι μού έλεγε ψέματα λέγοντας ‘δεν είναι αλήθεια’. Στο τέλος το έκαναν κι έπρεπε να πω δημοσίως τι συνέβη».

-τις αντιδράσεις του κόσμου: «Με εξέπληξε η αντίδραση των φιλάθλων και όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Η UEFA έκανε το καθήκον της, το ίδιο και οι ομάδες που ήταν στο πλευρό μας. Φυσικά έπαιξε ρόλο και η στάση της κυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως μακράν τον πιο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι φίλαθλοι. Σε αυτές τις τρελές 48 ώρες μίλησα πολλές φορές με τον Μπόρις Τζόνσον και ήταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

-το μήνυμα που έστειλε το ποδόσφαιρο: «Αυτή η κοινή προσπάθεια απέδειξε πως δεν είναι όλα προς πώληση, ότι δεν μπορείς να έρχεσαι με τα δισεκατομμύριά σου και να λες ‘δεν με νοιάζει η παράδοση, η ιστορία σας και όσα αγαπάτε, γιατί έχω αρκετά λεφτά για να σας αγοράσω όλους’. Αυτό δεν θα περάσει, με τίποτα!».

-τις κυρώσεις που θα υπάρξουν: «Όλοι πρέπει να έχουν συνέπειες για ό,τι έκαναν και δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορείς να επιχειρείς κάτι τέτοιο και να λες ‘τιμωρήθηκα, επειδή τώρα όλοι με μισούν’. Τα προβλήματά τους είναι συνέπεια των πράξεών τους. Αυτό που έκαναν δεν είναι σωστό και θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα κάνουμε».

-το αν θα τιμωρηθούν το ίδιο όλα τα εμπλεκόμενα κλαμπ: «Για μένα υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά μεταξύ της στάσης των έξι αγγλικών ομάδων και των υπόλοιπων. Οι αγγλικές ομάδες αποχώρησαν πρώτες και παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθος. Χρειάζεται μεγαλείο για να το παραδεχτείς αυτό. Για μένα υπάρχουν τρία γκρουπ ομάδων σε αυτές τις 12: οι έξι αγγλικές που αποχώρησαν πρώτες, η Ατλέτικο, η Μίλαν και η Ίντερ μετά από αυτές και τέλος εκείνες (σ.σ. Ρεάλ, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα) που πιστεύουν πως η γη είναι επίπεδη και πως η European Super League υπάρχει ακόμη. Είναι μεγάλη η διαφορά ανάμεσά τους. Όμως καθένας θα τεθεί προ των ευθυνών του. Με ποιον τρόπο, θα το δούμε. Δεν θέλω να μιλήσω για την πειθαρχική διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως θα αποδοθούν ευθύνες με διαφορετικό τρόπο».

-τη γνωμοδότηση των φιλάθλων: «Μάθαμε πολλά από αυτή την κατάσταση. Σίγουρα θα επιχειρήσουμε να μιλήσουμε με τους φιλάθλους και να ακούσουμε τις απόψεις τους, αλλά δεν είναι δυνατό να το κάνουμε με όλα τα γκρουπ φιλάθλων. Ακόμη και στην πατρίδα μου, τη Σλοβενία, κάποιες ομάδες έχουν δύο και τρία διαφορετικά τέτοια γκρουπ».

 

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *