Type to search

ΛΑ ΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Μπέτις 0-0: Γκέλα τίτλου απέναντι στον κακό της δαίμονα

Share

Μια κακή Ρεάλ Μαδρίτης κόλλησε στο 0-0 απέναντι στην Ρεάλ Μπέτις, η οποία έμεινε για τέταρτο σερί εκτός έδρας ματς αήττητη απέναντι στους μερένγκες και τους ψαλίδισε τις πιθανότητες για τίτλο, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. 

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βρει στο πρόσωπο της Ρεάλ Μπέτις τον κακό της δαίμονα. Οι μερένγκες δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τους Βερδιμπλάνκος για τέταρτο σερί εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά μένοντας στο στείρο 0-0 στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο». Μια κακή βασίλισσα που στερήθηκε ιδεών και εμπνεύσεων στο παιχνίδι της, με τους Ανδαλουσιανούς να δημιουργούν την καλύτερη ευκαιρία στον αγώνα αλλά είδαν τον Κουρτουά να σταματά τον Ιγκλέσιας σε τετ-α-τετ. Μια ισοπαλία σαν ήττα για την ομάδα του Ζιντάν, η οποία μπορεί να διεύρυνε το αήττητο στα δώδεκα συνεχόμενα ματς και να έφτασε τους 71 βαθμούς αλλά ίσως δει στο τέλος της 32ης αγωνιστικής την συμπολίτισσα Ατλέτικο να ξεφεύγει στο +5 στην κορυφή , πέντε στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Μπέτις, που μοιάζει να έχει βρει το κουμπί των Μαδριλένων, έφτασε τις πέντε σερί ισοπαλίες στην Λα Λίγκα και με τον ένα βαθμό πήγε στους 50 και έπιασε, με ματς παραπάνω, την Ρεάλ Σοσιεδάδ στην πέμπτη θέση.

 Άχρωμο, άοσμο, άνοστο

Αυτές οι τρεις λέξεις μπορούν να περιγράψουν κατάλληλα το τι ακριβώς – δεν – έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Δύο ομάδες που είχαν την επιθυμία αλλά δυσκολεύτηκαν αφάνταστα να βρουν το τρόπο για να απειλήσουν με αξιώσεις. Η Ρεάλ Μπέτις ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού αλλά δεν ανησύχησε καθόλου τον Κουρτουά. Κατάφερε μόνο, με την πίεση στο αμυντικό τρίτο της Ρεάλ, να βάλει δύσκολα στην κυκλοφορία της μπάλας από της βασίλισσας, η οποία με την σειρά δεν παρουσίασε τίποτα ενδιαφέρον στον αγωνιστικό χώρο του «Αλφρέδο ντι Στέφανο». Από το 20΄ και έπειτα οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τους μερένγκες να παίρνουν τα ηνία του ματς αλλά πέραν της κατοχής δεν κέρδισαν τίποτα άλλο. Μοναδική τελική στο στόχο στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Μπενζεμά στο 25΄ από τα όρια της περιοχής που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Μπράβο. Ο Χιλιανός τερματοφύλακας ήταν και ο δημιουργός της καλύτερης στιγμής για τους Βερδιμπλάνκος που δεν κατέληξε όμως σε τελική. Συγκεκριμένα στο 44΄ βρήκε με βολέ τον Έμερσον που είχε προωθηθεί γρήγορα από την δεξιά πλευρά, ο Βραζιλιάνος έκανε το γύρισμα στην περιοχή αλλά ο Μιλιτάο πρόλαβε με προβολή τον επερχόμενο Ιγκλέσιας. Χαρακτηριστικά του πρώτου 45λεπτου ήταν η ισορροπία στην – ανούσια – κατοχή (51%-49% για την Ρεάλ), όπως επίσης και τα 15 συνολικά φάουλ που έγιναν.

Βελτιωμένη εικόνα, ίδιο αποτέλεσμα

Μπαίνοντας στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, το μόνο σίγουρο ήταν πως δύσκολα θα βλέπαμε την ίδια κακή εικόνα του πρώτου μέρους. Η αλήθεια είναι πως δημιουργήθηκαν ευκαιρίες, με την σημαντικότερη να ανήκει στην Μπέτις, αλλά το σκορ παρέμεινε κολλημένο στο μηδέν. Η Ρεάλ γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα της έκοβε τα φτερά για την διεκδίκηση του τίτλου, μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να βάλει πίεση στους αμυντικούς των Βερδιμπλάνκος, οι οποίοι από την άλλη έβρισκαν περισσότερους χώρους για να βγάλουν αντεπιθέσεις. Η πρώτη στιγμή ανήκε στους μερένγκες που λίγο έλειψε να προηγηθούν με τυχερό τρόπο, καθώς στο 55΄ ο Ροντρίγκο έβγαλε την σέντρα αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπράβο. Η Μπέτις βρήκε σιγά-σιγά τα πατήματα της και απείλησε με σοβαρές αξιώσεις τον Κουρτουά. Στο 60΄ ο Ροντρίγκες απέφυγε δύο αντιπάλους, ελευθερώθηκε αλλά το σουτ του από το ύψος της περιοχής ήταν αναιμικό και δεν ανησύχησε τον Βέλγο πορτιέρε. Πέντε λεπτά μετά όμως, η επέμβαση του Κουρτουά ήταν καθοριστική. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι συνεργάστηκαν ωραία, ο Λάινες βρήκε με διαγώνια σέντρα τον Ιγκλέσιας, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα αλλά η γρήγορη έξοδος του Βέλγου αποσόβησε το μεγάλο κίνδυνο για την άμυνα της βασίλισσας. Στιγμές αργότερα ο Μόντριτς εξαπέλυσε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Μπράβο είχε και εκεί απάντηση. Το παιχνίδι έδειχνε να βρίσκει ρυθμό, με την νίκη να μπορεί να έρθει και για τις δύο πλευρές. Αυτό το είδε και ο προπονητής των Βερδιμπλάνκος, με τις αλλαγές να έχουν καθαρά επιθετικό προσανατολισμό. Από την άλλη, ο Ζιντάν πέρασε στο ματς τον Αζάρ, που επέστρεψε μετά από καιρό στην δράση, χωρίς όμως να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι των μερένγκες. Τα λεπτά περνούσαν αλλά η Ρεάλ δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις που θα της έδιναν το τρίποντο. Τελευταία καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Βινίσιους που προέκυψε σε συνθήκες αντεπίθεσης που ξεκίνησε ο ίδιος αλλά το τελείωμα του ήταν απογοητευτικό.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Κουρτουά, Μιλιτάο, Βαράν, Καρβαχάλ(68΄Οντριοθόλα), Νάτσο, Μόντριτς(77΄Μπλάνκο), Κασεμίρο, Ίσκο(68΄Μαρσέλο), Ασένσιο(77΄Αζάρ), Ροντρίγκο(59΄Βινίσιους), Μπενζεμά

Ρεάλ Μπέτις (Πελεγκρίνι): Μπράβο, Ρουίθ, Μαντί, Έμερσον, Μιράντα, Γκουαρδάδο(88΄Καρβάλιο), Ροντρίγκες, Λάινες(80΄Χουάνμι), Χοακίν(59΄Αϊτόρ), Κανάλες, Μπόρχα Ιγκλέσιας(80΄Μορόν)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 32ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 24 Απριλίου

Έλτσε – Λεβάντε 1-0 (32΄Μπογιέ)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Κάντιθ 1-1 (14΄Πλάνο – 64΄Κάλα)

Βαλένθια – Αλαβές 1-1 (89΄Γκαγιά – 89΄Γκουιτέτι)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Μπέτις 0-0

Κυριακή 25 Απριλίου

15:00 Ουέσκα – Χετάφε

17:15 Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα

19:30 Θέλτα – Οσασούνα

19:30 Σεβίλλη – Γρανάδα

22:00 Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης

Δευτέρα 26 Απριλίου

22:00 Έιμπαρ – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *