Type to search

Κεντρική ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «τρελός» Απρίλης του Τζουντ Μπέλιχαμ.

Share

Τι κάναμε οι περισσότεροι τον Απρίλη που ήμασταν 17 ετών? Άλλοι πάνω από βιβλία διαβάζοντας, άλλοι μπροστά από οθόνες και όπου ήθελε ο καθένας. Ο 17χρονος της Μπορούσια Ντόρτμουντ ονόματι Τζουντ Μπέλιχαμ έχει διαφορετική άποψη, μιας και σε λιγότερο από έναν μήνα έχει κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά για αυτόν. Ο τρόπος μόνο εύκολος δεν ήταν καθώς χρειάστηκε, αρχικά, να σκοράρει το πρώτο τέρμα στην φετινή Bundesliga απέναντι στην Στουτγάρδη στις 10/04. Τέσσερις μέρες αργότερα, η Μπορούσια φιλοξένησε την Μάντσεστερ Σίτι για τον δεύτερο προημιτελικό του UEFA Champions League, με τον Μπέλιχαμ να ανοίγει λογαριασμό στον θεσμό με γκολ μόλις στο 15ο λεπτό. Η άλλη πρωτιά αφορά την σημερινή εκτός έδρας νικηφόρα αναμέτρηση των κίτρινων απέναντι στην Βόλφσμπουργκ με 2-0 , όπου ο Τζουντ είδε την πρώτη κόκκινη κάρτα κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, παίρνοντας δεύτερη κίτρινη και αποχωρώντας προς τα αποδυτήρια στο 59′.

Ο νεαρός άσσος ήρθε το καλοκαίρι του 2020 στην Ντόρτμουντ αντί 23 εκατομμύριων ευρώ από την Μπέρμιγχαμ και έχει καταφέρει να μαγνητίσει πολλά βλέμματα επάνω του. Ένα από αυτά είναι το βλέμμα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τον τεχνικό των «λιονταριών» να τον έχει καλέσει ήδη στην Εθνική Αγγλίας, με τον Μπέλιχαμ να παίρνει λεπτά συμμετοχής στην άνετη επικράτηση επί του Σαν Μαρίνο με 5-0.

Ο Έντιν Τέρζιτς ηγείται μιας ομάδας που κατά βάση δίνει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ρενιέ, Μουκοκό, Ρέινα και Μπέλιχαμ είναι μερικά από αυτά τα ονόματα με τον 17χρονο Άγγλο να δείχνει με τις εμφανίσεις του (ας παραλείψουμε την σημερινή αποβολή) πως έχει αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία αυτή.

Επιμέλεια κειμένου: Κουτρουμάνης Ιωάννης.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *