Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

ΕΟΚ: Οι προτάσεις του Παπανικολάου για το επαγγελματικό Μπάσκετ

Share

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ τις προτάσεις του που αφορούν το επαγγελματικό μπάσκετ.

Την Πέμπτη (22/04) ο Άγγελος Παπανικολάου κατέθεσε ενώπιων του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου αλλά και των Μιχάλη Μελή, Αντιπροέδρου ΔΣ, Γιώργου Πανταζόπουλου, Γενικού Γραμματέα ΔΣ, Χρήστου Μήλα, Ταμία ΔΣ, Παναγιώτη Τριαντόπουλου, Μέλους ΔΣ, Αριστείδη Καρακούση, Μέλους Επιτροπής Πρωταθλήματος, Γιώργου Χήνα, Γενικού Διευθυντή ΚΑΕ ΑΕΚ, Σωτήρης Κωστίδης, Πρόεδρος ΚΑΕ Λαύριο και Βασιλικής Μπελέκου, Προέδρου ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης το όραμα και τις ιδέες του προκειμένου ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ να πορευθούν μαζί και με κοινό σκοπό το καλό του αθλήματος.

Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος πρόεδρος πρότεινε την ψηφιοποίηση των αθλητικών δελτίων, αλλά και την αναμόρφωση του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για την σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων όλο το τελευταίο διάστημα και έδωσε ευχές για παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα με την έναρξη της νέας σεζόν.

Οι δηλώσεις του Άγγελου Παπανικολάου:

Στόχος μας είναι η διεκδίκηση διοργανώσεων και η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, προς το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ. Μακριά από ιδεοληψίες και χωρίς στασιμότητα. Υπό τη βασική προϋπόθεση να εφαρμοστούν ρεαλιστικές ιδέες που θα προάγουν το ελληνικό μπάσκετ“.

Για την καλυτέρευση του σπορ πρότεινε:

– Την ψηφιοποίηση δελτίων.

– Την ένταξη στις μεταγραφές των ξένων καλαθοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

– Την αναμόρφωση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος με τη διοργάνωση Final 4/8 σε πόλη που θα έχει ανακοινωθεί εξ αρχής.

– Τη διεξαγωγή πρωταθλήματος U21 με τη συμμετοχή των ομάδων της Basket League.

– Τη δημιουργία σώμα παρατηρητών διαιτησίας για τους διαιτητές της Α1, πρόεδρος της οποίας θα προτείνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Οι εκθέσεις των παρατηρητών θα είναι διαθέσιμες εντός 24ωρου στα σωματεία.

– Τη δημιουργία ranking για τους διαιτητές της Basket League και περισσότερα επιμορφωτικά σεμινάρια υπό την αιγίδα της ΟΔΚΕ και με τη συνεργασία της ΚΕΔ.

– Τον μειωμένο αριθμό διαιτητών στη Basket League, όπου θα περιλαμβάνονται έμπειροι, λιγότεροι έμπειροι, αλλά και ταλαντούχοι διαιτητές και το οποίο θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο.

Ηλίας Λιακόπουλος

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *