Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ

Η πυραυλοκίνητη Εφές και το αρνητικό ρεκόρ της Ρεάλ

Share

Το παρεάκι που έχει χτιστεί στην Κωνσταντινούπολη από την Έφες, με προεξάρχοντα τον Λάρκιν, δείχνει να έχει πολλά κέφια. Στα πρώτα δύο παιχνίδια των πλέι οφ με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι μηχανές των Τούρκων δεν έσβηναν, με αποτέλεσμα να σημειωθούν κάποια εντυπωσιακά νούμερα.

Συγκεκριμένα, μετά και το 91-68 της Πέμπτης οι Τούρκοι μπήκαν σε ένα κλειστό κλαμπ στο οποίο μόνο 3 ομάδες βρισκόταν μέχρι στιγμής, από τη σεζόν 2008-09 στην οποία υιοθετήθηκε το σημερινό σύστημα των πλέι οφ.

Μόνο η ΤΣΣΚΑ το 2010, το 2015 και η Μπαρτσελόνα το 2014 κατάφεραν να πετύχουν δύο συνεχόμενες νίκες με 20 και πλέον πόντους. Μάλιστα η Εφές έχει πετύχει ένα +50, έχοντας κερδίσει και τα 8 δεκάλεπτα κόντρα στη Ρεάλ, στις δύο αυτές νίκες της, ξεπερνώντας το +48 της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Γαλατασαράι.

Η «καταστροφή» για τη Ρεάλ δε σταματάει εκεί. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι Μαδριλένοι έχασαν δύο συνεχόμενα παιχνίδια με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων, ενώ φέτος έχει ηττηθεί με τέτοιες διαφορές 4 φορές, με τις τρεις να προέρχονται από τα χέρια των Τούρκων, αν συνυπολογιστεί και το 83-108 της Μαδρίτης την 32η αγωνιστική.

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *