Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Τσιτσιπάς και Αλιασίμ για μία θέση στα ημιτελικά

Share

Βαρκελώνη πράξη 5η και η ημέρα των προημιτελικών περιλαμβάνει 4 πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια, με αυτό του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς.

Εν προκειμένω την 8αδα των προημιτελικών αποτελούν τα ζευγάρια

Σίνερ – Ρούμπλεφ
ΦΑΑ – Τσιτσιπάς
Ναδάλ – Νόρι
Σβάρστμαν – Καρένιο Μπούστα

Η «ανατροπή» και τα 10.000 ευρώ

Η πρώτη αναμέτρηση με τον 20χρονο Καναδό για τον Τσιτσιπά δεν εξελίχθηκε ιδανικά, στο Ίντιαν Γουέλς του 2019. Ο Αλιασίμ επικράτησε εύκολα για τον πρώτο γύρο του τουρνουά με 6-4, 6-2, ενώ λίγους μήνες αργότερα για τον προημιτελικό του τουρνουά στο Κουίνς ξανακέρδισε με 7-5, 6-2. Τότε ο Τσιτσιπάς πίστεψε πως δε θα τον κερδίσει ποτέ.

«Μπορεί να μην τον νικήσω ποτέ, ίσως πρέπει να περιμένω κάποια χρόνια για να έχω την ευκαιρία. Αν όχι, εντάξει. Αν ναι, θα είναι φανταστικό. 10.000 ευρώ σε φιλανθρωπία για αυτή τη νίκη»

Βέβαια από αυτήν τη βαρύγδουπη δήλωση και έπειτα, το h2h του ζευγαριού ήρθε ανάποδα, με τον Τσισιπά να επικρατεί κατά σειρά σε Σανγκάη, Μασσαλία (τελικός) και Ακαπούλκο, χάνοντας μόνο ένα σετ. Ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη αναμέτρηση των δύο στη χωμάτινη επιφάνεια.

Ο θείος Τόνι

Ο Καναδός τενίστας έχει πλέον νέο προπονητή, με τον οποίο σημείωσε και τις πρώτες του νίκες. Το όνομα αυτού, Τόνι Ναδάλ. Ο θείος του Ράφα, με τον οποίο κατέκτησε τόσα σλαμ και έκανε τον ανηψιό του έναν σπεσιαλίστα του χώματος. Ο Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ θέλει να δει τη δική του καριέρα να μπαίνει σε σταθερές ράγες και η αλήθεια είναι πως παρά τον αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Μόντε Κάρλο, στη Βαρκελώνη έχει πετύχει σημαντικές νίκες.

Στον πρώτο γύρο απέκλεισε με ανατροπή τον Ιταλό Μουζέτι, με ένα εντυπωσιακό 3ο σετ που επικράτησε σε κάθε τομέα του αντιπάλου του, ειδικά στο σερβίς του στο οποίο τον άφησε να πάρει μόνο 3/15 πόντους που διεκδίκησε, για να κλείσει το ματς με 4-6, 6-3, 6-0.

Για τον δεύτερο γύρο επίσης με τον ίδιο τρόπο, με αρκετή πίεση στο σερβίς, πήρε το Καναδικό ντέρμπι απέναντι στον Ντένις Σαποβάλοφ με 2-0 σετ (6-2, 6-3), δημιουργώντας ευκαιρίες για 9 μπρέικ πόιντ, εκμεταλλευόμενος τις 5.

Η ώρα έναρξης είναι προγραμματισμένη αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Γιανίκ Σίνερ, όχι πριν τις 3, και οι νικητές θα τεθούν αντιμέτωποι στα ημιτελικά της διοργάνωσης για το κάτω μέρος του ταμπλό.

 

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *