Type to search

EUROPEAN SUPER LEAGUE Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέρεθ: Η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκ είναι ακόμα σε αναμονή!

Share

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έδωσε άλλη μία συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης μέσω της οποίας υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ ήταν καλή για το ποδόσφαιρο και πως είναι ακόμα σε κατάσταση αναμονής.

Την Δευτέρα ο 74χρονος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ένας από τους επικεφαλής των ομάδων πίσω από το ESL (European Super League) και ισχυρίστηκε πως τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες, με αυτή την Λίγκα επρόκειτο να σώσουν το ποδόσφαιρο, χωρίς όμως να επιτρέψουν σε κανέναν έξω από τους 12 συλλόγους να ανταγωνίζεται για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό.

Περίπου 24 ώρες αργότερα τα σχέδια του Πέρεθ… στράβωσαν, καθώς όλοι οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ αποχώρησαν από την διοργάνωση, αφήνοντας τον Ισπανό “μόνο” και “αβοήθητο” απέναντι στον “τρομακτικό” τραπεζικό του λογαριασμό, αναρωτώμενο πως θα επιβιώσει με την καθαρή αξία των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στη συνέντευξη του λοιπόν στον ραδιοφωνικό σταθμό El Languero υποστήριξε πως “Το έργο της Ευρωπαϊκής Σούπερ λίγκας είναι τώρα σε αναμονή, μπορώ να το επιβεβαιώσω”.

“Η Γιουβέντους και η Μίλαν δεν έφυγαν από την Σούπερ Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης, η Βαρκελώνη, η Γιουβέντους και η Μίλαν εξακολουθούν να βρίσκονται σε συνομιλίες για να βρουν λύσεις”.

Επίσης δήλωσε πως: “Αν αυτό το πρότζεκτ  δεν λειτούργησε, τότε θα λειτουργήσει ένα άλλο. Θυμηθείτε, και οι 12 ομάδες έχουν υπογράψει δεσμευτικό συμβόλαιο”.

Παρά τον ισχυρισμό του Πέρεθ ότι η Γιουβέντους και η Μίλαν ήταν ακόμη σε συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι είπε “ότι προφανώς η Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, ενώ ο θρύλος της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του συλλόγου του.

Ανέφερε πως η σημαντικότερη αιτία για την δημιουργία της Λίγκας, είναι η πανδημία του Covid-19, που κόστισε στη Ρεάλ και άλλους πλούσιους συλλόγους χρήματα. Βέβαια κατά την διάρκεια της συνέντευξης του “ξέφυγε” πως τα σχέδια για την Λίγκα ήταν προγενέστερα της πανδημίας με τον ίδιο να δηλώνει:

“Είμαι λίγο απογοητευμένος, λυπημένος. Εργαζόμαστε τρία χρόνια σε αυτό το έργο, για την καταπολέμηση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Δεν έχω δει ποτέ επιθετικότητα μεγαλύτερη από την πλευρά του προέδρου της ΟΥΕΦΑ και των άλλων προέδρων της Λίγκα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, προσβολές, απειλές, σαν να είχαμε σκοτώσει κάποιον, σαν να είχαμε σκοτώσει το ποδόσφαιρο”.

“Εργαζόμαστε απλώς για την σωτηρία του ποδοσφαίρου μετά από αυτήν την πανδημία. Το εισόδημα της Μαδρίτης μειώθηκε από τα 900 στα 600 εκατομμύρια φέτος. Εργαστήκαμε πολύ σκληρά για κάτι που θα ικανοποιούσε τους πάντες και περιμέναμε μια απάντηση”.

Ο κύριος Πέρεθ ή αλλιώς Μεσσίας του ποδοσφαίρου ισχυρίστηκε πως υπήρχαν μόνο 40 οπαδοί της Τσέλσι στο Stamford Bridge (η πανδημία θα φταίει κύριε Πέρεθ, απαγορεύεται ο συνωστισμός) για να διαμαρτυρηθούν πριν από το παιχνίδι με την Μπράιτον, οι οποίοι μάλιστα είχαν χειραγωγηθεί για να είναι εκεί. Βέβαια η απορία είναι αν ο κακός λύκος σε αυτή την υπόθεση είναι η Πρέμιερ Λιγκ ή η ΟΥΕΦΑ, όμως αυτό που είναι σίγουρο είναι πως υπάρχουν πάνω από 40 οπαδοί.

Σαν να μην έφτανε η απομάκρυνση των Αγγλικών συλλόγων και η διάλυση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ, ο Πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης (του 2ου ακριβότερου συλλόγου στον κόσμο) έχει ακόμη ένα πρόβλημα. Οι 12 της Σούπερ Λιγκ έχασαν χρήματα, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες κέρδισαν.

” Δεν μπορεί στην Αγγλία οι έξι να χάνουν χρήματα και οι 14 να κερδίζουν. Στην Ισπανία οι τρεις πρώτοι να χάνουν χρήματα και οι υπόλοιποι να κερδίζουν. Δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή τη στιγμή η πλούσιοι είναι αυτή που χάνουν χρήματα”.

Δεν ξέρω κύριε Πέρεθ αν οι πλούσιοι χάνουν χρήματα, πάντως οι “υπόλοιποι” δεν κερδίζουν όπως το θέτετε. Επίσης υπεύθυνος των οικονομικών προβλημάτων για τον σύλλογο σας είστε εσείς… και όχι οι άλλοι.

Επιμέλεια: Καμζέλα Κατερίνα

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *