Type to search

ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 1-1: Χωρίς νικητή το αθηναϊκό ντέρμπι [vid]

Share

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στον μεταξύ τους αγώνα (21/4), με τα γκολ των Ιωαννίδη (36’) και Γκαρσία (90’+3’). Στο +5 από τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ, που παραμένει ζωντανή στην “μάχη” της Ευρώπης.

Μοιράστηκε η παρτίδα στο ΟΑΚΑ, με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να έρχονται ισόπαλοι με 1-1, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σουπερ Λιγκ. Το ματς ωστόσο, είχε κύρια πρωταγωνίστρια την ΑΕΚ, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 τελικές προσπάθειες, 5 εκ των οποίων απείλησαν τα καρέ του Διούδη με τη μία να αποτελεί, επίσης και, το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, είχε εξαιρετική αμυντική λειτουργία, με τους Βέλεθ και Διούδη, σε “μεγάλη” βραδιά, να προσφέρουν τα δέοντα για το “τριφύλλι”. Τα γκολ του αγώνα πέτυχαν οι Φώτης Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό στο 36’ και ο Λιβάι Γκαρσία για την “Ένωση” στο 90’+2’. Σημειωτέον, ο διαιτητής Χίτγκελ, στο 65΄λεπτό καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Ανσαριφάρντ από τον Σάντσεζ. Ωστόσο, έπειτα από την χρήση του VAR, ο διαιτητής ήρε την απόφασή του, δίνοντας τελικώς φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή για την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας των πλέι όφ της Σούπερ Λιγκ με 50 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ στην τέταρτη με 55 βαθμούς, κρατώντας το εισιτήριο για την Ευρώπη στα χέρια. Οι πράσινοι θέλουν μόνο νίκες από δω και πέρα, προκειμένου να κάνουν την έκπληξη και να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση.

Η επίθεση το “μυστικό” όπλο – Εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι”

Οι γηπεδούχοι, με αρκετές αλλαγές στην βασική 11άδα, μπήκε δυναμικά, αναβαθμίζοντας την επιθετική της ικανότητα σε σημαντικό βαθμό. Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 20 τελικές , 5 στην εστία του Παναθηναϊκού και 63% κατοχή έναντι 37% των φιλοξενούμενων.

Η παρουσία της στο γήπεδο ήταν καθοριστική, οι παίχτες κάλυψαν τους χώρους και κατάφεραν να περιορίσουν το παιχνίδι στην πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Βασιλαντωνόπουλος, παρόλο που, στην φάση του γκόλ των “πρασίνων”, έχασε την εναέρια μονομαχία με τον Ιωαννίδη, προσπάθησε να αιφνιδιάσει αρκετά τους αντιπάλους με κορυφαία στιγμή το σουτ του ίδιου στο 48’, με τον Διούδη τελικά να μπλοκάρει την προσπάθειά του. Σε καλή βραδιά για την “ένωση” και ο Γαλανόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε πολλές φάσεις, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να κάνει γκολ κάποια από αυτές. Επιπλέον, ο Λιβάι Γκαρσία, άφησε θετικές εντυπώσεις, ισοφαρίζοντας τον Παναθηναϊκό στις καθυστερήσεις, γλιτώνοντας ουσιαστικά την ΑΕΚ από νέους μπελάδες, ως προς την μάχη για το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σημαντική συνεισφορά και των Σβάρνα, Λόπεζ, Αλμπάνη, Κρίστισιτς και Ανσαριφάρντ, με τον τελευταίο να αντικαθιστά τον τραυματία Ολιβέιρα στο 35’.

Δεν απείλησε ο Παναθηναϊκός- Καμία τελική στο δεύτερο ημίχρονο!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κλειστεί από τις συνεχιζόμενες επισκέψεις της ΑΕΚ στην περιοχή του, με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθεί το υπόλοιπο αγωνιστικό σύνολο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 2 τελικές προσπάθειες, την κεφαλιά του Καρλίτος στο 8’, και τον Τσιντώτα να αντιδρά. Η δεύτερη τελική αποτέλεσε και το γκολ των πρασίνων, στο 36’, έπειτα από ασίστ του Καρλίτος και τον Ιωαννίδη να “πιάνει” την κεφαλιά, σημειώνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Οι πράσινοι “πλήρωσαν” την σημερινή τους εμφάνιση ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς καμία τελική στο δεύτερο ημίχρονο έναντι 11 της ΑΕΚ.

Ωστόσο, το “τριφύλλι” άσκησε κατά τα δέοντα τα αμυντικά του καθήκοντα με τον Βέλεθ να κάνει σπουδαίο παιχνίδι για ακόμη μία αγωνιστική. Παρόμοια, και ο Σωκράτης Διούδης είχε την “τιμητική” του αποκρούοντας τα αλλεπάλληλα σουτ των παιχτών της ΑΕΚ, κρατώντας τον Παναθηναϊκό “ζωντανό” στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Σημαντικές βοήθειες αποτέλεσαν Βιγιαφάνιεζ, Χουάνκαρ, Σανκαρέ, οι οποίοι βοήθησαν ανασταλτικά τους πράσινους. “Ατυχοι” ως προς την δημιουργία ευκαιριών οι Καρλίτος και Μακέντα.

Συνολικά, ο Παναθηναϊκός, παρόλο που το αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί ως προς την τελική κατάταξη της βαθμολογίας, παρουσιάστηκε συμπαγής με κλειστή και αποτελεσματική άμυνα. Η απουσία του Μολό, για παράδειγμα, ο οποίος υπερβαίνει εαυτόν στα παιχνίδια του τριφυλλιού, ίσως να στοίχισε στο κομμάτι της εξέλιξης του παιχνιδιού.

Κρίσιμη στιγμή του αγώνα: Η σέντρα του Μαχαίρα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+3’) και η κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία, που έγραψε το 1-1. Αυτή η ισοπαλία αποτελεί νίκη για την ΑΕΚ που παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς και με απόσταση δύο βαθμών από τον Άρη και τον ΠΑΟΚ (57 βαθμούς).

MVP: Πολυτιμότερος παίχτης αναδείχθηκε ο Κώστας Γαλανόπουλος, με τις σημαντικές βοήθειές του σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ, Σιμάνσκι (70’ Κρστιτιτς), Γαλανόπουλος (79’ Κοσίδης), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (79’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35’ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός(Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουανκάρ, Βέλεθ, Πούγγουρας, Σάντσεζ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (70’ Αγιούμπ) , Βιγιαφάνιεζ, Ιωαννίδης(90’ Ενγκμπαγκοτό) , Καρλίτος (70’ Μακέντα)

 

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *