Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τιμώρησε την πρώην αγάπη του ο Πασκουάλ, break η Ζενίτ

Share

Την έκπληξη του διημέρου πέτυχε η Ζενίτ, η οποία έφυγε με το μεγάλο διπλό από το “Παλαού Μπλαουγκράνα”, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 76-74 και απέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στη μάχη για την πρόκριση στο Final4 της Κολωνίας.

Ιστορία έγραψε η Ζενίτ, η οποία στην πρώτη της συμμετοχή στα Playoffs της διοργάνωσης, ευτύχησε να επικρατήσει της Μπαρτσελόνα με 76-74 και να κάνει το break στην έδρα των “μπλαουγκράνα”, αποκτώντας παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας, ενόψει των επόμενων αγώνων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ήταν ο Κέβιν Πάνγκος, με τον πόιντ γκαρντ των Ρώσων να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους και 9 ασίστ, ενώ είχε και 3 ριμπάουντ. Κομβικός για την επικράτηση των Ρώσων ήταν και ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος μπορεί να πέτυχε 11 πόντους, πέτυχε όμως το κρίσιμο τρίποντο στα 40” πριν το φινάλε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Σημαντική βοήθεια προσέφεραν και οι Μπλακ και Πόιθρες, συγκεντρώνοντας αμφότεροι 11 ριμπάουντ. Πάλεψε από πλευράς Μπαρτσελόνα ο Μπράντον Ντέιβις με τους 18 πόντους και τα 9 ριμπάουντ, δεν ήταν όμως αρκετά για να επιτευχθεί η νίκη.

Η Ζενίτ ευτύχησε να βρεθεί από νωρίς μπροστά στο σκορ και μάλιστα τελείωσε το ημίχρονο με διαφορά 14 πόντων. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές στο β’ ημίχρονο και μάζευε σιγά σιγά τη διαφορά, για να έρθουν τα τελευταία λεπτά, εκεί όπου το σκορ ισορρόπησε και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι. Τότε ανέλαβε δράση ο Κέβιν Πάνγκος, ο οποίος εναλλασσόταν μεταξύ σκόρερ και δημιουργού και το καλάθι του στο φινάλε, ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη στους φιλοξενούμενους για το τελικό 74-76.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-21, 34-48, 54-61, 74-76

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 18 (2), Βέστερμαν, Χάνγκα 2, Σμιτς, Γκασόλ 3 (1), Οριόλα, Αμπρίνες 2, Χίγκινς 15 (1), Κούριτς 12 (1), Κλαβέρ 4, Μίροτιτς 10 (2), Καλάθης 8

ΖΕΝΙΤ (Πασκουάλ): Ρίβερς 11 (2), Ζαχάροφ, Πάνγκος 19 (4), Χόλινς 8 (1/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα), Τόμας 12, Μπάρον 6 (2), Κβοστόφ 2, Ζούμπκοφ 6, Πόιθρες 4, Μπλακ 3, Γκουντάιτις 5

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *