Type to search

EURO 2020 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Εκτός πλάνου το Δουβλίνο

Share

Το Δουβλινό δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει αγώνες του Euro 2020, αφού η ιρλανδική κυβέρνηση αποδέχτηκε πως δεν θα μπορέσει να ικανοποιήσει το αίτημα της UEFA για παρουσία θεατών στο 25% της χωρητικότητας των σταδίων.

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας δείχνει να συμβιβάζεται με το γεγονός πως δεν θα φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι, αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η UEFA θα λάβει την οριστική απόφαση τόσο για το Δουβλίνο, όσο και το Μπιλμπάο και τη Μόσχα που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, αφού δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την παρουσία θεατών.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαραντάρ, δήλωσε:

«Πιστεύουμε ότι ο Ιούνιος είναι πολύ νωρίς. Νομίζω ότι, αν συνεχίσουν να επιμένουν να έχουν το 25% του σταδίου γεμάτο, θα είναι δύσκολο να προχωρήσει, αρκετά ειλικρινά».

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Ιρλανδία παρά το χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων κορονοϊού, δεν προτίθεται να βιάσει καταστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι το Μάιο, ενώ τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν πιθανότατα τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως η Ιρλανδία επρόκειτο να φιλοξενήσει τρεις αγώνες του 5ου ομίλου στο Στάδιο Aviva του Δουβλίνου (Πολωνία-Σλοβακία στις 14/6, Σουηδία-Σλοβακία στις 18/6 και Σουηδία-Πολωνία στις 23/6) και στη συνέχεια ένα παιχνίδι για τη φάση των «16».

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *