Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Με φόντο τα προημιτελικά η Σάκκαρη

Share

Απόψε το βράδυ, όχι πριν τις 21:00, η Μαρία Σάκκαρη μπαίνει στο κορτ με φόντο μια πρόκριση στους 8 του τουρνουά της Στουτγάρδης, κόντρα στην Πέτρα Κβίτοβα. Η Τσέχα, είναι η κάτοχος του τουρνουά από πέρσι, και είχε έναν απαιτητικό πρώτο γύρο απέναντι στη φιναλίστ του Αυστραλιανού Όπεν Μπρέιντι, την οποία και κέρδισε με 2-0 σετ (6-4, 6-3).

Η Σάκκαρη έκανε τα απολύτως απαραίτητα για να αποκλείσει την Αντρέα Πέτκοβιτς στον 1ο γύρο, βασιζόμενη στο 1ο της σερβίς το οποίο δεν περνούσε με μεγάλη συχνότητα (μόλις 55%) αλλά κέρδισε 21/26 πόντους της πίσω από αυτό. Κατάφερε να «τρομοκρατήσει» αυτό της αντιπάλου της. Συγκεκριμένα η Πέτκοβιτς κέρδισε μόλις 13/41 στο δικό της σερβίς και δέχθηκε 6 μπρέικ στις 8 ευκαιρίες που δημιούργησε η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα, νο19 στον κόσμο, ξέρει πως το σερβίς της πρέπει να είναι σε πολύ καλύτερη μέρα, καθώς η Κβίτοβα θα «σκοτώσει» κάθε ρηχή μπάλα που θα της παρουσιαστεί, αν και το χώμα δεν της επιτρέπει να επιτεθεί με τη συχνότητα και τη διάθεση που κάνει σε άλλες επιφάνειες. Οι δύο τενίστριες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 4 φορές στο παρελθόν, με τις νίκες να είναι μοιρασμένες, από 2 έκαστος. Η Κβίτοβα πήρε την πρώτη αναμέτρηση στο Μαϊάμι το 2019 με 2-0 σετ, για να ακολουθήσουν δύο συνεχόμενες της Σάκκαρη σε Ρώμη και Σινσινάτι, ενώ η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν αυτή στις 26 Ιανουαρίου του 2020, η μοναδική τους σε σλαμ, με την Κβίτοβα να ανατρέπει το σκορ, κερδίζοντας με 2-1 και παίρνοντας την πρόκριση για τους 8 της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι στη Ρώμη ωστόσο ήταν το μοναδικό που έχουν τεθεί αντιμέτωπες στη χωμάτινη επιφάνεια. Ήταν ένα τουρνουά που η Μαρία Σάκκαρη είχε σημειώσει μεγάλες νίκες, φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό. Η Ελληνίδα πήρε με 7-5 το πρώτο σετ, έχασε με το ίδιο σκορ το δεύτερο, ενώ είδε την αντίπαλο να αποχωρεί τραυματίας με το σκορ να είναι υπέρ της 4-0 στο τρίτο. Ακόμα και τότε, η Σάκκαρη χρειάστηκε να σώσει 11 από τα 14 μπρέικ πόιντ της Τσέχας, έχοντας το εξόχως ικανοποιητικό ποσοστό του 70% κερδισμένων πόντων στο 1ο σερβίς αλλά συναντώντας δυσκολίες στο 2ο, λόγω της επιθετικότητας της Κβίτοβα.

Η νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης θα χρειαστεί να περιμένει αντίπαλο, καθώς η Σβιτολίνα δεν ξέρει ακόμα ποια από τις Κέρμπερ ή Γκοργκότζε θα αντιμετωπίσει για  τον γύρο των 16.

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *