Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Εκκίνηση με Μουνάρ για Τσιτσιπά στη Βαρκελώνη

Share

Μετά την τεράστια επιτυχία του και την κατάκτηση του πρώτου Μάστερς τίτλου στο Μόντε Κάρλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει σε αγωνιστική δραστηριότητα για το χωμάτινο τουρνουά της Βαρκελώνης. Στο 2ο κατά σειρά τουρνουά της χωμάτινης σεζόν, που θα ολοκληρωθεί όπως πάντα με το Ρολάντ Γκαρός στο Παρίσι, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ, με φόντο τον 3ο γύρο του τουρνουά.

Ο Ισπανός τενίστας είναι…παλιός γνώριμος του Τσιτσιπά, καθώς τον αντιμετώπισε για πρώτη φορά το 2018, στο Next Gen ATP Finals, όπου το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης εν τέλει είχε επικρατήσει με 3-1 σετ (παιχνίδια στα 4 νικηφόρα γκέιμς) στον όμιλο, φτάνοντας εν τέλει ως το τέλος της διαδρομής και την κατάκτηση του τίτλου.

Όμως η αγαπημένη επιφάνεια του Μουνάρ, τηρώντας και τα μοτίβα των Ισπανών τενιστών, είναι φυσικά το χώμα. Για αυτόν τον λόγο μοιάζει και πολύ επικίνδυνη η σημερινή αναμέτρηση, αν ο Τσιτσιπάς δεν είναι στο 100% της συγκέντρωσής τους μετά από τον τίτλο στο Μονακό.

Η 2η και τελευταία τους συνάντηση ήταν και η πιο «επεισοδιακή» αφού στον 1ο γύρο του Ρολάντ Γκαρός ο Μουνάρ έπιασε απροετοίμαστο τον Έλληνα τενίστα και κατάφερε να τον αποδιοργανώσει πλήρως. Προηγήθηκε μάλιστα με 2-0 σετ, αναγκάζοντας τον Τσιτσιπά να μείνει στο κορτ για 3 ώρες και 12 λεπτά, ώστε να φτάσει στην ανατροπή με 3-2 (4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4).

Για τον 23χρονο Ισπανό, αυτό θα είναι το 2ο παιχνίδι του στη Βαρκελώνη, αφού με την wild card που εξασφάλισε, κατάφερε να αποκλείσει, πιο δύσκολα από όσο φαίνεται το τελικό 2-0, τον Μοντέιρο.

Ο Μουνάρ αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο σερβίς του, ειδικά στο 2ο όπου είχε μόλις 55% κερδισμένους πόντους (16/29). Παρόλα αυτά έσωσε 7 από τα 8 μπρέικ πόιντ που αντιμετώπισε και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει μετά από αυτό του Ρούμπλεφ στο κεντρικό κορτ (Πίστα Ράφα Ναδάλ) με ώρα έναρξης όχι πριν τη 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης

Επιμέλεια: Δημήτρης Οικονόμου

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *