Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προσωρινό “κλέιδωμα” στα πλάνα της Super League

Share

Το πισωγύρισμα κάποιων ομάδων και οι αντιδράσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου- και μη- ανάγκασαν τα μέλη της Super League να συνεδριάσουν για την επόμενη μέρα. Ανακοίνωση που δηλώνει “κλείδωμα”…

Η σύνθεση του ESL που συνεδρίασε ¨μισή¨ μετά την αποχώρηση των έξι αγγλικών ομάδων, αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά την εκπόνηση των σχεδίων για την δημιουργία του νέου θεσμού, ενώ παρέμεινε πιστή στις ιδεολογίες της. Δεν θέλησε να καταδικάσει την νέα προσπάθεια και εξακολουθεί να πιστεύει πως είναι η κύρια λύση για να σωθεί το ποδόσφαιρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ανακοίνωση:

«H European Super League είναι πεπεισμένη πως το υπάρχουν “status quo” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει.
Προτείναμε μία νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση, επειδή το υπάρχον σύστημα δεν λειτουργεί. Η πρότασή μας στοχεύει να επιτρέψει στο άθλημα να εξελιχθεί, ενώ παράλληλα θα φέρει πηγές και σταθερότητα στην ποδοσφαιρική “πυραμίδα”, βοηθώντας να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλη η ποδοσφαιρική κοινότητα, λόγω της πανδημίας.

Παρά την ανακοίνωση αποχώρησης των αγγλικών ομάδων, που έγινε υπό πίεση που ασκήθηκε για να πάρουν αυτή την απόφαση, είμαστε πεπεισμένοι πως η πρόταση μας είναι απόλυτα σύμφωνη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς, όπως έχουν επικυρωθεί από απόφαση δικαστηρίου για να προστατεύσει την Super League από ενέργειες τρίτων.

Λόγω των συνθηκών, θα επανεξετάσουμε στα σωστά βήματα για να αναδιαμορφώσουμε το πρότζεκτ, πάντα έχοντας στο μυαλό μας τους στόχους μας να προσφέρουμε στους φιλάθλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία, ενώ παράλληλα να προσφέρουμε οικονομικά αλληλεγγύη σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα».

 

Σταυρούλα Μουστακάτου

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *