Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Λαμία, ο «κρυπτονίτης» της Α.Ε.Λ

Share

Η Λαμία έμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι αήττητη από την Α.Ε.Λ, έχοντας εξελιχθεί στον απόλυτο «κρυπτονίτη» της ομάδας της Λάρισας, καθώς σε δέκα αγώνες για την Σούπερλιγκ μετρά πέντε νίκες και μόλις μία ήττα. 

Το σφύριγμα της λήξης στον αγώνα της Λαμίας με την Α.Ε.Λ βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0. Ένα αποτέλεσμα που έστειλε στο +7 από την ζώνη του υποβιβασμού το σύλλογο της Φθιώτιδας, στην οποία βρίσκεται αυτός της Λάρισας με 24.

Για άλλο ένα παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλίας δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το τρίποντο ενάντια σε αυτή της Λαμίας. Τείνει να γίνει κακή συνήθεια κάτι τέτοιο, καθώς σε δέκα αναμετρήσεις για την Σούπερλιγκ, η Α.Ε.Λ μετράει μόλις μία νίκη.

Συγκεκριμένα, ήταν στην πρώτη τους συνάντηση στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της σεζόν 2017/18, όταν οι Θεσσαλοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στην έδρα της Λαμίας, χάρις σε δύο γκολ του Ντέλετιτς.

Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει εφτά παιχνίδια για την κανονική διάρκεια και άλλα δύο για τα πλέι-άουτ, με τον συνολικό απολογισμό να είναι πέντε νίκες για την ομάδα της Λαμίας και τέσσερις ισοπαλίες.

Η Α.Ε.Λ, σε τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις, μετράει μία ισοπαλία και τρεις συνεχόμενες ήττες, ενώ στην Φθιώτιδα δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Αν μετατρέψουμε τα αποτελέσματα σε ποσοστό νικών, θα δούμε πως αυτό είναι μόλις 10%. Αποτελεί το χειρότερο για την Λάρισα απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα του πρωταθλήματος.

Παρατηρώντας, ιστορικά, και τα δέκα πρώτα παιχνίδια που έχει δώσει απέναντι στις ομάδες που αγωνίζονται φέτος στην Σούπερλιγκ, θα διαπιστώσουμε πως μόνο ο Ολυμπιακός και ο Π.Α.Ο.Κ είχαν μείνει αήττητοι εναντίον της Α.Ε.Λ.

Επομένως, δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε την Λαμία ως τον σύγχρονο «κρυπτονίτη» της Λάρισας.

Συνοπτικά τα μεταξύ τους αποτελέσματα στην Σούπερλιγκ:

Σεζόν 2017/18

15η αγωνιστική: Λαμία – Α.Ε.Λ 0-2

30η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Λαμία 1-1

Σεζόν 2018/19

7η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Λαμία 1-2

22η αγωνιστική: Λαμία – Α.Ε.Λ 2-1

Σεζόν 2019/20

10η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Λαμία 0-3

23η αγωνιστική: Λαμία – Α.Ε.Λ 0-0

6η αγωνιστική πλέι-άουτ: Λαμία – Α.Ε.Λ 0-0

Σεζόν 2020/21

8η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Λαμία 0-1

21η αγωνιστική: Λαμία – Α.Ε.Λ 2-1

4η αγωνιστική πλέι-άουτ: Λαμία – Α.Ε.Λ 0-0

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *