Type to search

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής: Στην μάχη για διάκριση Πετρούνιας και εθνική ομάδα

Share

Ανοίγει η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής αύριο (21/4-25/4) στην Βασιλεία, με τον Λευτέρη Πετρούνια και τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας να είναι πανέτοιμοι για διακρίσεις.

Ο «Βασιλιάς των κρίκων» και Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, διεκδικεί τον 5ο ευρωπαϊκό τίτλο μετά την περίοδο 2015-2018 γεγονός που θα αποτελέσει ρεκόρ, αν τα καταφέρει. Ο αγώνας δεν αποτελεί κριτήριο Ολυμπιακής πρόκρισης, αλλά σίγουρα θα είναι μία πρόβα τζενεράλε για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του Έλληνα πρωταθλητή μετά την δύσκολη περίοδο του τραυματισμού του.

 «Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή φόρμα, ίσως την καλύτερη της ζωής μου, οπότε τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Πάμε να κερδίσουμε και με ένα υψηλό σκορ. Θέλω πάρα πολύ να κάνω το καλύτερο comeback που θα μπορούσε να συμβεί, με ορίζοντα τον τελευταίο προ-Ολυμπιακό αγώνα πρόκρισης και τους Ολυμπιακούς του Τόκυο που θα ακολουθήσουν .Το κίνητρο για τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο, οι σκέψεις για όσα έγιναν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης το 2019 απέναντι σε αντιπάλους που τώρα θα ξανασυναντήσω, αλλά και η σκέψη ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα είναι ένα μήνυμα ενόψει Τόκυο. Στην Στουτγάρδη θα μπορούσα να είχα πάρει το μετάλλιο και να τελείωνε εκεί η Ολυμπιακή πρόκριση, αλλά δεν συνέβη, με συνέπεια να “αναγκαστώ” να γίνω τώρα καλύτερος από κάθε άλλη φορά. Το πρόγραμμά μου στη Βασιλεία θα έχει αρχική αξία 6,300 και θα είναι σαν εκείνο που εκτέλεσα το 2017 στο Μόντρεαλ, εκεί που πήρα τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο μου» είπε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του προ-Ολυμπιακού τουρνουά και αγώνα – κριτήριο για το Τόκυο δεν έχει ακόμη οριστεί (υπήρξε αναβολή της αρχικής ημερομηνίας), αλλά σίγουρα ο Λευτέρης θα χρειαστεί αποτέλεσμα με σκορ πάνω από 15.333 βαθμούς για να ταξιδέψει απευθείας στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.

Στην Βασιλεία επιδιώκουν διάκριση και οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους κρίκους (ήταν 6ος το 2017), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης(13ος το 2019)  και Νικόλαος Κρανίτης στις ασκήσεις εδάφους.

Τελικό κοιτούν επίσης οι Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο και Αντώνης Τανταλίδης σε ασκήσεις εδάφους. Οι ίδιοι θα αγωνιστούν και στο σύνθετο ατομικό.

 

Στον προκριματικό της Πέμπτης (22/04, 11:00 – 20:40 ώρα Ελλάδας) οι Έλληνες αθλητές θα αγωνιστούν σε δύο διαφορετικούς ομίλους:

Οι Ηλιόπουλος, Κρανίτης και Κ. Κωνσταντινίδης στον πρωινό 1ο όμιλο (11:00 – 13:40), ενώ οι Πετρούνιας, Τανταλίδης και Χρ. Κωνσταντινίδης στον μεσημεριανό 2ο όμιλο (15:00 – 17:40).

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *