Type to search

ΓΙΟΥΡΟ ΚΑΠ Κεντρική ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Πρίφτης: Ναι συζήτησα με τον Παναθηναϊκό.

Share

Ο Δημήτρης Πρίφτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ “jumpball” και αποκάλυψε ότι είχε πρόταση προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Ακόμα αναφέρθηκε για την επιτυχία του με την Ούνικς Καζάν καθώς και την πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Εurocup.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού στην εκπομπή “jumpball” της ΕΡΤ:

«Είναι ένα όμορφο συναίσθημα, η ολοκλήρωση ενός κύκλου ταπεινής επίμονης και σιωπηλής δουλειάς, διατηρήσαμε μια ομάδα σε μεγάλο μέρος ίδια, με προσθαφαιρέσεις με ίδιες δυνατότητες, Οι κόποι ανταμείφθηκαν, ο στόχος επετεύχθη και έχουμε και τη VTB League».

Για τη μετάβαση από τον Άρη στην Ούνικς:

«Η 3χρονη ζωή μου στη Θεσσαλονίκη με έχει σημαδέψει, ο Άρης είναι μια ομάδα για την οποία αισθάνομαι πολλά, με δυνάμωσε πνευματικά για να αντέξω δυσκολίες, ήταν ένας προθάλαμος για κάτι μεγαλύτερο, είμαι ευγνώμων που βρέθηκα σε αυτή τη σπουδαία ομάδα».

Για την ελληνική παροικία στο Καζάν:

«Είμαστε αρκετοί Έλληνες, πρέπει να το κάνουν οι Έλληνες προπονητές αυτό, είμαστε πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες, έχουμε καλή χημεία. Αισθάνομαι όμως και πολλούς Ρώσους οικείους, απολαμβάνουμε τη δουλειά μας, αν δεν έχεις αυτά τα συστατικά δύσκολο να επιτύχεις στόχους».

Για το ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του:

«Υπήρχε μια επιρροή σε όλη τη γενιά τη δική μου με συμπεριφορές για τις οποίες δεν είμαι υπερήφανος, δεν θα έλεγα ότι δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, είμαι ευέλικτος όταν πρέπει. Δεν είναι εύκολη δουλειά, θέλει συνεργασία. Έχω μια βάση αρχών».

Για τον τρόπο που δούλεψε και το γιατί δεν ανέλαβε όταν του προτάθηκε την ΑΕΚ:

«Ακολούθησα ένα δύσκολο δρόμο αλλά σταθερό, το τάιμινγκ είναι πολύ σημαντικό στη δουλειά μας, σε μια διαδρομή 32 ετών. Αυτός ο δρόμος ταιριάζει στο χαρακτήρα μου, είχα ευκαιρίες έκρινα ότι το τάιμινγκ δεν είναι καλό. Είμαι ευχαριστημένος από τη διαδρομή μου, είμαι ευλογημένος, ευνοημένος και γεμάτος με όσα έχω επιτύχει».

Για το ποια ήταν η δύσκολη στιγμή στην Ούνικς και αν του έγινε πρόταση από τον Παναθηναϊκό:

«Προέκυψε κάτι τέτοιο, προφανώς είναι δημοφιλής ομάδα, από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Αναμφίβολα σημαντικό να βρεθώ εκεί, είχα μια επικοινωνία, συζητήσαμε και κρίναμε ότι είναι καλό να συνεχίσω εδώ και να προχωρήσω το έργο που ξεκίνησα. Έχω άγχος και αγωνία να πάμε μέχρι το τέλος αλλά ο βασικός στόχος έχει επιτευχθεί».

Για το αν θα ανανεώσει με την Ούνικς:

«Είναι η πολιτική της ομάδας το 1+1. Θα συζητηθεί, δεν είναι του παρόντος».

Για το αν θα μπορούσε να μείνει τόσα χρόνια σε ελληνική ομάδα, όπως στην Ούνικς:

«Τα τρία χρόνια στον Άρη είναι πολύ περισσότερα, δεν είναι εύκολο να επιβιώσεις. .Όπως και η Ούνικς. Έχω αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια, έχουμε ένα κώδικα επικοινωνίας. Όπου πάω μένω για καιρό».

Για τον τελικό στο Eurocup:

«Είναι πολύπλοκο θέμα (για την αλλαγή έδρας) είχαμε πλεονέκτημα έδρας, κάποια ιδιαιτερότητα στη γαλλική λίγκα, για κάποιες χώρες, αν ταξιδέψεις θα πρέπει να μείνεις 7 μέρες καραντίνα. Το να κάνει η Μονακό αυτό το διάστημα καραντίνας είναι πολύ και καταλήξαμε να πάμε σε αυτή τη μορφή τελικών. Αναγκαστικά θα προσαρμοστούμε».

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *