Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Δεν κατέβηκαν οι Μπακς στο ματς με τους Μάτζικ – Η “φούσκα”… σκάει

Share

Την απόφαση να μην αγωνιστούν στο game 5 με τους Ορλάντο Μάτζικ πήραν οι Μιλγουόκι Μπακς ως αντίδραση για την επαναλαμβανόμενη αστυνομική βία στις ΗΠΑ εις βάρος των Αφροαμερικανών.

Ιστορικό μποϊκοτάζ έκαναν οι Μιλγουόκι Μπακς στον αγώνα Νο 5 με τους Μάτζικ, θέλοντας να εκφράσουν τόσο τον εκνευρισμό όσο και την θλίψη τους για την κατάσταση στις ΗΠΑ σχετικά με την αστυνομική βία στους Αφροαμερικάνους.

Η πράξη τους αυτή έγινε γρήγορα αίτιο σχολιασμού από τα ΜΜΕ παγκοσμίως.

Την απόλυτη στήριξή τους στην ομάδα δήλωσαν οι τρεις ιδιοκτήτες των Μπακς με σχετική ανακοίνωση: “Υποστηρίζουμε πλήρως τους αθλητές μας και την απόφαση που πήραν. Αν και δεν γνωρίζαμε σχετικά, θα συμφωνούσαμε μαζί τους με όλη μας την καρδιά. Ο μοναδικός τρόπος για να έρθει η αλλαγή είναι να ανάψεις το φως στις κοινωνικές αδικίες που συμβαίνουν μπροστά μας. Οι παίκτες μας το έκαναν αυτό και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους, ζητώντας αλλαγή και ανάληψη ευθυνών.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι συμπαίκτες του έγιναν παράδειγμα προς μίμηση καθώς την απόφασή τους ακολούθησαν και άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται και τα υπόλοιπα χθεσινά ματς που ήταν προγραμματισμένα, εκείνο των Ρόκετς με τους Θάντερς και των Λέικερς με τους Μπλέιζερς.

Την σκυτάλη πήρε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media εξέφρασε την αγανάκτησή του και ζήτησε άμεσα αλλαγή γράφοντας: “Fuck this!! Απαιτούμε αλλαγή! Αρρωστήσαμε!”.

Άκρη δεν βγήκε στη συνάντηση των παικτών που έγινε στις 03:00 π.μ. στην “φούσκα” του Ορλάντο καθώς Λέικερς και Κλίπερς απαίτησαν την οριστική διακοπή της σεζόν, ενώ η πλειονότητα πρότεινε να συνεχίσει κανονικά η διεξαγωγή των playoffs και να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα της λίγκας με σκοπό να ακουστούν οι θέσεις των ομάδων κατά της αστυνομικής βίας.

Η φούσκα είναι έτοιμη να σκάσει, η κατάσταση δεν πάει άλλο! Τα κρούσματα ρατσισμού ολοένα και πολλαπλασιάζονται παγκοσμίως. Η μεταδοτικότητα αυτού του ιού είναι υψηλή και πρέπει να πράξουμε άμεσα για να σταματήσει. Γι’ αυτό μαζί με το αντισηπτικό σας, να παίρνετε κι ένα αντι-ρατσιστικό…!

Επιμέλεια: Ξανθίππη Δασκαλάκη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *