Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Οι 5 υποψήφιοι “μνηστήρες” της Τότεναμ

Share

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελεί παρελθόν από το τιμόνι της Τότεναμ, μιας και το πρωί της Δευτέρας (19/4) ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Πέντε “ηχηρά” ονόματα βρίσκονται στη λίστα για την “επόμενη μέρα” της ομάδας.

Η απόλυση του Ζοζέ Μουρίνιο από την Τότεναμ το πρωί της Δευτέρας (19/4) , έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στα βρετανικά μέσα. Η απογοητευτική εμφάνιση της Τότεναμ και η ισοπαλία με την Έβερτον (2-2) την Παρασκευή (16/4) έκρουσε καμπανάκι κινδύνου, με τους ιθύνοντες της ομάδας, να ρίχνουν το φταίξιμο στον Πορτογάλο προπονητή. Η κατάταξη δε, της Τότεναμ στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ – είναι έβδομη με 50 βαθμούς – ήταν όπως φάνηκε, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Μουρίνιο με την διοίκηση. Η Τότεναμ, έχει μπει στο κυνήγι για την απόκτηση νέου μάνατζερ, με 5 υποψηφίους να βρίσκονται στην σειρά προτεραιότητας της αγγλικής ομάδας.

  1. Γιούλιαν Νάγκελσμαν

Ο πρώτος στην σειρά για την θέση του τεχνικού είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο Γερμανός προπονητής της Λειψίας, είναι το αγαπημένο παιδί των οπαδών των Σπερς και αποτελεί τον «διακαή πόθο» τους για τη θέση του προπονητή. Ωστόσο, ο Ναγκελσμαν δεσμεύεται με την γερμανική ομάδα με συμβόλαιο ως το 2023 και η Τότεναμ θα πρέπει να αποζημιώσει αδρά την Λειψία, προκειμένου να εντάξει τον Νάγκελσμαν στο προπονητικό τιμ της. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους «μνηστήρες», συμπεριλαμβανομένης και της Μπάγερν Μονάχου, η οποία θα παραμείνει “ακέφαλη” καθώς ο προπονητής της, Χάνσι Φλικ, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.

  1. Μπρένταν Ρότζερς

Δεύτερος υποψήφιος για την Τότεναμ είναι ο Μπρένταν Ρότζερς, νυν προπονητής της Λέστερ Σίτι. Οι “Αλεπούδες” διανύουν μία εξαιρετική χρονιά στο αγγλικό πρωτάθλημα, που τούς κατατάσσει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και έναν τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, με αντίπαλο την Τσέλσι. Ο Ρότζερς ήταν ξανά στη λίστα του προέδρου της Τότεναμ, Nτάνιελ Λίβι, καθώς φαινόταν εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες του Ρότζερς. Επιπλέον, ο Λίβι είχε αποκαλύψει πως ο Ρότζερς ήταν υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χάρι Ρέντναπ το 2012, θέση την οποία εν τέλει ανέλαβε ο Αντρέ Βίλας- Μπόας. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, θα ήταν σχεδόν αδύνατον, να μετακομίσει στο Βόρειο Λονδίνο ο Βορειοϊρλανδός προπονητής.

  1. Μασιμιλιάνο Αλέγκρι

    Ο 53χρονος Ιταλός προπονητής Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έχει συνδέσει το όνομά του με κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν. Μάλιστα, με αυτές τις ομάδες έχει κατακτήσει έξι τίτλους στη Σεριε Α. Το 2019 έφυγε από την Γιουβέντους ρίχνοντας το “φταίξιμο” ουσιαστικά στην διοίκηση της ομάδας, εκφράζοντας ωστόσο την αμέριστη αγάπη του για τους “μπιακονέρι” και τον κόσμο της ομάδας. Σε δηλώσεις του παλαιότερα, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως θα επιθυμούσε να προπονήσει ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ και ότι μαθαίνει αγγλικά. Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν κωλύματα καθώς ο Ιταλός προπονητής δεν έχει “ξεφύγει” προπονητικά από τα Ιταλικά σύνορα, πράγμα το οποίο σίγουρα αποτελεί πρόβλημα για την διοίκηση της Τότεναμ, όσο αφορά στους στόχους που θέτει κάθε φορά ως σύλλογος.

  2. Στίβεν Τζέραρντ

    Ο νυν προπονητής της Ρέιτζερς και πρώην σούπερ σταρ της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, είναι ένα ακόμη όνομα που προστίθεται στη λίστα των υποψηφίων προπονητών για τον πάγκο της Τότεναμ. “Το πολυεργαλείο”, όπως χαρακτηριστικά τόν αποκαλούσε ο Ράφα Μπενίτεθ, οδήγησε τους “Gers” στον πρώτο τίτλο τους στο πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια. Το μόνο “αγκάθι” στην ενδεχόμενη συνεργασία του Τζέραρντ με την Τότεναμ θα αποτελέσει η απειρία του στο “ανώτερο επίπεδο”, όπως ποιοτικά χαρακτηρίζεται το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Ένα άλλο ερώτημα, σχετικά με μία τέτοια συνεργασία, θα είναι το κατά πόσο ο Στίβεν Τζέραρντ θα γυρίσει στην Αγγλία αλλά μακριά από την αγαπημένη του Λίβερπουλ.

  3. Λέντλι Κινγκ

    Μιλώντας για θρύλους των Σπερς, ο Λέντλι Κινγκ είναι αδιαμφισβήτητα ένας από αυτούς. Έχοντας περάσει όλη τη ζωή του στην Τότεναμ, όντας ποδοσφαιριστής της και ως βοηθός προπονητή, είναι ένα όνομα που έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τον ίδιο τον σύλλογο. Ο Κινγκ έχοντας περάσει 14 σεζόν παίζοντας ως σεντερ μπακ στο θρυλικό White Hart Lane, θα ήταν πραγματική – ευχάριστη ή μη- έκπληξη για τον πάγκο της ομάδας. Το σίγουρο είναι πως, είχε τον σεβασμό των φιλάθλων και της ομάδας, περισσότερο από τον πρώην προπονητή Ζοζέ Μουρίνιο, και η πιθανή ένταξή του ως πρώτος προπονητής της Τότεναμ θα ήταν μία σπουδαία πρόκληση, όπως και μεγάλο ρίσκο, από άποψη εμπειρίας στο ανώτατο επίπεδο.

Οι υποψήφιοι πολλοί για το τιμόνι της Τότεναμ, με τον Ντάνιελ Λίβι να έχει τελικά τον τελευταίο λόγο στην επιλογή. Ωστόσο, και οι πέντε επιλογές, είναι σίγουρο πως θα αναβαθμίσουν δραστικά την ποιότητα της ομάδας, για το τέλος του Πρωταθλήματος και κυρίως για την επόμενη χρονιά. Σύντομα θα ανακοινωθεί ποιός θα είναι ο προπονητής που θα βρει την νέα “Ιθάκη του” στο Βόρειο Λονδίνο.

Επιμέλεια: Σοφία Τζιούβελη

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *