powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Θα είμαστε έτοιμοι στους Ολυμπιακούς

27/1/2010, 17:40,
  Την πεποίθησή του πως η εθνική ομάδα άρσης βαρών θα παρουσιαστεί έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ο Πύρρος Δήμας.

Την πεποίθησή του πως η εθνική ομάδα άρσης βαρών θα παρουσιαστεί έτοιμη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, εξέφρασε στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ, ο Πύρρος Δήμας. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους πρώτους μήνες στην προεδρία, ενώ επεσήμανε την ανάγκη συλλογικής προσπάθειας για την ανάκαμψη του αθλήματος.

 

Ακολουθούν, τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

 Για τους πρώτους του μήνες στην προεδρία της ομοσπονδίας

«Τον πρώτο καιρό μου ως πρόεδρος, αντιμετώπισα ένα χάος, καθώς υπήρχε φρέσκο ακόμα το σκάνδαλο με τους ντοπαρισμένους αθλητές της άρσης βαρών. Προσπαθώ να κρατήσω ζωντανό το άθλημα, να το νοικοκυρέψω, πράγμα που είναι ιδιαιτέρως δύσκολο. Η μέχρι στιγμής συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο ευελπιστώ σε καλύτερη συνέχεια».

Για τις οικονομικές δυνατότητες της ομοσπονδίας

Σαν ομοσπονδία αντιμετωπίζουμε πρόβλημα λόγω της έλλειψης χορηγών. Αυτήν την στιγμή, η επιχορήγηση από το κράτος βρίσκεται στα 1.100.000 ευρώ ετησίως όταν το 2003, το αντίστοιχο ποσό ήταν στα 3.100.000 ευρώ. Προσπαθούμε τουλάχιστον να καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, προκειμένου να επιβιώσουμε.

Για το σκάνδαλο με τους αθλητές της εθνικής ομάδας άρσης βαρών

Η συγκεκριμένη ιστορία αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα για το άθλημα στην χώρα μας και οφείλεται σε λάθος συνεργασίες και τραγικές παραλείψεις των ανθρώπων της ομοσπονδίας. Δεν θα αναφερθώ περαιτέρω στο συγκεκριμένο θέμα. Το σίγουρο πάντως είναι πως, οδήγησε στην αποκαθήλωση της άρσης βαρών.

Για την κατάσταση που επικράτησε αμέσως μετά το σκάνδαλο

Η ομάδα μετά το σκάνδαλο ήταν απογοητευτική. Δεν υπήρχε σχέδιο, οι προπονήσεις πολλές φορές δεν γινόταν με βάση κάποιο πρόγραμμα, ενώ και οι ίδιοι οι αθλητές δεν επεδείκνυαν την διάθεση που έπρεπε. Ευτυχώς, η άφιξη του νέου προπονητή της εθνικής ομάδας, Βαλέριου Λεωνίδη, συμμάζεψε αρκετά την κατάσταση

Για τους μελλοντικούς στόχους

Ο άμεσος στόχος είναι η αξιοπρεπής συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, στο Λονδίνο, στους οποίους ελπίζω να εκπροσωπηθούμε από 3 εώς 4 αθλητές. Ο μεγάλος ωστόσο στόχος μας είναι η κατάληψη μίας θέσης μέσα στην πρώτη εξάδα στους Ολυμπιακούς του 2016.

Έχει σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσει;

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να τα παρατήσω. Έχω δεχτεί πολλές σφαλιάρες ως τώρα, έχω βρει πολλές πόρτες κλειστές, ενώ θέλω πάρα πολύ να ζήσω στιγμές με την οικογένειά μου, τις οποίες έχω στερηθεί στο παρελθόν. Παρόλα αυτά, η θέλησή μου για να αποκτήσει και πάλι η άρση βαρών την θέση που της αξίζει αποδεικνύεται πολύ μεγαλύτερη.

 Η προτροπή του προς τους νέους

 Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται θέληση, θυσίες και πολύ δουλειά. Δεν μπορεί κάποιος αθλητής να πετύχει κάποια σημαντική επίδοση με μία ή δύο προπονήσεις την εβδομάδα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και αγάπη.

Για το νέο πρόγραμμα επιχορηγήσεων που εξήγγειλε Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Είναι σωστή η κατηγοριοποίηση επιχορηγήσεων από πλευράς Πολιτείας και η άρση βαρών βρίσκεται ψηλότερα από αυτό που περιμέναμε. Θέλω ωστόσο να δω να πραγματοποιούνται τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Για την πρότασή του σε πρώην συναθλητές να αναλάβουν πόστα στην ομοσπονδία

Ήδη έχουμε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Βαλέριο Λεωνίδη, η οποία μέχρι στιγμής κρίνεται επιτυχημένη. Επιθυμώ μελλοντικά να πείσω και τον Κάχι Καχιασβίλι να αναλάβει κάποιο πόστο. Η παρουσία τέτοιων ανθρώπων είναι σημαντική, καθώς γνωρίζουν από μέσα τα προβλήματα που υπάρχουν.

 

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks