powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

"Αφοσιωμένος στα νέα παιδιά"

21/3/2013, 21:24,
  Ο κορυφαίος αθλητής Kick Boxing Παναγιώτης Σώζος μας μίλησε για την πορεία του στο χώρο των δυναμικών αθλημάτων, την σχολή του στην οποία διδάσκει και μεταφέρει τις γνώσεις του σε νέους αθλητές, τον συνεργάτη και φίλο του Ηρακλή Γρηγοριάδη, αλλά και για την εμπειρία του στη συνδιοργάνωση του Throwdown MMA Championship 2.       Είσαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με το kick boxing από το 1991 με πάρα πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με αποκορύφωμα τον παγκόσμιο τίτλο (W.P.K.A. 1999). Ποιο ήταν το βασικό συστατικό  της επιτυχημένης σου διαδρομής στο χώρο τόσο ως αθλητής και έπειτα ως προπονητής;

Τα στοιχεία εκείνα που με βοήθησαν στην πορεία μου ήταν η σωστή προπόνηση με τον κορυφαίο δάσκαλο Γιώργο Μάλλιο, η διαχείριση και αποκατάσταση των τραυματισμών που προέκυψαν στην καριέρα μου, αλλά και η σωστή διατροφή. Επίσης η συνεργασία ως επικεφαλής της προπονητικής ομάδας του Μιχάλη Ζαμπίδη από το 2007-2009 με βοήθησε στο απόλυτο στην προπονητική μου εξέλιξη.

      Ποιο ήταν το ερέθισμα εκείνο που σε οδήγησε στο δρόμο των μαχητικών αθλημάτων και συγκεκριμένα στο kick boxing;

Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με την πυγμαχία, αλλά όταν γνώρισα το kick Boxing πραγματικά το αγάπησα. Είναι ένα απόλυτα ισορροπημένο άθλημα που συνδυάζει τα πάντα. Συνέχισα παράλληλα την πυγμαχία στο σύλλογο του Παναθηναϊκού για να βελτιώσω τις πυγμαχικές μου ικανότητες, όμως το Kick Boxing ήταν αυτό που με κέρδισε.

       Σήμερα προπονείς νέους και επαγγελματίες αθλητές, μαζί με τον συνεργάτη σου Ηρακλή Γρηγοριάδη, στη σχολή σας, το K1 GYM στον Γέρακα.  Ποια είναι τα αθλήματα που μπορεί να διδαχθεί κάποιος στη σχολή ;

Τα αθλήματα στα οποία παρέχουμε  τις γνώσεις μας είναι Kick Boxing, Brazilian Jiu Jitsu, MMA και πυγμαχία.

         Αν ένα νέο παιδί θέλει να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, γιατί να επιλέξει ένα άθλημα από τα παραπάνω και γιατί θα το προτιμήσει από την ενασχόληση του με το  ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή τον στίβο;

 Ένας αθλητής που θα έρθει στην σχολή μας, θα αντιληφθεί πόσο ξεχωριστά είναι τα δυναμικά αθλήματα σε σχέση με τα πιο κλασικά. Θα δουλευτεί με τέτοιο τρόπο που θα βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, χωρίς τραυματισμούς με ενδυνάμωση σε όλο το σώμα.

         Αυτή είναι και η φιλοσοφία της σχολής;

Αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία μας. Ένα νέο παιδί  μπορεί να έχει την εντύπωση ότι στην αρχή θα χτυπήσει και θα τραυματιστεί. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η προπόνηση που γίνεται και ο τρόπος δουλειάς σε όλα τα είδη πολεμικών τεχνών που διδάσκονται στη σχολή είναι ο εξής: Αρχικά επικεντρωνόμαστε στην τεχνική, στην συνέχεια ακολουθεί προπόνηση σε σάκο, στόχο ή υπό κανόνες με αντίπαλο. Όταν φτάσει ο αθλητής σε σημείο να μπορεί να παίξει ελεύθερα, είναι σε τόσο καλή φυσική κατάσταση που οι πιθανότητες να τραυματιστεί είναι ελάχιστες. Επιπρόσθετα υπάρχει πάντοτε δίπλα του ο δάσκαλος και λαμβάνουμε και υπόψη περιπτώσεις όπου ο αθλητής έχει κάποιον τραυματισμό από άλλο άθλημα. Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η νοοτροπία μας. Ταυτόχρονα υπάρχει και συνεργασία με το διατροφολόγο μας Τάκη Μαργαρίτη, τον εργοφυσιολόγο μας Ριζάκο Λεωνίδα όπου στα μέλη μας, παρέχεται η δυνατότητα εκπτώσεων για τη συνεχή παρακολούθηση της σωστής εξέλιξης τους. Επίσης υπάρχει συνεργασία με το φυσιοθεραπευτήριο  Physiopolis που μας έχει βοηθήσει πολύ στην αποκατάσταση των αθλητών.  Αυτοί είναι και οι λόγοι που έχουμε τόσο κόσμο στην σχολή.   

         Ένα σχόλιο για την επαγγελματική συνύπαρξη σου με τον Ηρακλή Γρηγοριάδη; Πώς ξεκίνησε η συνεργασία σας;

Τον γνωρίζω περίπου 20 χρόνια, παλιός συναθλητής στο Kick Boxing, η πρώτη μας συνεργασία έγινε μέσω του MMA. Πλέον, εκτός από συνεργάτες είμαστε πολύ καλοί φίλοι, έχουμε ομοιότητες στον χαρακτήρα και την νοοτροπία. Η συνεργασία μας κυλάει  αρμονικά.

        Εκτός από την σχολή δραστηριοποιείσαι επιχειρηματικά και στον χώρο του εξοπλισμού των δυναμικών αθλημάτων με την εταιρία Twins Hellas. Ποιό είναι εκείνο το στοιχείο που κάνει τα προϊόντα της εταιρίας τόσο αγαπητά στο ελληνικό κοινό;

Τα προϊόντα της Twins, είναι χειροποίητα, προέρχονται από την Ταϊλάνδη, την χώρα που γέννησε το Muay Thai, ελέγχονται απ’ όλες τις σχολές και από κορυφαίους αθλητές, αυτός είναι και ο λόγος που είναι τόσο ξεχωριστά. 

         Συμμετείχες με επιτυχία στην διοργάνωση του Throwdown  MMA Championship 2 το οποίο κατά γενική ομολογία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Θα σε δούμε σε αντίστοιχο ρόλο και στο μέλλον;

Ήταν μεγάλη μου χαρά που συνδιοργάνωσα το Throwdown MMA Championsip 2 μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας MMA,τον κύριο Δημητρίου και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Η τεχνογνωσία που διαθέτω μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω οτιδήποτε σχετίζεται με MMA ή Kick Boxing, για την ώρα όμως δεν θα ασχοληθώ με τον συγκεκριμένο τομέα, ίσως στο μέλλον.

επιμέλεια: Γρηγόρης Βακιρλής

 

 

 

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks