powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης από την Πολιτεία

10/12/2009, 21:02,
  Στις αίθουσες του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ  βρέθηκε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού. Ο λόγος για τον Έλληνα πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη

Σ. Γιαννιώτης: «Ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης από την Πολιτεία»

Στις αίθουσες του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ βρέθηκε μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού αθλητισμού. Ο λόγος για τον Έλληνα πρωταθλητή της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη, εκ των τριών υποψηφίων για την ανάδειξη του κορυφαίου Έλληνα αθλητή της χρονιάς, από τον Π.Σ.Α.Τ…

Ο 30χρονος πρωταθλητής μίλησε στους επίδοξους δημοσιογράφους επί παντός επιστητού, για πολλά σημαντικά ζητήματα στον ελληνικό υγρό στίβο, αλλά και για την πολυετή καριέρα του στον χώρο. Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την τοποθέτηση του γεννημένου στο Μέρσεϊσαϊντ της Αγγλίας, αθλητή:

(Για το πώς αισθάνεται για την αναγνώριση της αξίας του από τους Έλληνες δημοσιογράφους)

«Νιώθω ιδιαίτερα δικαιωμένος για την τιμή που μου κάνει ο Π.Σ.Α.Τ να με συμπεριλαμβάνει κάθε χρόνο εδώ και μία πενταετία, στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις πως αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσπάθειές σου από το σύνολο του αθλητικού Τύπου».

(Για το ρίσκο που πήρε, να κάνει την μετάβαση από τα 400 και τα 1500 μ. στην πισίνα, στους αγώνες ανοικτής θαλάσσης)

«Αποτέλεσε ρίσκο για εμένα, καθώς από την μία μιλάμε για αγώνες δύναμης και έκρηξης ενώ στην ανοικτή θάλασσα, τα κύρια στοιχεία που πρέπει να έχεις είναι η αντοχή και τα γερά πνευμόνια. Το δοκίμασα μετά την παρότρυνση συναθλητή μου, είδα πως η θάλασσα και οι αγώνες αντοχής μου ταιριάζουν και πήρα την μεγάλη απόφαση να αλλάξω κατηγορία. Δεν μετανιώνω καθόλου για την επιλογή μου, αφού θεωρώ πως οι αγώνες αντοχής είναι το στοιχείο μου».

(Για τις καλύτερες αλλά και τις χειρότερες στιγμές της πορείας του στο άθλημα)

«Καλύτερη περίοδος αποτέλεσε αναμφισβήτητα το δεκαπενθήμερο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και πιο συγκεκριμένα η συμμετοχή μου στους τελικούς των 400 αλλά και των 1500μ. ελεύθερο, όπου και κατέκτησα την 7η και την 5η θέση αντίστοιχα (ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας αθλητής με διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων). Ιδιαίτερα το χρονικό διάστημα μετά την λήξη της διοργάνωσης, ένιωθα πάρα πολύ σημαντικός.

Η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου, ήταν η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, στους οποίους κατέβηκα με πραγματική πίστη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, πράγμα το οποίο δεν συνέβη».

(Για την βοήθεια από την Πολιτεία)

«Δεν είχα ποτέ την παραμικρή οικονομική αλλά και ψυχολογική ενίσχυση από την Πολιτεία, πράγμα το οποίο με στενοχωρεί ιδιαίτερα. Κάποια μικρή ενίσχυση για τα απολύτως απαραίτητα είχα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να κινητοποιηθούν περισσότερο για να παρέχουν διευκολύνσεις στους αθλητές του υγρού στίβου».

(Για την ανάγκη μεγαλύτερης προβολής του υγρού στίβου)

«Ο ελληνικός υγρός στίβος σαφώς και θέλει μεγαλύτερη προβολή, ιδιαίτερα από την τηλεόραση. Δε νοείται να διεξάγεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου και να μην το δείχνει η κρατική τηλεόραση. Το γεγονός αυτό αποτελεί «τροχοπέδη» για την ανάπτυξη του αθλήματος».

(Για την απόφαση της Πολιτείας να διακόψει την παροχή προνομίων στους Ολυμπιονίκες)

«Η απόφαση αυτή αποτελεί μέγα λάθος από την πλευρά των αρμοδίων φορέων. Η δικαιολογία πως οι κατευθύνσεις αυτές έχουν ως στόχο την καταπολέμηση του ντόπινγκ, δεν ευσταθεί. Τα προνόμια πρέπει να υπάρχουν, καθώς αποτελούν επιπλέον κίνητρο για την επίτευξη καλύτερων επιδόσεων, άσχετα με το ντόπινγκ. Θα μπορούσε απλά η Πολιτεία να περιορίσει τα προνόμια, όχι όμως και να τα καταργήσει».

(Για το φαινόμενο του ντόπινγκ στην κολύμβηση)

«Όπως σε κάθε άθλημα έτσι και στην κολύμβηση υπάρχει το ντόπινγκ, υπάρχουν τα αναβολικά. Παρόλα αυτά προτιμώ να μην ασχολούμαι με συνομωσιολογίες, παρασκήνια και τα συναφή. Είμαι ολίγον τι ρομαντικός και προτιμώ να βλέπω τα πάντα αγνά. Κάθε εξαιρετική επίδοση θεωρώ δεδομένο πως αποτελεί προϊόν ταλέντου και προσπάθειας. Αυτή μου η στάση με βοηθάει να επικεντρώνομαι καλύτερα στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα».

 

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

 

 

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks