powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Ακροβατώντας σε τεντωνένο σχοινί...

2/12/2019, 19:48,
  

Κλιμακώνει τις εμπρηστικές δηλώσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία επιχειρώντας ένα ακόμα βήμα προς το στόχο της ανακήρυξης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τη Λιβυή, που θα δημιουργήσει ένα θαλάσσιο άξονα μεταξύ των δύο χωρών, σβήνοντας ουσιαστικά τη μισή Κρήτη και νησιά του Αιγαίου, στο πλαίσο των διεκδικήσεων της Άγκυρας. Το κύριο ερώτημα είναι ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες;


Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η γειτονική μας Τουρκία έχει επιδοθεί τα τρία τελευταία χρόνια σε μια άνευ προηγουμένου κλίμακωση των διεκδικήσεων. Το ζήτημα είναι ένα: που μπορεί να οδηγήσουν οι συνεχόμενες προκλήσεις, βοηθάει να δυναμιτίζεται συνέχως το ήδη τεταμένο κλίμα; Οι ισοροπίες που έχουν διαμορφωθεί είναι πολύ λεπτές  και το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζεται ένας διαφορετικός χειρισμός της κατάστασης.Πλέον,  έχουμε φτάσει να ακροβατούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί.
Η επιθετική ρητορική δεν εξυπηρετεί κανέναν, αντιθέτως μάλιστα εγκυμονεί κινδύνους  για την συνύπαρξη των δύο χωρών.Παράλληλα, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη, μια συνέπεια η οποία θα ήταν καταστροφική και για τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Η συμπεριφορά της Τουρκίας δεν είναι ευκαιριακή και οφείλεται στην ωρίμαση συνθηκών και προυποθέσεων που δημιουργήθηκαν κατόπιν συστηματικών σχεδιασμών και πολύχρονων βημάτων της Άγκυρας.Η τουρκική πολιτική, εκπορεύεται από το στόχο ανάδειξής της σε κραταία δύναμη στα θαλάσσια χωρικά ύδατα άλλα και την ξηρά. Προκειμένου λοιπόν να επιτυχεί το σκοπό της δεν θα διστάσει να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία μπορεί να έχει ζοφέρες συνέπειες και να αλλάξει τον πολιτικό χάρτη και τους συσχετισμούς. Εφόσον ο διάλογος δεν αποφέρει καρπούς, και αντιθετώς ρίχνει νερό στο μύλο της αντιπαράθεσης, με εκατέρωθεν βολές για μη συμμόρφωση με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου η αντιμετώπιση της Ελλάδας πρέπει να αλλάξει. Μέχρι τώρα οι ελληνικές ενέργειες ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις είναι παντελώς ασυντόνιστες και συνάμα σπασμοδικές. Η χώρα πρέπει να δράσει συλλλογικά με γνώμονα ένα ενιαίο πυρήνα για να λειτουργήσει πυροσβεστικά και να να συνεισφέρει στην ύφεση του φαινομένου. 
Η αναγκή εξεύρεσης λύσης σε αυτό το κεφαλαιώδες ζήτημα αποτελεί αδήριτη ανάγκη

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ιωάννου
Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2020 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorksΣτοίχημα