powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Σταύρος Μανθογιάννης: « Η υδατοσφαίριση είναι το εθνικό μας σπορ»

26/8/2018, 20:13,
  

Ο τερματοφύλακας της εθνικής έφηβων πόλο, Σταύρος Μανθογιάννης, μιλαει για την τεραστία επιτυχία του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην Ουγγαρία αλλά και για το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σταύρος Μανθογιάννης, τερματοφύλακας της εθνικής έφηβων πόλο, μίλησε στην Sportday και εξήγησε ποσό σημαντικό ήταν για εκείνον η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, για τον ρολό των προπονητών Δημήτρη Κραβαρίτη και Σάκη Πλατανίτη  αλλα και το πόσο δύσκολο είναι να κάνεις μια νέα αρχή μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Ο διεθνής, 18χρονος, γκολ-κιπερ του Ολυμπιακού, είναι ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Μακριά από την θαλπωρή της οικογενείας του ο χρυσός πρωταθλητής,  πραγματοποιεί τους στόχους του και  μέσα από τις πράξεις του αποδεικνύει σε όλους, πόσο σπουδαίο είναι να φορεί το εθνόσημο.

Ποσό σημαντική ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου για σένα και τι συναισθήματα σου δημιούργησε?  

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε κάνει, τα συναισθήματα ήταν απίστευτα. Την στιγμή που έληξε το παιχνίδι δεν  πιστεύαμε ότι έγινε αυτό, το θέλαμε πάρα πολύ, μπήκαμε από την αρχή με δίψα για διάκριση. Σαν κύριο μας όπλο είχαμε την ομαδικότητα που μας χαρακτηρίζει και με την βοήθεια των προπονητών μας καταφέραμε και κάναμε αυτόν τον απίστευτο άθλο πραγματικότητα,  για τον ελληνικό πρωταθλητισμό.

Ποσό σημαντικό ρολό έπαιξαν οι δυο προπονητές σας στην ψυχολογία σας πριν τον τελικό;

Μας βοήθησαν πολύ να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, μας κρατούσαν προσγειωμένους και δεν αφήναν τα μυαλά μας να πάρουν αέρα ακόμα και με τις μεγάλες νίκες ήταν πολύ καλοί διαχειριστές της ψυχολογίας μας και σίγουρα ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλετε στους προπονητές μας,  Δημήτρης Κραβαρίτης και Σάκης Πλατανίτης.

Που αφιερώνεις το μετάλλιο;

Σαν ομάδα το αφιερώνουμε στα θύματα από την πυρκαγιά στο Μάτι και στις οικογένειες των θυμάτων. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, εννοείται στην οικογένεια μου για τις θυσίες που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και σε όλα τα άτομα που με πίστευαν,  με πιστεύουν και με βοήθησαν να φτάσω εδώ .

Τι ρολό έχουν οι γονείς σου στην επιτυχία σου;

Έχουν παίξει απίστευτο ρολό. Πριν από δυο χρόνια πήραμε την απόφαση να άφησω την Θεσσαλονίκη για να κατέβω στην Αθήνα να κυνηγήσω το όνειρο μου.  Σαν οικογένεια κάναμε πάρα πολλές θυσίες, ώστε να γίνει αυτή η μετακόμιση, αποχωρίστηκα ουσιαστικά την οικογένεια μου, έτσι ώστε να παίξω πόλο για τις υποδομές του Ολυμπιακού. Χωρίς την βοήθεια τους, που αποτελούσε συμπαράσταση όλα αυτά τα χρόνια, δεν πιστεύω πως θα μπορούσα να κάνω όλα όσο έχω καταφέρει.

Πως ξεκίνησες να ασχολιέσαι με το πόλο;

Από μικρή ηλικία ασχολούμουν με τον αθλητισμό,  γενικά προσπαθούσα να δω τι μου ταιριάζει και αφού είχα  περάσει από κάποια αθλήματα, σειρά είχε το πόλο. Το δοκίμασα, μου άρεσε, είχα κλήση και έτσι ξεκίνησα.

Πως συνδύασες το πόλο και τις σχολικές υποχρεώσεις μακριά από την οικογένειά σου;

Πηγαίνοντας στην Αθήνα γνωρίζαμε πως  για να δουλέψει όλο αυτό έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Σίγουρα είναι δύσκολο όταν ένα παιδί κατεβαίνει από την Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, σε μικρή ηλικία, γιατί αλλάζει παραστάσεις, ζει σε καινούριο περιβάλλον. Νέο σχολειό, νέα ομάδα πόλο. Ουσιαστικά έκανα ένα νέο ξεκίνημα. Ο συνδυασμός και των δυο είχε τις δυσκολίες του, ήμουν καλός όμως και στα δυο, προσπαθούσα και για τα δυο, με αποτέλεσμα να  είχε αίσιο τέλος.

Ποιες ήταν οι θυσίες για να ακολουθούσης το όνειρο σου;

Έπρεπε να αποχωριστώ αγαπημένα πρόσωπα από την Θεσσαλονίκη, την οικογένεια μου, τους φίλους μου. Θυσίασα μια σίγουρη πορεία που είχα στην Θεσσαλονίκη, κάτι πιο ασφαλές και πήρα το ρίσκο να κυνηγήσω το όνειρο μου στην Αθήνα .

Ποιές  δυσκολίες  αντιμετωπίζει ένας αθλητής στη Ελλάδα;

Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι αθλητές παγκοσμίως, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες εγκαταστάσεις,  δεν υπάρχει η αντίστοιχη φροντίδα στον αθλητή και αυτό είναι μειονέκτημα σε σχέση με τις άλλες χώρες. Οι καλύτερες εγκαταστάσεις θα βοηθούσαν να πάρουμε ακόμα περισσότερες διακρίσεις, διότι το δυναμικό μας είναι πάρα πολύ καλό.

Ποιο είναι το επίπεδο της εθνικής;

Παρόλο τις υπάρχουσες δυσκολίες με τις πισινές και τις εγκαταστάσεις, η εθνική είναι σταθερή, είναι από τις μεγάλες δυνάμεις στην παγκόσμια υδατοσφαίριση, είμαστε πάντα μέσα στην εξάδα και  σίγουρα κάθε χρονιά υπάρχει κάποια διάκριση από την υδατοσφαίριση. Κατά την γνώμη μου είναι το εθνικό μας σπορ.

Έχεις κάποιο πρότυπο αθλητή που θαυμάζεις;

Όντας τερματοφύλακας, ως πρότυπο αθλητή έχω τον Γιοζεφ Πάβιτς, τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, λόγω της σταθερότητας του όλα αυτά τα χρονιά,  της εργατικότητας του σαν αθλητής αλλά και του χαρακτήρα που βγάζει μέσα στο παιχνίδι, πέρα από την ποιότητα.

Στον ελεύθερο σου χρόνο παρακολουθείς κάποιο άλλο άθλημα;

Μου αρέσουν όλα τα σπορ γενικά, παρακολουθώ μπάσκετ και ποδόσφαιρο, τα οποία είναι πιο προβεβλημένα αλλά και διάφορα άλλα σπορ, κυρίως όμως ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Οι επιτυχίες θα κάνουν το πόλο ακόμα πιο δημοφιλές άθλημα ;           

Ελπίζω ότι με την συγκεκριμένη προβολή που είχαμε αλλά και με την προβολή που έχει κάθε χρόνο, κάθε αντίστοιχη εθνική ομάδα, πιστεύω είναι η αφετηρία να έρχονται κι αλλά παιδιά και να προβάλλεται όλο και πιο πολύ το άθλημα.

Ποιοι είναι ποιοι μελλοντικοί αγωνιστικοί στόχοι που θέτεις;

Οι μελλοντικοί αγωνιστικοί μου στόχοι είναι να βελτιωθώ σαν παίχτης. Σαν διακρίσεις θέλω να κυνηγάω τα όνειρά μου και ο υπέρτατος στόχος που έχω σαν αθλητής είναι να εκπροσωπήσω και να  στελεχώσω την εθνική ομάδα ανδρών. Επίσης να προσπαθήσω να παίρνω όσο περισσότερες διακρίσεις γίνεται με τα χρώματα της εθνική ελλάδος. 

 Ελένη Μαστραντώνη

 

 

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2020 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorksΣτοίχημα