powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Ρεάλ στο Παρίσι για Νεϊμάρ
Oι «γκαλάκτικος» μετέβησαν στο Παρίσι για να αποσπάσουν το «ναι» της Παρί.
Επίσημο : Ο Λοθάνο στη Νάπολι με 42 εκ.€
Η Νάπολι ανακοίνωσε την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της

Τσίπρας: “Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές”!

27/7/2018, 19:45,
  Την πολιτική ευθύνη για τα θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο ίδιος.Ο πρωθυπουργός κάλεσε μάλιστα και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης να παραδειγματιστούν από τη στάση του και να κάνουν το ίδιο.

"Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και του ελληνικού λαού την πολιτική ευθύνη. Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητο για τον πρωθυπουργό της χώρας. Και σας καλώ να την αναλάβετε κι εσείς, όσο βαρύ κι αν είναι. Γιατί είναι επίσης αυτονόητο για την κυβέρνηση της χώρας", είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Εμείς δε θα επιχειρήσουμε ποτέ να αποδράσουμε από τις ευθύνες μας. Όπως δεν το κάναμε, όταν αναλάβαμε τη χώρα χρεοκοπημένη, και φορτωθήκαμε εθελοντικά τα λάθη και τις παραλείψεις δεκαετιών. Όπως δεν το κάναμε όταν αντιμετωπίσαμε το φάσμα μιας τεράστιας οικονομικής, εθνικής, και ανθρωπιστικής καταστροφής, για την οποία άλλοι ήταν υπεύθυνοι. Έτσι δεν θα το κάνουμε και τώρα. Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζουμε τα λάθη και τις συμπεριφορές που ζήσαμε στο παρελθόν".

Τόνισε επίσης πως "δεν θέλω να κρύψω ότι δεν αποφεύγω και τη σκέψη ή τον φόβο: Μήπως από κάποιο ένστικτο αυτοσυντήρησης, διαπράττουμε κι εμείς το ίδιο λάθος, που πολλές φορές έχουμε δει να διαπράττουν άλλοι στο παρελθόν. Να υπερβάλλουμε σε δικαιολογίες για να μειώσουμε τις ευθύνες. Αναρωτιέμαι μήπως διστάσαμε να αντιμετωπίσουμε όσο έπρεπε τον κίνδυνο άλλων καταστροφών από στρεβλώσεις που δημιούργησε το παρελθόν. Έτσι και αλλιώς έχουμε την ευθύνη όσο οι στρεβλώσεις παραμένουν".

Ο Αλέξης Τσίπρας εν συνεχεία παρατήρησε: "Οι αποκεφαλισμοί εν ώρα της μάχης δεν αποτελούν πράξεις πολιτικής γενναιότητας αλλά πολιτικής δειλίας. Πολύ περισσότερο, η εύκολη καταδίκη των πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών, στρατιωτικών που έδωσαν τη μάχη με ηρωισμό, στα μέτωπα της φωτιάς. Ας μην πυροβολούν λοιπόν οι διάφοροι "πολέμαρχοι" και κριτές του καναπέ εκείνους που με κίνδυνο της ζωής τους έδωσαν τη μάχη και έσωσαν ανθρώπινες ζωές.Τους πυροσβέστες που έσπευσαν ηρωικά στον υπέρ πάντων αγώνα. Τους αστυνομικούς, που αν δεν βρίσκονταν στο πεδίο της μάχης, θα θρηνούσαμε περισσότερους. Τους λιμενικούς, που γλίτωσαν εκατοντάδες στη θάλασσα. Αφού η μάχη αυτή τελειώσει, αφού και η τελευταία εστία κινδύνου αντιμετωπιστεί, τότε θα υπάρξει η  αποτίμηση και η απόδοση ευθυνών. Διαφορετικά θα πέσουμε σε κυνήγι μαγισσών και στην εύρεση αποδιοπομπαίων τράγων".

Ανέφερε επίσης: "Έχει την αξία της μια έμπρακτη πράξη αυτοκριτικής. Όχι στα εύκολα λόγια όμως που δεν οδηγούν πουθενά, αλλά στη δύσκολη πράξη. Θα έχετε όλοι ενημερωθεί ότι οι ενδείξεις που έχουμε και ερευνούν οι αρμόδιες αρχές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τις φονικές πυρκαγιές είχαμε εμπρησμούς. Δεν ξέρουμε ποιος κρύβεται από πίσω τους, ποιος ήταν ο στόχος τους και δεν πρόκειται να επιδοθούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών".

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως "ξέρουμε όμως και πρέπει να γίνει σαφές σε κάθε πολίτη ότι οφείλουμε αυτήν την ώρα να οργανώσουμε την άμυνα της πολιτείας και της κοινωνίας απέναντι σε αυτή την εγκληματική πράξη. Θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου, που θα αντιμετωπίζει τις οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών. Με τη συμμετοχή επιστημονικών φορέων, πανεπιστημίων, και ειδικών. Στην προσπάθεια αυτή καλώ να συμμετάσχουν οι πάντες. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης".


Επιμέλεια: Ορφέας ΠρασσάςHome  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks