powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Κώστας Δουβαλίδης: «Στον αθλητισμό υπάρχουν εννιά λύπες και μια χαρά»

14/7/2018, 19:34,
  « Τα εμπόδια υπάρχουν για να τα ξεπερνάμε, όχι για να τα αποφεύγουμε» και στην περίπτωση του Κώστα Δουβαλίδη αποτελεί τον δική του μοναδική πραγματικότητα. Ο Δραμινός Πρωταθλητής του στίβου στα 110μ. με εμπόδια χάρισε στη χώρα μας το τελευταίο χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων στην Ταραγόνα. Και ενώ οι δυσκολίες κάνουν κάποιους ανθρώπους να« σπάνε» εκείνος παρά τους τραυματισμούς και τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος στην πορεία του έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ Κλειστού Στίβου, παγκόσμιων επιδόσεων και συμμετοχών στους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει μέχρι και σήμερα με την ταπεινότητα, την μεθοδικότητα και το χιούμορ που τον διακρίνει, ένας φωτεινός φάρος του ελληνικού αθλητισμού.

Μιλώντας στην SPORTDAY ο χάλκινος εμποδιστής αναφέρθηκε στην εμπειρία των συμμετοχών του με τα χρώματα της Ελλάδας, στην επιλογή του αθλήματος των εμποδίων και στα εφόδια που χρειάζεται ένας νέος αθλητής. Ακόμη, δεν παρέλειψε να αποκαλύψει το άθλημα που παρακολουθεί φανατικά, το αθλητικό του πρότυπο καθώς και τους μελλοντικούς αγωνιστικούς του στόχους.

-Έχοντας στην συλλογή σου πληθώρα μεταλλίων, βραβείων και διακρίσεων με πιο πρόσφατο το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ποιο από όλα ξεχωρίζεις και για ποιο λόγο;

Όλα τα μετάλλια και οι διακρίσεις είναι ξεχωριστές αλλά για εμένα αυτό που θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό μου είναι το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στην κατηγορία Νέων Ανδρών! Ήταν ένα μετάλλιο και μια διάκριση που ήθελα πολύ να την κατακτήσω και το κατάφερα!!

 

-Ποια είναι τα συναισθήματα του να είσαι μέλος της ελληνικής ομάδας σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Τα συναισθήματα είναι χαράς διότι βλέπεις πως οι κόποι σου μέσα στην χρονιά από την προπόνηση εκπληρώνονται και σου δίνεται η δυνατότητα να τιμήσεις με το εθνόσημο την χώρα σου.

 

-Πώς κατάφερες να διαχειριστείς τους τραυματισμούς με τους οποίους ήρθες αντιμέτωπος στην διάρκεια της πορείας σου;

Δυστυχώς οι τραυματισμοί είναι ένα κομμάτι του αθλητισμού. Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμένα μέχρι στιγμής αλλά κατάφερα να το διαχειριστώ σωστά και με υπομονή. Χρειάζεται πολύ υπομονή και προσοχή για να μην υπάρξει κάποιο άλλο πρόβλημα όταν ξανά προσπαθήσεις να ξεκινήσεις πάλι την προπόνηση.

 

-Πώς κατέληξες στην επιλογή των εμποδίων από τα υπόλοιπα αθλήματα του στίβου; Τι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό;

Τα εμπόδια δεν τα διάλεξα εγώ! Ήταν καθαρά επιλογή του προπονητή μου. Πιο συγκεκριμένα όταν ήμουν μικρός και έβλεπα τους υπόλοιπους συναθλητές μου να κάνουν εμπόδια έλεγα από μέσα μου: «Αυτό το αγώνισμα δεν θέλω να το κάνω ποτέ!».Ωστόσο με την σωστή παρότρυνση του προπονητή μου καταφέραμε να το δοκιμάσω και σιγά σιγά να το κάνω κομμάτι της ζωής μου και να μου αρέσει πάρα πολύ! Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι ότι είναι πως πρόκειται για μια κούρσα που είναι μιας ανάσας και δεν έχεις περιθώριο λάθους!!Βέβαια κρύβει και πολλές εκπλήξεις και πότε δεν ξέρεις πως θα τελειώσει ένας αγώνας.

-Ποιο θα μπορούσε να σταθεί το πραγματικό εμπόδιο που θα σε έκανε να λυγίσεις;

Στην προσωπική μου ζωή εκτός αθλητισμού το μόνο που θα μπορούσε να με κάνει να λυγίσω θα ήταν κάποια απώλεια συγγενικού μου προσώπου ή προσώπου που αγαπώ πολύ. Τα υπόλοιπα εμπόδια έχω μάθει να τα ξεπερνάω γρήγορα και αυτό το κατάφερα μέσω του αθλητισμού.

-Τι συναισθήματα προκαλεί σε έναν εμποδιστή το να σκοντάψει σε ένα εμπόδιο; Μετέφερε μας όσο είναι δυνατόν αυτή την ψυχολογία.

Τα συναισθήματα που νιώθει ένας εμποδιστής την ώρα που σκοντάφτει σε ένα εμπόδιο είναι στεναχώρια γιατί βλέπει ότι οι κόποι που έκανε ως αυτόν τον αγώνα μόλις έχουν φύγει. Βέβαια εκείνην την στιγμή πρέπει να δείξει πείσμα και επιμονή και να αφήσει εκείνην την στιγμή να ξεχαστεί. Άλλωστε υπάρχει μια φράση στο αθλητισμό που λέει :«Στον αθλητισμό υπάρχουν εννιά λύπες και μια χαρά». Αυτή η χαρά μπορεί να σε κάνει τα ξεχάσεις όλα τα υπόλοιπα. Οι μεγάλοι αθλητές εξάλλου φαίνονται στις δύσκολες στιγμές!

- Πότε θεωρείς ότι είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει να ασχολείται κάποιος με τον αθλητισμό και τι θα συμβούλευες τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το στίβο;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδάκι να κάνει προπόνηση είναι από τα οκτώ του έτη. Θα ξεκινήσει όμως με πράγματα που του επιτρέπει η ηλικία του. Αυτές οι ηλικίες χρειάζονται παιχνίδι και αυτό που θα τα συμβούλευα είναι να έχουν υπομονή γιατί είναι αρετή, επιμονή για να συνεχίζουν να εξελίσσονται και να απολαμβάνουν την κάθε στιγμή που θα ζήσουν στον αθλητισμό.

-Υπάρχει κάποιο πρότυπο εμποδιστή που να θαυμάζεις;

Πρότυπο εμποδιστή υπάρχει και είναι ο Ξιανγκ Λιου!!Ένας εμποδιστής φανταστικός στην τεχνική και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, το οποίο βέβαια το έχουν καταρρίψει. Σημασία όμως έχει ότι ήταν πολύ καλός και ήταν το διάστημα που και εγώ έκανα τα βήματα μου στα εμπόδια.

- Ποια πρόσωπα βρίσκονται στο πλευρό σου και στηρίζουν την προσπάθεια σου;

 Σίγουρα δίπλα μου βρίσκεται η οικογένεια μου που στηρίζει την κάθε μου προσπάθεια καθώς και οι φίλοι μου όπως επίσης και ο προπονητής μου που είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα και ζει την κάθε στιγμή μαζί μου! Ό,τι έχω περάσει το έχουμε περάσει μαζί!

- Παρακολουθείς φανατικά κάποιο άλλο άθλημα;

Παρακολουθώ πάρα πολύ τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μου αρέσει πολύ η Formula 1 και το Moto Gp. Προσπαθώ να μην χάνω κανέναν αγώνα!

-Ποιοι είναι οι μελλοντικοί αγωνιστικοί στόχοι που θέτεις;

Οι επόμενοι μου στόχοι για αυτήν την χρόνια είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών που γίνεται στο Βερολίνο και εκεί φυσικά θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται στον τελικό του αγωνίσματος.

 Κωνσταντίνα Θεοδώρου

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks